Artikel top billede

Nyt regnskab: Google tjente blot 13,5 millioner kroner i Danmark i hele 2017

Google Danmark omsætter ifølge de formelle regnskaber for blot 227 millioner og har et lille overskud på 13,2 millioner kroner. De faktiske tal er efter alt at dømme dog markant højere.

Google Danmark landede i regnskabsåret 2017 et nettooverskud på 13,2 millioner kroner og en omsætning på 227 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for det danske selskab, der tæller 87 medarbejdere i selskabets danske hovedkvarter i det centrale København. Du finder regnskabet her.

Tallene i Google Danmarks ret kortfattede regnskab afspejler dog næppe selskabets reelle størrelse i Danmark.

Google Danmark beskæftiger sig formelt med “levering af marketing-ydelser til Google Ireland samt levering af udvikling og research til Google LLC.’

Reelt bogfører selskabet langt størstedelen af sin meget store europæiske annonceforretning i Irland, hvor mange af de store it-virksomheder på grund af lav beskatning har placeret deres europæiske hovedkvarterer.

De tæller foruden Google selskaber som Apple, Microsoft, Dell, Dropbox, eBay, Facebook, LinkedIn, Oracle, PayPal, Twitter, Uber og Airbnb.

Markedet for betalte søgeresultater - som Google fortsat dominerer - er alene herhjemme på mere end tre milliarder kroner, og det stiger fortsat.

Ifølge brancheorganisationen Danske Mediers opgørelser, blev der i 2017 således solgt søgeord herhjemme for i alt 3,35 milliarder kroner - 11 procent mere end året før.

En væsentlig del af denne omsætning går til Google, der fakturerer størstedelen af beløbet fra det europæiske hovedkvarter i Irland.

Gigantiske administrationsomkostninger

Det er tidligere kommet frem, at Google har gigantiske administrationsomkostninger i sin irske forretning på ikke mindre end 126 milliarder kroner om året.

De meget store administrationsomkostninger gør, at der kun bliver et meget lille beløb tilbage, som Google skal svare irsk selskabsskat af.

Den konstruktion har fået en del kritik, hvilket du kan læse mere om her: Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland.

Ifølge de åbne skattelister fra danske Skat i 2016 betalte Google knap fire millioner kroner i skat i Danmark, hvilket modsvarer den opgjorte omsætning herhjemme.

I 2015 betalte Google ifølge skattelisten godt 3,3 millioner i skat.

Du kan læse mere om de store it-giganters skattebetalinger i Danmark her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark

Google og Facebook dominerer næsten totalt det globale marked for online-annoncering. En sammentælling viste i december i fjor, at de to selskaber tilsammen sad på 84 procent af dette enorme marked.

Det kan du læse mere om her: Google og Facebook sidder på 84 procent af det globale online-marked - og dominansen vokser

Læs også:

Google sender milliardomsætning ud ad Danmark

Voldsom kritik af Google: Udnytter europæiske regler til at betale alt for lidt i skat

Google svarer igen på heftige anklager fra EU: Derfor er der slet ikke noget at komme efter

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere