Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Berlin er et hit hos danske it-virksomheder

Danske it-virksomheder søger i stigende grad sydpå til Berlin for at få storby-fordele.

En stribe danske it-virksomheder drager sydpå til Tysklands hovedstad i jagten på konkurrencefordele som kvalificeret arbejdskraft, lavere leveomkostninger og netværksfordele.

Blandt andre datacenter og fiberselskabet Globalconnect, app-selskabet Nodes og konsulentfirmaet Right People Group har ekspanderet aktiviteterne til Berlin. Det skriver netmediet It-watch.

Manglende dansk arbejdskraft har også drevet andre danske virksomheder til at søge mod den tyske metropol. Hos fintech-virksomheden Pleo var leveomkostninger i København for høje til at tiltrække den fornødne kompetence.

"Vi føler, at vi har en attraktiv by og en attraktiv arbejdsplads (i København, red), men vi bliver diskvalificeret. De vælger Berlin eller Barcelona i stedet, for så har de 30-40 pct. mere i rådighedsbeløb til dem selv," forklarer Pleo-stifter Jeppe Rindom til Finans.

Se også: Ugen i tech: Her er de tre vigtigste tendenser fra årets IFA-elektronikmesse i Berlin

Netværksfordele

Berlins jobmarked, størrelse og placering gør, at byen ikke bare tiltrækker danske virksomheder, men også folk fra hele Europa.

Det påpeger Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, overfor It-watch, som i et interview lister fordelene ved Berlin som by.

"Der er tale om, at Berlin er ved at blive et nyt center for innovation og startups indenfor digitale virksomheder. Det ser vi bredt. Berlin er billig i forhold til Hamborg og München, og det er attraktivt at være her," lyder det fra ambassadøren.

Se også: På tur til Berlin? Så skal du på computerspilsmuseet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere