Artikel top billede

Region Hovedstaden overstreger alle detaljer i rapport til medie: Uvist hvordan Epic sikrer danske patientdata

Alle detaljer i rapporter om datasikkerheden hos Sundhedsplatformens amerikanske leverandør, Epic, er blevet overstreget af Region Hovedstaden, efter at Version2 har søgt aktindsigt. Alt imens melder Datatilsynet, at man ikke har ført kontrol.

Det er ikke til at sige, hvordan den amerikanske leverandør af Sundhedsplatformen, Epic, sikrer danske patientdata, som det får til behandling.

Version2 skriver, at mediet, efter at have søgt aktindsigt hos Region Hovedstaden om datasikkerheden hos Epic i to rapporter, har modtaget dokumenter, hvor Regionen har "valgt at ovestrege stort set al læselig tekst."

Region Hovedstaden henviser til, at de overstregede passager dækker over oplysninger, der dokumenterer, hvordan Epic håndterer sikkerheden i aftalen. Men Region Hovedstaden ønsker ikke at offentliggøre disse, da regionen mener, at det kan føre til økonomiske tab for Epic.

"Det er Region Hovedstadens vurdering, at en offentliggørelse af disse oplysninger vil indebære en nærliggende risiko for, at Epic påføres økonomisk skade af nogen betydning," skriver Region Hovedstaden i sin begrundelse til Version2.

Version2 har tidligere kunne fortælle, at Sundhedsplatformen i mere end tusinde tilfælde overførte danske sundhedsdata til det amerikanske selskab, der sammen med NNIT står bag systemet.

Den gang hed det blandt andet, at data i flere tilfælde ikke havde været anonymiseret.

Læs mere: Ombruste Sundhedsplatformen sender sundhedsdata fra Region H til USA

Det er tidligere kommet frem, at Epic har problemer med at dokumentere, at danske patientdata behandles efter bogen.

Det kan du læse mere om her: Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Datatilsynet har ikke ført kontrol endnu

Hos Datatilsynet har man ikke kendskab til sikkerheden for de danske patientdata, der behandles via Sundhedsplatformen, for ifølge Datatilsynet har man endnu ikke ført kontrol med platformen.

Overfor Version2, melder Datatilsynet, at man ikke har været i USA, og at man udelukkende vil føre kontrol med om, Region Hovedstaden fører kontrol med sine såkaldte databehandlere.

Datatilsynet oplyser samtidig, at man vil kunne forvente, at det vil blive en del af fremtidige kontroller.

Læs også: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere