Artikel top billede

Danske Pablo Jensen har fået succes som CTO i Schweiz: Nu holder hans data en milliardforretning kørende

Tech fra Toppen: Sportradar er verdens største firma inden for sportsbetting og danske Pablo Jensen står fra sin base i Schweiz og som CTO i spidsen for den tekniske af Sportradars globale betting-forretning, der som b2b-virksomhed leverer resultater og beriget data til andre virksomheder.

Sportbetting er et voksende millard dollar-marked, som hver dag genererer store mængder af data, som kan bruges til at forfine forretningen yderligere.

Sportradar er verdens største firma inden for sportsbetting og danske Pablo Jensen står fra sin base i Schweiz og som CTO i spidsen for den tekniske af Sportradars globale betting-forretning, der som b2b-virksomhed leverer resultater og beriget data til andre virksomheder.

Sportradar har på få år firedoblet sin medarbejderstab er beskæftiger nu cirka 2.000 mennesker, hvoraf omkring 25 procent arbejder med den tekniske side.

Udover de faste ansatte har Sportradar 7.000 såkaldte scouts, der som tilskuere overvåger udvalgte sportsbegivenheder og via en dedikeret app rapporterer direkte ind i maven Sportradars globale, live-opdaterede tjeneste og ud til kunderne med ét sekunds forsinkelse. Blandt andet til Ekstra Bladet, Google og bookmakere i hele verden.

Og så holder firmaers datamodeller også øje med potentiel matchfixing og indrapporterer afvigelser direkte til det internationale fodboldforbund FIFA.

Pablo Jensen er gæst i denne episode af Tech fra Toppen, hvor du blandt andet kan høre om, hvordan Sportradar i 2018 dækker hele 750.000 live-events i hele verden

Vært på podcasten er Computerworlds chefredaktør Lars Jacobsen og Torben Ruberg, CIO hos Mærsk Tankers.

I podcasten kan du blandt andet høre:

  • Hvordan Pablo Jensen iag har distribueret it ud over fem store ops-centre i flere verdensdele og nu skal til at konsolidere via cloud-tjenester.
  • Hvordan Sportradar arbejder med at indsamle data, og hvordan selskabets systemer er sat op til at opdage matchfixing til at sætte odds på kampe.
  • Hvilken slags kompetencer, der skal til at for at behandle og arbejde med de mange live-data.
  • Hvordan moderne bookmakere anvender data til at sætte de rigtige væddemål og den rigtige risikoprofil.
  • Hvordan Sportradar anvender tracking af spillerne til at berige sportsdata, men også, hvorfor der stadig er behov for mennesker ude til kampene.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her