Topnyhed:GDPR-ekspert efter ny Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer - handler ikke om Google, men om Helsingør

Artikel top billede

Morgen-briefing: Datatilsynet flytter / Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom / KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause / Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet

Datatilsynet flytter. Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom. KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause. Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet. It-rigmand bliver ny ‘løve’ på DR. Lars Larsen vil ikke samarbejde med Amazon. Datatilsynet flytter. Danske rigmænd skyder milliarder i selvkørende biler. Afgørelse i byretten i injuriesag om Stein Bagger-sag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Datatilsynet flytter

Datatilsynet flytter efter sommerferien ud fra det centrale København og til Valby, hvor tilsynet fremover skal dele lokaliteter med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Forbrugerombudsmanden.

Datatilsynet bor i dag i Borgergade i det centrale København.

Den nye adresse bliver Carl Jacobsensvej i Valby.

"Vi er blevet flere medarbejdere for at kunne løse de ekstra opgaver, vi har fået i forbindelse med databeskyttelsesforordningen, og derfor sidder vi meget tæt i vores nuværende lokaler. Et nyt domicil har længe stået på ønskelisten. Der er også en ny og spændende faglig synergi ved, at vi kommer fysisk tættere på Forbrugerombudsmanden og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," siger Cristina Gulisano, direktør i Datatilsynet i denne meddelelse.

Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom

Løkke-fonden, der er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), tilbagebetaler 34.590 kroner i kølvandet på onsdagens dom i den store Atea-bestikkelsessag, skriver Ekstra Bladet

Pengene stammer fra it-selskabet 3A-it, der spiller en central rolle i sagen, i det det blev stiftet af tre af de nu dømte tidligere Atea-topfolk.

Ifølge avisen blev pengene overrakt personligt til statsministeen af en de dømte, Claus Hougesen, i januar 2015.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge avisen tidligere også boet i Claus Hougesens luksusvilla på Mallorca i en periode.

KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause

KL følger trop med Moderniseringsstyrelsen og SKI, der torsdag anbefalede alle statslige myndigheder at sætte indkøb hos Atea på pause.

Nu opfordrer KL kommunerne og regionerne til at gøre det samme.

“KL er enig i Moderniseringsstyrelsens anbefaling om at vente med at indgå nye kontrakter til redegørelsen ligger klar og vil anbefale kommunerne at lade sig inspirere af den,” lyder det fra KL ifølge DR.

Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet

Telia er sammen med en række udvalgte kunder gået i gang med at teste det, som selskabet kalder for et ‘nyt, højteknologisk mobilnetværk.’

Det nye netværk er ifølge selskabet ‘skræddersyet til de behov, som et øget fokus på IoT kræver,’ lyder det fra selskabet.

Den nye teknologi, som Telia anvender, hedder Narrowband IoT (NB-IoT). Selskabet forventer at have udrullet teknologien over hele landet til nytår.

“Med NB-IoT kan Telia levere services, der er tilpasset den enkelte kunde. Det vil give kunden bedre overblik over produktionen og mulighed for at agere intelligent og effektivt,” lyder det fra selskabet.

It-rigmand bliver ny ‘løve’ på DR

It-rigmanden Peter Warnøe bliver ny ‘løve’ i næste sæson af tv-programmet Løvens Hule på DR, meddeler DR.

Peter Warnøe er i dag direktør i venturefonden Nordic Eye, men grundlagde blandt andet sin formue med Aston IT Group, som ville samle konsulenthuse, der rådgav om og solgte software. Det skete tilbage i 1999.

Han stod også bag hardwareforhandleren Complet, der i 1997 blev solgt til norske Merkantildata, som han blev CEO for i en årrække. Merkantildata er siden blevet til Atea.

Lars Larsen vil ikke samarbejde med Amazon

Lars Larsen og Jysk vil ikke sælge varer via Amazon, fastslår den danske rigmand i Børsen.

Selskabet har som et forsøg solgt varer på Amazon i Storbritannien, men det er ikke gået godt.

“De tager godt for sig, og det har mine små avancer det svært med. Vi kan ikke bære at give 15-20 procent til Amazon. Det vil ødelægge vores image, hvis pludselig satte priserne op med 15-20 procent, så det har jeg ingen interesse i,” siger Lars Larsen til avisen.

Danske rigmænd skyder milliarder i selvkørende biler

Den ‘relativt nystiftede danske milliardfond’ Nordic Alpha Partners ser selvkørende biler som et oplagt investeringsområde, og fremtrædende danske investorer melder sig klar til at skyde penge i udviklingen af teknologierne, skriver Finans.

Ifølge avisen har tidligere SAP-topchef Jim Hagemann Snabe, Danske Bank-formand Ole Andersen og tidligere topchef i Nordea, Christian Clausen, skudt penge i fonden.

Det samme har flere store organisationer.

Afgørelse i byretten i injuriesag om Stein Bagger-sag

Byretten har ifølge Børsen frikendt folkene bag et tv-program med navnet ‘Find Stein Baggers penge’ for injurier.

Ifølge avisen var sagen blevet anlagt af Stein Bakkers makkers chef, Carl Freer.

Han mener, at “programmet rummede forkerte udtalelser, der var egnet til at nedsætte hans agtelse i offentligheden og stemplede ham som en "voldelig kriminel bagmand,” skriver avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital