Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyt regnskab: Google tjente blot 13,5 millioner kroner i Danmark i hele 2017

Google Danmark omsætter ifølge de formelle regnskaber for blot 227 millioner og har et lille overskud på 13,2 millioner kroner. De faktiske tal er efter alt at dømme dog markant højere.

Google Danmark landede i regnskabsåret 2017 et nettooverskud på 13,2 millioner kroner og en omsætning på 227 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for det danske selskab, der tæller 87 medarbejdere i selskabets danske hovedkvarter i det centrale København. Du finder regnskabet her.

Tallene i Google Danmarks ret kortfattede regnskab afspejler dog næppe selskabets reelle størrelse i Danmark.

Google Danmark beskæftiger sig formelt med “levering af marketing-ydelser til Google Ireland samt levering af udvikling og research til Google LLC.’

Reelt bogfører selskabet langt størstedelen af sin meget store europæiske annonceforretning i Irland, hvor mange af de store it-virksomheder på grund af lav beskatning har placeret deres europæiske hovedkvarterer.

De tæller foruden Google selskaber som Apple, Microsoft, Dell, Dropbox, eBay, Facebook, LinkedIn, Oracle, PayPal, Twitter, Uber og Airbnb.

Markedet for betalte søgeresultater - som Google fortsat dominerer - er alene herhjemme på mere end tre milliarder kroner, og det stiger fortsat.

Ifølge brancheorganisationen Danske Mediers opgørelser, blev der i 2017 således solgt søgeord herhjemme for i alt 3,35 milliarder kroner - 11 procent mere end året før.

En væsentlig del af denne omsætning går til Google, der fakturerer størstedelen af beløbet fra det europæiske hovedkvarter i Irland.

Gigantiske administrationsomkostninger

Det er tidligere kommet frem, at Google har gigantiske administrationsomkostninger i sin irske forretning på ikke mindre end 126 milliarder kroner om året.

De meget store administrationsomkostninger gør, at der kun bliver et meget lille beløb tilbage, som Google skal svare irsk selskabsskat af.

Den konstruktion har fået en del kritik, hvilket du kan læse mere om her: Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland.

Ifølge de åbne skattelister fra danske Skat i 2016 betalte Google knap fire millioner kroner i skat i Danmark, hvilket modsvarer den opgjorte omsætning herhjemme.

I 2015 betalte Google ifølge skattelisten godt 3,3 millioner i skat.

Du kan læse mere om de store it-giganters skattebetalinger i Danmark her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark

Google og Facebook dominerer næsten totalt det globale marked for online-annoncering. En sammentælling viste i december i fjor, at de to selskaber tilsammen sad på 84 procent af dette enorme marked.

Det kan du læse mere om her: Google og Facebook sidder på 84 procent af det globale online-marked - og dominansen vokser

Læs også:

Google sender milliardomsætning ud ad Danmark

Voldsom kritik af Google: Udnytter europæiske regler til at betale alt for lidt i skat

Google svarer igen på heftige anklager fra EU: Derfor er der slet ikke noget at komme efter

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere