Artikel top billede

Computex ’18: Brutale pc-processorer på vej fra både Intel og AMD

Her finder du flere kerner end på økobagerens rugbrødshylder.

Efter at være kørt ud på et sidespor i en årrække, byder processorproducenten AMD igen sin ærkerival Intel op til processor-krig.

Ved årets Computex-messe i Taiwan, slås mastodonterne nu om, hvem der kan leveres fleste processor-kerner i deres komponenter.

Intel lagde ud med at annoncere ved et pressemøde tirsdag, at chip-producenten er i færd med at færdiggøre en 28-kernet processor, der snurrer med op til hidsige 5GHz.

Den understøtter samtidigt op til 56 regnetråde via Multithreading-teknologi. Det skriver Anandtech.

En maskine udstyret med sådan en sag vil ifølge producenten kunne levere en Cinebench-score på 7.334 point – et helt uhørt resultat for en maskine med en enkel processor ombord.

Intel har ikke røbet yderlige om sin kommende monster-CPU, ud over at love, at processoren vil ryge i handlen senere på året.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

AMD’s modtræk: Endnu flere kerner

Intels lovende processor vil få konkurrence at en sammensat sag fra AMD.

Få timer efter Intels egen præsentation kunne Intels ærkerival fremvise en 32-kernet Threadripper-enhed, som består af fire octa-core Ryzen-processorer samlet i en enkel enhed.

Ligesom med selskabets øvrige Ryzen-processorer, vil multi-threading også være at finde ombord, hvorfor op til 64-regnetråde vil kunne adresseres samtidigt.

AMD giver endnu ikke nogle konkrette oplysninger om, hvad der kan forventes af ydelse fra de mange processorkerner.

Strømforbruget kan dog holdes i ave af, at disse processorer er printet med den mere strømeffektive 12 nm proces-teknologi fra forårets Zen+ arkitektur.

Når processoren får sin salgsdebut i tredje kvartal i år, vil den ledsages af en kæmpemæssig køler signeret af Cooler Master. Den indikerer, at varmeudledningen fra den brutale processor kan blive meget stor.

AMD’s nye processor bliver kompatibel med eksisterende Threadripper-kompatible bundkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere