Artikel top billede

Morgen-briefing: Airbnb får advarsel fra EU / ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe / Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag / Adobe på vej med Photoshop til iPad

Airbnb får advarsel fra EU. ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe. Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag. Adobe på vej med Photoshop til iPad.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Airbnb får advarsel fra EU

Airbnb får en advarsel fra EU med klar besked om omgående at få styr på selskabets kunde-vilkår, så de kommer i overenstemmelse med gældende lov.

Ifølge EU skjuler Airbnb vigtige detaljer for kunderne på selskabets website. Blandt andet fremgår det ikke her, om en ejendom udlejes privat eller professionelt, ligesom priserne, der fremvises, er uklare.

Desuden er flere af Airbnbs øvrige vilkar unfair overfor forbrugerne, hedder det.

Airbnb har nu fået indtil august til at udarbejde en plan, som skal præsenteres for EU. Ellers risikerer selskabet at få bøder.

ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe

Den danske softwarevirksomhed ProCon, der har specialiseret sig i it til rejsebranchen, skal levere software til et af Myanmars helt store rejsebureauer, Oway Travel, meddeler selskabet.

“Med eksisterende kunder i Singapore og Filippinerne har ProCon ambitioner om at øge tilstedeværelsen i Sydøstasien. Aftalen med Oway Travel er vigtig for os og kan hjælpe med at sparke døren yderligere op til det asiatiske vækstmarked,” lyder det fra administrerende direktør, Jesper Just.

Selskabet leverer nu løsninger til lande som Myanmar, Phillipperne, Polen, Tjekkeit, Ungarn, Spanien og Italien.

Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag

Facebook, Twitter og YouTube stiller i dag op til høring i det amerikanske Repræsentanternes Hus, hvor de skal grilles på spørgsmålet om, hvorvide de på nogen måder filtrerer indhold af politiske årsager.

Høringen er kommet i stand, fordi republikanske politikere i USA har kritiseret sociale medier for at fjerne indhold af politiske årsager.

Alle selskaberne har blankt afvist, at det er tilfældet.

Adobe på vej med Photoshop til iPad

Adobe lancerer til oktober en fuld iPad-version af det populære fotoprogram Photoshop.

Ifølge Blooomberg vil iPad-versionen af Photoshop blive fulgt af en iPad-version af Illustrator.

Der er tale om ret store udviklingsopgaver for Adobe, for øvelsen handler ikke om ‘bare’ at læsse Photoshop over på en mobil platform, men også om at redesigne programmerne, så de kan håndteres via fingertegn og Apple Pencil og ikke, som det er tilfældet i dag, primært via mus og tastatur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere