Artikel top billede

CEO for F-Secure, Samu Konttinen, der netop har købt konkurrenten MWR InfoSecurety

F-Secure opruster: Køber konkurrent og bliver Europas største it-sikkerhedsselskab

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure har købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurity for over en en halv millliard kroner.

Finske F-Secure står til at blive Europas største it-sikkerhedsvirksomhed.

Selskabet har nemlig købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurety og bliver dermed den største spiller på markedet inden for it-sikkerhedstjenester.

Prisen for det engelske sikkerhedsselskab bliver 91,6 millioner euro, eller hvad der svarer til lige over 682 millioner kroner. Det skriver F-Secure i en pressemeddelelse.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

"Jeg er begejstret over at kunne byde MWR InfoSecuretys medarbejdere velkommen til F-Secure. Med deres store erfaring og hundredevis af eksperter inden for cybersikkerhed kommer vi til at få uset stor indsigt i cyberangreb døgnet rundt,” siger Samu Konttinen, CEO hos F-Secure, i meddelelsen og fortsætter:

"Opkøbet giver os mulighed for at opfange endnu flere angreb, så vi kan beskytte vores kunder endnu bedre."

Det er særligt MWR InfoSecuritys produkter, som F-Secure lægger vægt på, når selskabet fortæller hvorfor det har valgt at købe MWR InfoSecurity.

"Deres threat hunting-platform er en af ​​de mest avancerede på markedet og er et glimrende supplement til vores eksisterende teknologier," siger Samu Konttinen.

Aftale falder endeligt på plads i juli

Handlen ventes at falde på plads i begyndelsen af juli måned i år.

MWR InfoSecurity har i dag 400 medarbejdere fordelt på fire kontinenter, som nu bliver en del af F-Secure.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om opkøbet kommer til at betyde fyrringer i nogen af selskaberne.

Også ledelsen ser ud til at fortsætte. Ifølge meddelelsen fra selskabet bliver MWR InfoSecurety nuværende CEO, Ian Shaw, en del af ledelsen hos F-Secure,hvis handlen som ventet falder på plads i juli.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

"Vi ser frem til at skulle arbejde sammen med F-Secure, så vi kan nå nye højder inden for cybersikkerhedsbranchen,” siger Ian Shaw.

Handlen ser også ud til at blive en god investering for F-Secure.

I MWR InfoSecuritys seneste regnskab kunne selskabet præsentere et resultat på 31,1 millioner euro, svarende til lige over 230 millioner kroner.

Det er samtidig en stigning i forhold til sidste år på 24 procent.

Tilgengæld har de seneste to års driftsresultat for MWR InfoSecurity budt på et minus på en halv million euro eller 3,7 millioner kroner.

Læs også:

Stor plan skal gøre EET til Europas største: "Vi har langt mere fokus på at holde på de eksisterende kunder end at få nye"

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere