Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største

Facebook udbygger sit datacenter i Luleå til dobbelt størrelse. Dermed bliver det et af verdens største med over 100.000 kvadratmeter under tag.

Facebooks første datacenter uden for USA ligger i Luleå i Nordsverige.

Det blev indviet i 2013, og nu har Facebook besluttet, at datacenteret skal udvides med en tredje serverhal på ikke mindre en 50.000 kvadratmeter.

Dermed bliver datacenteret i Luleå samlet set på over 100.000 kvadratmeter og altså et af verdens største, skriver Node Pole Alliance, som er en erhvervsfremmeorganisation med fokus på datacentre ejet af Vattenfall, og som har hjemme i Luleå Science Park.

Facebook vil desuden placere et udviklingscenter netop i Luleå Science Park.

Total investering på over seks milliarder kroner
Med den nye investering vil Facebook i alt have brugt 987 millioner dollars svarende til godt 6,1 milliarder kroner på datacenteret. Hvor meget den nye investering udgør at det beløb, fremgår ikke, skriver Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden.

Facebook regner med at tage udvidelsen af datacenteret i brug i begyndelsen af 2021.

Luleås borgmester Niklas Niklas Nordström har netop været i USA for at promovere Luleå og blandt andet besøgt Facebooks hovedkontor i Palo Alto, så han er ikke overraskende glad for udvidelsen.

“Det faktum at omkring 1.000 personer skal arbejde på det nye byggeri og de mere langsigtede effekter befæster Luleå som investeringsmål nummer et, siger han til ComputerSweden.

Ifølge bormesteren står det nuværende datacenter i Luleå for en procent af Sveriges totale energiforbrug, så når udvidelsen er på plads, vil centeret altså stå for to procent af landets energiforbrug.

Den nye hal er omtrent samme størrelse som hele det datacenter, Facebook er ved at bygge i Odense.

Det kan du læse mere om her: Så langt er Facebook kommet med Odense-datacenter - tag med på besøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.