Artikel top billede

Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største

Facebook udbygger sit datacenter i Luleå til dobbelt størrelse. Dermed bliver det et af verdens største med over 100.000 kvadratmeter under tag.

Facebooks første datacenter uden for USA ligger i Luleå i Nordsverige.

Det blev indviet i 2013, og nu har Facebook besluttet, at datacenteret skal udvides med en tredje serverhal på ikke mindre en 50.000 kvadratmeter.

Dermed bliver datacenteret i Luleå samlet set på over 100.000 kvadratmeter og altså et af verdens største, skriver Node Pole Alliance, som er en erhvervsfremmeorganisation med fokus på datacentre ejet af Vattenfall, og som har hjemme i Luleå Science Park.

Facebook vil desuden placere et udviklingscenter netop i Luleå Science Park.

Total investering på over seks milliarder kroner

Med den nye investering vil Facebook i alt have brugt 987 millioner dollars svarende til godt 6,1 milliarder kroner på datacenteret. Hvor meget den nye investering udgør at det beløb, fremgår ikke, skriver Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden.

Facebook regner med at tage udvidelsen af datacenteret i brug i begyndelsen af 2021.

Luleås borgmester Niklas Niklas Nordström har netop været i USA for at promovere Luleå og blandt andet besøgt Facebooks hovedkontor i Palo Alto, så han er ikke overraskende glad for udvidelsen.

“Det faktum at omkring 1.000 personer skal arbejde på det nye byggeri og de mere langsigtede effekter befæster Luleå som investeringsmål nummer et, siger han til ComputerSweden.

Ifølge bormesteren står det nuværende datacenter i Luleå for en procent af Sveriges totale energiforbrug, så når udvidelsen er på plads, vil centeret altså stå for to procent af landets energiforbrug.

Den nye hal er omtrent samme størrelse som hele det datacenter, Facebook er ved at bygge i Odense.

Det kan du læse mere om her: Så langt er Facebook kommet med Odense-datacenter - tag med på besøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere