Artikel top billede

Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største

Facebook udbygger sit datacenter i Luleå til dobbelt størrelse. Dermed bliver det et af verdens største med over 100.000 kvadratmeter under tag.

Facebooks første datacenter uden for USA ligger i Luleå i Nordsverige.

Det blev indviet i 2013, og nu har Facebook besluttet, at datacenteret skal udvides med en tredje serverhal på ikke mindre en 50.000 kvadratmeter.

Dermed bliver datacenteret i Luleå samlet set på over 100.000 kvadratmeter og altså et af verdens største, skriver Node Pole Alliance, som er en erhvervsfremmeorganisation med fokus på datacentre ejet af Vattenfall, og som har hjemme i Luleå Science Park.

Facebook vil desuden placere et udviklingscenter netop i Luleå Science Park.

Total investering på over seks milliarder kroner

Med den nye investering vil Facebook i alt have brugt 987 millioner dollars svarende til godt 6,1 milliarder kroner på datacenteret. Hvor meget den nye investering udgør at det beløb, fremgår ikke, skriver Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden.

Facebook regner med at tage udvidelsen af datacenteret i brug i begyndelsen af 2021.

Luleås borgmester Niklas Niklas Nordström har netop været i USA for at promovere Luleå og blandt andet besøgt Facebooks hovedkontor i Palo Alto, så han er ikke overraskende glad for udvidelsen.

“Det faktum at omkring 1.000 personer skal arbejde på det nye byggeri og de mere langsigtede effekter befæster Luleå som investeringsmål nummer et, siger han til ComputerSweden.

Ifølge bormesteren står det nuværende datacenter i Luleå for en procent af Sveriges totale energiforbrug, så når udvidelsen er på plads, vil centeret altså stå for to procent af landets energiforbrug.

Den nye hal er omtrent samme størrelse som hele det datacenter, Facebook er ved at bygge i Odense.

Det kan du læse mere om her: Så langt er Facebook kommet med Odense-datacenter - tag med på besøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere