Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden overstreger alle detaljer i rapport til medie: Uvist hvordan Epic sikrer danske patientdata

Alle detaljer i rapporter om datasikkerheden hos Sundhedsplatformens amerikanske leverandør, Epic, er blevet overstreget af Region Hovedstaden, efter at Version2 har søgt aktindsigt. Alt imens melder Datatilsynet, at man ikke har ført kontrol.

Det er ikke til at sige, hvordan den amerikanske leverandør af Sundhedsplatformen, Epic, sikrer danske patientdata, som det får til behandling.

Version2 skriver, at mediet, efter at have søgt aktindsigt hos Region Hovedstaden om datasikkerheden hos Epic i to rapporter, har modtaget dokumenter, hvor Regionen har "valgt at ovestrege stort set al læselig tekst."

Region Hovedstaden henviser til, at de overstregede passager dækker over oplysninger, der dokumenterer, hvordan Epic håndterer sikkerheden i aftalen. Men Region Hovedstaden ønsker ikke at offentliggøre disse, da regionen mener, at det kan føre til økonomiske tab for Epic.

"Det er Region Hovedstadens vurdering, at en offentliggørelse af disse oplysninger vil indebære en nærliggende risiko for, at Epic påføres økonomisk skade af nogen betydning," skriver Region Hovedstaden i sin begrundelse til Version2.

Version2 har tidligere kunne fortælle, at Sundhedsplatformen i mere end tusinde tilfælde overførte danske sundhedsdata til det amerikanske selskab, der sammen med NNIT står bag systemet.

Den gang hed det blandt andet, at data i flere tilfælde ikke havde været anonymiseret.

Læs mere: Ombruste Sundhedsplatformen sender sundhedsdata fra Region H til USA

Det er tidligere kommet frem, at Epic har problemer med at dokumentere, at danske patientdata behandles efter bogen.

Det kan du læse mere om her: Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Datatilsynet har ikke ført kontrol endnu

Hos Datatilsynet har man ikke kendskab til sikkerheden for de danske patientdata, der behandles via Sundhedsplatformen, for ifølge Datatilsynet har man endnu ikke ført kontrol med platformen.

Overfor Version2, melder Datatilsynet, at man ikke har været i USA, og at man udelukkende vil føre kontrol med om, Region Hovedstaden fører kontrol med sine såkaldte databehandlere.

Datatilsynet oplyser samtidig, at man vil kunne forvente, at det vil blive en del af fremtidige kontroller.

Læs også: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere