Artikel top billede

HP Z VR Backpack giver dig markedets bedste platform til VR og AR - prisen er derefter

Prøvekørt: Denne smarte HP-rygsæk giver virtual reality vinger - men koster så også 30.000 kroner

HP’s Z VR’s backpack er en dyr, men genial, tilgang til virtual- og mixed reality.

Virtual reality tørster efter power. Det kræver sin maskine at levere to højopløste synsfelter i en frekvens, der gør, at de virtuelle universer faktisk virker naturtro.

De mange regnekræfter kræver sågar en masse strøm, hvorfor populære løsninger som HTC’s Vive eller Vive Pro må leve med en navlestreng til en maskine sluttet til den nærmeste stikkontakt. Den kan man så snuble over.

Det var faktisk det, jeg gjorde, dengang jeg tilbage i 2015 allernådigst fik lejlighed til at prøve en tidlig prototype af det dengang banebrydende VR-headset.

Det er aldrig sjovt at være den, der får en uvurderlig prototype til at crashe.

Det problem har HP løst med selskabets Z VR Backpack.

Muskelsvulmende rygsæk

Det er noget af et bæst af en maskine, som HP har klemt ned i sin højteknologiske rygsæk.

En quad-core Intel Core i7 7820HQ snurrer med op til 3,9 GHz, mens et muskelsvulmende Nvidia Quadro P5200 leverer grafiskydelse der kan måle sig med entusiast-kort i GTX 1080 klassen.

Dertil kommer en sund portion RAM (op til 64GB) og lagerplads på op til 1TB SSD lager med plads til et ekstra drev.

Det er med andre ord specifikationer – og dermed også et præstationsniveau - der hører hjemme i en high-end gaming-laptop eller bærbar workstation.

Herligheden i pakket ned i stift plasthylster, som minder om noget, der hører til en gaming-laptop.

Her zigzagger skarpe kanter aggressivt henover, hvad der reelt set, er et kabinet på størrelse med en gamer-laptop. Her er dog ingen blinkende LED’er i alle regnbuens farver – det har jeg det OK med.

Se også: Test: HTC Vive er et kig ind i en ubeskrivelig og skræmmende fremtid - men den koster kassen

Masser af muligheder

Designet er modulært. Ombord på maskinen er et lille batteri til en halv times forlystelser, den fungerer dog mest som backup for den egentlige strømkilde, to batteriklodser man fæstner om livet.

Hver af disse bidrager med en ekstra times drift og kan hotswappes med de to yderlige batterier, der følger med en Z VR Backpack-bundle.

Ud over at fungere som rygsæk, kan selv hjernen i setuppet klikkes af, og sættes ned i en matchende dock.

Den kan altså bijobbe som workstation, hvilket utvivlsomt er smart, når der hurtigt skal veksles mellem udvikling og test af VR-funktioner. Her er et godt udvalg af porte og forbindelser med både Thunderbolt (USB-C), Mini DP, HDMI og fire gange USB 3.0 ombord.

Stropper og remme kan justeres efter behov. Den samlede vægt på små fem kilo er fint fordelt over ryg og liv. Man glemmer helt, man har den på.

Prøvekørsel i showroomet

Til dagens demo i HP’s udviklingsafdeling i Barcelona, er det et HTC Vive headset som er sluttet til rygsækken.

Andre løsninger, som eksempelvis HP’s Mixed Reality-headset kan også sluttes til. Fungerer det med Windows 10 Pro, vil det fungere med denne rygsæk.

Dagens virtuelle tur tager mig til et digitalt Audi-showroom, hvor jeg kan få en forsmag på, hvordan min næste bil skal se ud.

Jeg kan browse igennem en stribe forskellige metallakeringer, vælge min favorit, og derefter vælge læder-indtræk og fælge, der matcher.

Det hele renderes øjeblikkeligt i smooth 120Hz uden tænkepauser.

Jeg kan endda hive fat i håndtaget, åbne døren og træde ombord på min nye direktør-slæde – eller rettere, jeg kan gå ned i hug, passere igennem sidedøren og der forestille mig, hvordan livet vil være i den læderkabine, jeg sandsynligvis ikke har råd til.

Eneste reelle begrænsning her er de virtuelle vægge, der toner frem, hvis jeg begynder at bevæge mig udenfor de afsatte tre gange tre meter, som jeg har at bevæge mig i.

Men den begrænsning ligger i HTC headsettet – ikke i rygsækken.

Den vil delvist i adresseres i HTC’s avancerede, og yderst krævende, Vive Pro som HP forsikrer også vil understøttes.

Ingen snublen her

Det er dybest set en enkel idé, som HP har ført ud i livet med Z VR Backpack.

HP har taget en mobil workstation, klemt det ned i et modulært samt VR-egnet kabinet og stukket et par batterier til.

Tricket fungerer og med et giver det teknologien vinger, for nu kan man omsider frit udforske de virtuelle universer.

Inden du løber ud til din nærmeste hardware-pusher og spenderer de omkring 30.000 kroner løsningen koster (for den billigste konfiguration), skal du overveje, hvorvidt kabelfriheden i stedet skal findes i et trådløst headset fra for eksempel TPCast, DisplayLink eller HTC i stedet.

Det kan potentielt give noget lag, hvilket er VR- og AR-teknologiens fjende nummer et, men der vil være over 90 procent at spare, hvis du i forvejen har en kraftig maskine ved hånden.

Computerworld var inviteret til Barcelona af HP. Læs mere om Computerworld og presseture her.

Læs også: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere