Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Riksdagsförvaltningen)

Dustin i udbudsslagsmål: Konkurrent køber sig til stor pc-rammeaftale gennem konkursbo

Der har udviklet sig lidt af en stridighed på det svenske udbudsmarked, efter at et selskab, der oprindelige tabte en rammeaftale, alligevel gaflede opgaven ved at overtage den fra vinderen, der gik konkurs. Dustin har nu taget sagen til svensk domstol.

Der udkæmpes lige nu en mindre krig om et kontroversielt udfald af en stor svensk rammeaftale.

En række it-virksomheder på det svenske marked føler sig nemlig uretfærdigt behandlet, efter at en konkurrent via et konkursbo har købt sig til den store offentlige pc-rammeaftale.

Det skriver Computerworlds svenske søstermedie Computerworld Sverige.

Sagen begynder, da det konkursrammet selskab, Miscos, som tidligere har vundet en pc-rammeaftale med svenske Statens Inköpscentral under Kammarkollegiet, ansøger om at overlade rammeaftalen til en anden konkurrent, Advania.

Det accepteres af den svenske indkøbscentral.

Det fremgår ikke, hvorvidt der har været penge involveret i en eventuel handel mellem de to virksomheder. Miscos henviser til, at rammeaftalen blev overdraget til Advania som led i virksomhedens afvikling.

Men Advania får i hvert fald fingrerne i den gyldne billet til en stor offentlig pc-rammeaftale, som selvsamme Advania i det oprindelige udbud tabte.

Læs også: Dustin køber hollandsk it-selskab: Lægger næsten halv milliard kroner på bordet

Det har nu fået en række konkurrenter op i det røde felt, heriblandt Dustin og Ricoh som begge kæmpede med om den eftertragtede rammeaftale.

Dustin har nu valgt at tage sagen til domstolen.

"Vi mener ikke, at man skal kunne købe rammeaftaler på denne måde. Kammarkollegiet har ikke ført en tilstrækkelig kontrol af, hvordan rammeaftalen blev overdraget, for eksempel har de ikke kontrolleret, hvilke dele af Misco, Advania har købt, hvis de har købt noget som helst. Advania kvalificerede sig ikke til at få rammeaftalen ved det oprindelige indkøb," siger Eva Emfors, informationschef hos Dustin.

Dustin har nu meldt sagen til den svenske konkurrencestyrelse, og bedt dem om at lave en udredning.

Alt er gået rigtigt til

Hos svenske Kammarkollegiet står man fast på, at alt er gået rigtigt til. Her henviser man blandt andet til, at Advania har overtaget medarbejdere fra konkursramte Miscos, som har haft afgørende betydning for udbuddet og kontrakterne.

Kammarkollegiet skriver også, at det er blevet bekræftet, at Advania ikke var dækket af nogen af ​​de kontraktlige udelukkelsesgrunde, og at alle kvalifikationskrav, udvælgelseskrav og andre nuværende krav og betingelser var opfyldt. Derfor er det vurderet, at der ikke er grund til at nægte overdragelsen af ​​rammeaftalen.

Anna Ekberg, enhedschef hos Statens Inköpscentral under Kammerkollegiet, oplyser blandt andet, at man har ageret ud fra de regler, indkøbscentralen skal følge, men at man nu må afvente domstolens afgørelse.

Indtil videre står det altså ikke klart, om den svenske indkøbscentral har handlet korrekt eller ej.

Den svenske forvaltningsdomstol har senest konstateret, at begge parter har givet gode grunde, og at den vil vende tilbage med en endelig beslutning i sagen.

Læs også: Hedensted Kommunes it-chef har droppet alle it-udbud: ”Jeg synes ikke, at det giver mening"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere