Artikel top billede

Sådan er Top 100-virksomhederne placeret i kategorier

Top 100/2018: Beregningsmotoren bag Computerworld Top 100 placerer virksomhederne i syv hovedkategorier og en sværm af underkategorier, som stammer fra Brancheguiden. Her får du overblikket over alle kategorierne

Computerworld Top 100 er vores årlige måling af, hvem der klarer sig bedst i it-branchen.

Adgangsvejen til at deltage i konkurrencen er en registrering i Computerworld Brancheguiden.

Her er godt 1.200 virksomheder beskrevet sammen med oplysninger fra virksomhedernes seneste regnskaber.

Det er disse oplysninger, der er grundlaget for Top 100.

Adgangskravet til bruttolisten er enten mindst 10 millioner kroner i personaleomkostninger eller en omsætning på mindst 20 millioner kroner - begge tal offentliggjort i seneste offentligt tilgængelige regnskab.

Af beregningsmæssige årsager skal de deltagende virksomheders resultat af primær drift i foregående regnskabsår desuden være positivt.

Når beregningerne er foretaget, kan vi udnævne årets bedste it-virksomhed samt vinderne i syv hovedkategorier, som er:

Sværvægt (personaleomkostninger over 250 millioner kroner/omsætning over 500 millioner kroner i seneste regnskab).

Supersværvægt (personaleomkostninger over 500 millioner kroner/omsætning over 1 milliard kroner i seneste regnskab).

Hardware

Software

Service

Afsætning

Desuden kårer vi de bedste virksomheder i de godt 20 underkategorier, der er de samme, som Brancheguiden benytter.

Kåringen sker dog kun, hvis mindst tre virksomheder i underkategorien opfylder betingelserne for at deltage i Top 100.

Underkategorierne er desuden basis for fordelingen af virksomheder i de fire hovedkategorier, Hardware, Software, Service og Afsætning:

Basissoftware

Virksomheder som udvikler software, som udgør kernen i en virksomheds it-systemer.

Der kan eksempelvis være tale om operativsystemer, middleware og databasesoftware.

Kategorien rummer også virksomheder, der udvikler indlejret software.

Branchesoftware

It-selskaber som fremstiller software. der er skræddersyet til at håndtere en specifik arbejdsopgave i en given branche.

Kategorien rummer også softwarefirmaer, som har udvalgt en afgrænset del af markedet som kerneområde, eksempelvis luftfartsindustrien, den offentlige sektor eller sygehuse.

Business Intelligence

Leverandører og it-konsulenthuse med speciale i softwareværktøjer til analyser af finansielle data og forholdet mellem kunder og leverandører.

CMS-leverandører

Kategorien omfatter virksomheder, der udvikler og/eller sælger Content Management-systemer (CMS), som styrer indhold og struktur på virksomheders internet, intranet og extranet.

Indholdet lægges i en database, som opdaterer websiderne med nyt indhold.

CRM-leverandører

Leverandører af software som understøtter virksomhedernes kundeservice og kundedialog, Customer Relationship Management (CRM).

Kategorien omfatter også it-virksomheder, der udvikler standard CRM-produkter til branchespecifikke løsninger.

Digital markedsføring, Kiosk og digital skiltning

Løsninger til og rådgivning om digital markedsføring, Kiosk og digital skiltning. Herunder webudvikling, usability, digitale informationssystemer, betalingsløsninger, annoncesystemer, søgeteknologi, søgemaskineoptimering (SEO), søgemaskinemarkedsføring (SEM), direct mail og mobil-handel.

CMS-leverandører findes i deres egen kategori.

Distributører

It-firmaer, der distribuerer it-udstyr - både hardware og software - fra forskellige producenter til forhandlere, som sælger produkterne videre til slutbrugerne.

E-læring og kurser

Leverandører af webbaseret samt computerbaseret læring, brug af virtuelle klasseværelser og andre digitale samarbejdsværktøjer til læring og undervisning.

EDH- & ESDH-leverandører

Kategorien rummer leverandører af software til elektronisk dokumenthåndtering (EDH) og elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) som sørger for, at virksomheder og offentlige institutioner kan bogføre, arkivere og håndtere alle bilag elektronisk.

Leverandørerne tager samtidig hånd om, at EDH- og ESDH-softwaren bliver integreret med kundens eksisterende it-miljø.

ERP-leverandører

Leverandører af administrative it-systemer, som understøtter forretningsprocesser inden for blandt andet salg, indkøb, logistik, produktion, økonomi og personale. Systemerne kaldes ERP, hvilket er en forkortelse for enterprise ressource planning.

Forhandlere

It-selskaber som sælger andre virksomheders produkter videre til slutbrugerne. Det kan eksempelvis være online-forhandlere af pc"er til erhvervslivet.

Industriel it & Server/Storage

Virksomheder som udvikler, producerer og/eller sælger komplette it-systemer - ofte både hardware og software - til brug i industrielt øjemed.

Desuden virksomheder som udvikler, fremstiller og/eller sælger egne produkter til dataopbevaring og dataafvikling, primært storage- og server-hardware.

It-kurser & -certificeringer

Udbydere af klassebaseret kompetenceudvikling inden for it med henblik på at forbedre deltagernes færdighedsniveau samt eventuelt at opnå certificering.

Konsulenthuse

Selskaber der tilbyder it-management-rådgivning ud fra en forretningsvinkel. Selskabernes konsulenter rådgiver ofte i alle it-indkøbets faser - lige fra købsbeslutningen på direktørgangen til integration af det nye system i virksomheden.

Kategorien omfatter endvidere udbydere af it-undervisning.

MBS-integratorer

It-virksomheder der har specialiseret sig i at sælge og integrere softwareløsninger fra Microsoft Business Solutions (MBS), hvilket vil sige produkterne Microsoft Business Solutions Navision, Axapta, C5 og XAL.

Netværksintegratorer

Virksomheder der specialiserer sig i at rådgive, sælge og/eller implementere netværksløsninger hos virksomheder og offentlige institutioner. Det kan eksempelvis være integratorer af IP-telefoni-anlæg.

Onlinetjenester og communities

Virksomheder, der udvikler, giver og sælger adgang til og drifter onlinetjenester, der anvender en søgemaskine eller på anden måde genererer og vedligeholder store databaser over websteder og indhold i søgbart format. Indeholder også online-communities.

Outsourcing, hosting og drift

Virksomheder som vedligeholder/driver it-systemer, tilbyder cloud computing, webhosting, serverhosting, drift af hardware, webhoteller og domæneregistrering.

Rummer også virksomheder, der formidler outsourcing af it-drift eller udviklingsopgaver til lavtlønslande.

Pc- og udstyrsproducenter

Selskaber som udvikler, fremstiller og/eller sælger egne apparater til brug på skriveborde og kontorer - skærme, pc"er og printere.

Derudover rummer kategorien også hardware til privat brug eller underholdning.

SAP-integratorer

Selskaber der forhandler, implementerer, driver eller yder andre former for serviceydelser og rådgivning i virksomhedssystemer fra den tyske ERP-koncern SAP.

Sikkerhed

Selskaber som udvikler, forhandler eller distribuerer hardware og software til forøgelse af it-sikkerheden. Det kan eventuelt være spamfiltre, firewalls eller antivirus-software.

Spiludvikling

Udvikling og salg af spil til alle platforme.

Systemintegratorer

Virksomheder der integrerer it-produkter - det kan eksempelvis være en nyindkøbt database eller et CRM-værktøj - hos kunden.

Systemintegratorerne er også kendetegnet ved, at selskabets konsulenter - til forskel fra konsulenthusene - primært har en teknologisk indgangsvinkel til it-rådgivningen.

Tele- og internetudbydere

Virksomheder der tilbyder telefoni og datatjenester til private eller virksomheder. Kategorien rummer både mobilselskaber, bredbåndsselskaber og IP-telefoni-selskaber.

Tele- og netværksudstyr

Virksomheder som udvikler, producerer og/eller sælger egne telefoner, udstyr til tele- og datakommunikation samt netværk og heriblandt komponenter til fiberoptiske netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere