Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Flere straffesager kan være på vej: Bagmandspolitiet overvejer at rejse sag mod endnu flere tidligere Atea-folk

En række personer, der arbejder hos Atea eller tidligere har gjort det, er dukket op på Bagmandspolitiets radar. Nu overvejer man, om der også skal rejses tiltale mod dem.

Retten i Glostrup dømte onsdag en række tidligere topfolk fra Region Sjælland og Atea skyldige i den store sag om bestikkelse, men der kan vise sig at være flere sager på vej.

Ifølge Finans er seks salgschefer og en direktør, der enten er ansat hos Atea eller tidligere har været det, sigtet for bestikkelse. Nu overvejer Bagmandspolitiet så, om der skal rejses tiltale mod de i alt syv personer.

Læs mere her: Dom netop afsagt: Tidligere DSB-ansat frifundet i Atea-bestikkelsessag

Overfor Finans peger anklager i Atea-sagen Jørn Thostrup på, at de pågældende personer skal ses i relation til de mindre sager, der allerede er afgjort. Her er en række personer fra en stribe offentlige myndigheder blevet kendt skyldige i at modtage bestikkelse, men der har ikke været rejst tiltale mod de, der ydede bestikkelsen fra Atea's side.

Læs mere her: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet

Sagerne omhandlede blandt andet Udenrigsministeriet, DSB og Københavns Kommune. Her blev flere offentligt ansatte kendt skyldige i at have modtaget bestikkelse i form af it-udstyr.

Det forholder sig dog ikke sådan, at man fra Bagmandspolitiets side har ventet på at få prøvet sagen mod Atea-folkene, før man afgører, om der kan rejses flere sager. Det garanterer Jørn Thostrup overfor Finans.

"Det er helt selvstændige sager," siger han.

Atea oplyser til Computerworld, at ingen i dagens Atea er sigtet, tiltalt eller dømt i relation til sagerne.

Læs mere her:Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere