Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden overstreger alle detaljer i rapport til medie: Uvist hvordan Epic sikrer danske patientdata

Alle detaljer i rapporter om datasikkerheden hos Sundhedsplatformens amerikanske leverandør, Epic, er blevet overstreget af Region Hovedstaden, efter at Version2 har søgt aktindsigt. Alt imens melder Datatilsynet, at man ikke har ført kontrol.

Det er ikke til at sige, hvordan den amerikanske leverandør af Sundhedsplatformen, Epic, sikrer danske patientdata, som det får til behandling.

Version2 skriver, at mediet, efter at have søgt aktindsigt hos Region Hovedstaden om datasikkerheden hos Epic i to rapporter, har modtaget dokumenter, hvor Regionen har "valgt at ovestrege stort set al læselig tekst."

Region Hovedstaden henviser til, at de overstregede passager dækker over oplysninger, der dokumenterer, hvordan Epic håndterer sikkerheden i aftalen. Men Region Hovedstaden ønsker ikke at offentliggøre disse, da regionen mener, at det kan føre til økonomiske tab for Epic.

"Det er Region Hovedstadens vurdering, at en offentliggørelse af disse oplysninger vil indebære en nærliggende risiko for, at Epic påføres økonomisk skade af nogen betydning," skriver Region Hovedstaden i sin begrundelse til Version2.

Version2 har tidligere kunne fortælle, at Sundhedsplatformen i mere end tusinde tilfælde overførte danske sundhedsdata til det amerikanske selskab, der sammen med NNIT står bag systemet.

Den gang hed det blandt andet, at data i flere tilfælde ikke havde været anonymiseret.

Læs mere: Ombruste Sundhedsplatformen sender sundhedsdata fra Region H til USA

Det er tidligere kommet frem, at Epic har problemer med at dokumentere, at danske patientdata behandles efter bogen.

Det kan du læse mere om her: Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Datatilsynet har ikke ført kontrol endnu

Hos Datatilsynet har man ikke kendskab til sikkerheden for de danske patientdata, der behandles via Sundhedsplatformen, for ifølge Datatilsynet har man endnu ikke ført kontrol med platformen.

Overfor Version2, melder Datatilsynet, at man ikke har været i USA, og at man udelukkende vil føre kontrol med om, Region Hovedstaden fører kontrol med sine såkaldte databehandlere.

Datatilsynet oplyser samtidig, at man vil kunne forvente, at det vil blive en del af fremtidige kontroller.

Læs også: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere