Artikel top billede

CEO for F-Secure, Samu Konttinen, der netop har købt konkurrenten MWR InfoSecurety

F-Secure opruster: Køber konkurrent og bliver Europas største it-sikkerhedsselskab

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure har købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurity for over en en halv millliard kroner.

Finske F-Secure står til at blive Europas største it-sikkerhedsvirksomhed.

Selskabet har nemlig købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurety og bliver dermed den største spiller på markedet inden for it-sikkerhedstjenester.

Prisen for det engelske sikkerhedsselskab bliver 91,6 millioner euro, eller hvad der svarer til lige over 682 millioner kroner. Det skriver F-Secure i en pressemeddelelse.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

"Jeg er begejstret over at kunne byde MWR InfoSecuretys medarbejdere velkommen til F-Secure. Med deres store erfaring og hundredevis af eksperter inden for cybersikkerhed kommer vi til at få uset stor indsigt i cyberangreb døgnet rundt,” siger Samu Konttinen, CEO hos F-Secure, i meddelelsen og fortsætter:

"Opkøbet giver os mulighed for at opfange endnu flere angreb, så vi kan beskytte vores kunder endnu bedre."

Det er særligt MWR InfoSecuritys produkter, som F-Secure lægger vægt på, når selskabet fortæller hvorfor det har valgt at købe MWR InfoSecurity.

"Deres threat hunting-platform er en af ​​de mest avancerede på markedet og er et glimrende supplement til vores eksisterende teknologier," siger Samu Konttinen.

Aftale falder endeligt på plads i juli

Handlen ventes at falde på plads i begyndelsen af juli måned i år.

MWR InfoSecurity har i dag 400 medarbejdere fordelt på fire kontinenter, som nu bliver en del af F-Secure.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om opkøbet kommer til at betyde fyrringer i nogen af selskaberne.

Også ledelsen ser ud til at fortsætte. Ifølge meddelelsen fra selskabet bliver MWR InfoSecurety nuværende CEO, Ian Shaw, en del af ledelsen hos F-Secure,hvis handlen som ventet falder på plads i juli.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

"Vi ser frem til at skulle arbejde sammen med F-Secure, så vi kan nå nye højder inden for cybersikkerhedsbranchen,” siger Ian Shaw.

Handlen ser også ud til at blive en god investering for F-Secure.

I MWR InfoSecuritys seneste regnskab kunne selskabet præsentere et resultat på 31,1 millioner euro, svarende til lige over 230 millioner kroner.

Det er samtidig en stigning i forhold til sidste år på 24 procent.

Tilgengæld har de seneste to års driftsresultat for MWR InfoSecurity budt på et minus på en halv million euro eller 3,7 millioner kroner.

Læs også:

Stor plan skal gøre EET til Europas største: "Vi har langt mere fokus på at holde på de eksisterende kunder end at få nye"

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere