Artikel top billede

CEO for F-Secure, Samu Konttinen, der netop har købt konkurrenten MWR InfoSecurety

F-Secure opruster: Køber konkurrent og bliver Europas største it-sikkerhedsselskab

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure har købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurity for over en en halv millliard kroner.

Finske F-Secure står til at blive Europas største it-sikkerhedsvirksomhed.

Selskabet har nemlig købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurety og bliver dermed den største spiller på markedet inden for it-sikkerhedstjenester.

Prisen for det engelske sikkerhedsselskab bliver 91,6 millioner euro, eller hvad der svarer til lige over 682 millioner kroner. Det skriver F-Secure i en pressemeddelelse.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

"Jeg er begejstret over at kunne byde MWR InfoSecuretys medarbejdere velkommen til F-Secure. Med deres store erfaring og hundredevis af eksperter inden for cybersikkerhed kommer vi til at få uset stor indsigt i cyberangreb døgnet rundt,” siger Samu Konttinen, CEO hos F-Secure, i meddelelsen og fortsætter:

"Opkøbet giver os mulighed for at opfange endnu flere angreb, så vi kan beskytte vores kunder endnu bedre."

Det er særligt MWR InfoSecuritys produkter, som F-Secure lægger vægt på, når selskabet fortæller hvorfor det har valgt at købe MWR InfoSecurity.

"Deres threat hunting-platform er en af ​​de mest avancerede på markedet og er et glimrende supplement til vores eksisterende teknologier," siger Samu Konttinen.

Aftale falder endeligt på plads i juli

Handlen ventes at falde på plads i begyndelsen af juli måned i år.

MWR InfoSecurity har i dag 400 medarbejdere fordelt på fire kontinenter, som nu bliver en del af F-Secure.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om opkøbet kommer til at betyde fyrringer i nogen af selskaberne.

Også ledelsen ser ud til at fortsætte. Ifølge meddelelsen fra selskabet bliver MWR InfoSecurety nuværende CEO, Ian Shaw, en del af ledelsen hos F-Secure,hvis handlen som ventet falder på plads i juli.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

"Vi ser frem til at skulle arbejde sammen med F-Secure, så vi kan nå nye højder inden for cybersikkerhedsbranchen,” siger Ian Shaw.

Handlen ser også ud til at blive en god investering for F-Secure.

I MWR InfoSecuritys seneste regnskab kunne selskabet præsentere et resultat på 31,1 millioner euro, svarende til lige over 230 millioner kroner.

Det er samtidig en stigning i forhold til sidste år på 24 procent.

Tilgengæld har de seneste to års driftsresultat for MWR InfoSecurity budt på et minus på en halv million euro eller 3,7 millioner kroner.

Læs også:

Stor plan skal gøre EET til Europas største: "Vi har langt mere fokus på at holde på de eksisterende kunder end at få nye"

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere