Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb får advarsel fra EU / ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe / Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag / Adobe på vej med Photoshop til iPad

Airbnb får advarsel fra EU. ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe. Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag. Adobe på vej med Photoshop til iPad.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Airbnb får advarsel fra EU

Airbnb får en advarsel fra EU med klar besked om omgående at få styr på selskabets kunde-vilkår, så de kommer i overenstemmelse med gældende lov.

Ifølge EU skjuler Airbnb vigtige detaljer for kunderne på selskabets website. Blandt andet fremgår det ikke her, om en ejendom udlejes privat eller professionelt, ligesom priserne, der fremvises, er uklare.

Desuden er flere af Airbnbs øvrige vilkar unfair overfor forbrugerne, hedder det.

Airbnb har nu fået indtil august til at udarbejde en plan, som skal præsenteres for EU. Ellers risikerer selskabet at få bøder.

ProCon lander ordre til asiatisk rejse-kæmpe

Den danske softwarevirksomhed ProCon, der har specialiseret sig i it til rejsebranchen, skal levere software til et af Myanmars helt store rejsebureauer, Oway Travel, meddeler selskabet.

“Med eksisterende kunder i Singapore og Filippinerne har ProCon ambitioner om at øge tilstedeværelsen i Sydøstasien. Aftalen med Oway Travel er vigtig for os og kan hjælpe med at sparke døren yderligere op til det asiatiske vækstmarked,” lyder det fra administrerende direktør, Jesper Just.

Selskabet leverer nu løsninger til lande som Myanmar, Phillipperne, Polen, Tjekkeit, Ungarn, Spanien og Italien.

Facebook, Twitter og YouTube skal grilles i dag

Facebook, Twitter og YouTube stiller i dag op til høring i det amerikanske Repræsentanternes Hus, hvor de skal grilles på spørgsmålet om, hvorvide de på nogen måder filtrerer indhold af politiske årsager.

Høringen er kommet i stand, fordi republikanske politikere i USA har kritiseret sociale medier for at fjerne indhold af politiske årsager.

Alle selskaberne har blankt afvist, at det er tilfældet.

Adobe på vej med Photoshop til iPad

Adobe lancerer til oktober en fuld iPad-version af det populære fotoprogram Photoshop.

Ifølge Blooomberg vil iPad-versionen af Photoshop blive fulgt af en iPad-version af Illustrator.

Der er tale om ret store udviklingsopgaver for Adobe, for øvelsen handler ikke om ‘bare’ at læsse Photoshop over på en mobil platform, men også om at redesigne programmerne, så de kan håndteres via fingertegn og Apple Pencil og ikke, som det er tilfældet i dag, primært via mus og tastatur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere