Artikel top billede

Nu skal det være slut med tårnhøje-priser for udlandstelefoni

Snart bliver der sat en grænse for hvad det må koste at ringe mellem to EU-lande.

En ny fælles europæisk teleaftale, der gælder for alle EU’s medlemslande, betyder, at der snart vil blive sat en stopper for tårnhøje priser for udlandstelefoni.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen der faldt på plads sent onsdag aften betyder, at prisen for opkald mellem to EU-lande i fremtiden ikke må overstige 19 euro-cent i minuttet, hvilket svarer til lige knap 1,40 kroner, mens sms-beskeder maksimalt må koste seks cent eller knap 45 øre stykket.

Læs også: Nye roamingregler medfører vildt boom i dataforbruget hos TDC's kunder

Fiber-investeringer

De nye regler kommer efter, at EU sidste år afskaffede de forhadte roaming-priser, og dermed åbnede for, at EU-borgere kunne brugere deres telefoners dataforbindelser over alt i unionen og associerede lande, uden at blive ramt af ekstra-omkostninger.

Udover de nye grænser for prisen på opkald og sms-beskeder betyder den nye aftale også, at der bliver åbnet op for 5G-frekvenser samt indførelsen af incitamenter, der skal gøre det attraktivt for teleselskaber at investere i fiber-udrulning.

Læs også: Efter milliard-investeringer og røde bundlinjer: Nu tjener energiselskaberne penge på fiber-nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere