Guide: Sådan kommer du i gang med den spritnye danske version af Google Assistant

Google Assistant er netop kommet i en dansk udgave. Sådan får du det bedste ud af Google stemmestyrede assistent

Du behøver ikke længere at skulle igennem en masse tastetryk, når en kontakt skal ringes op, en restaurant skal findes eller en påmindelse skal sættes op. Det vil Google Assistent gerne klare for dig.

Søgegigantens stemmestyrede ’Assistant’, som debuterede i 2016, forstår og taler nu dansk.

Opdateringen har været lovet siden starten af året, og er nu klar til både Android og iOS-baserede enheder. Eneste krav er, at din enhed kører med Android 6.0 Marshmallow eller nyere samt iOS 10 eller nyere.

Sådan finder opdateringen vej til din maskine.

Opdateringen bliver i disse stunder udrullet til samtlige understøttende Android-enheder i Danmark, det er dog ikke alle der kan regne med at få den øjeblikkeligt. Her oplyser Google Danmark til Computerworld, at der kan gå nogle dage før den når ud til alle.

Bruger du en iPhone, kræver den danske opdatering at du har iOS 10 ombord og at du har Assistant app’en installeret på din mobil.

Google Assistant tilgås ved et langt tryk på home-knappen på Android-telefoner, mens du på iPhones eller iPads skal åbne app’en ved et tryk på ikonet.

Læs også: Nu er den her: Google har i dag lanceret Google Assistent i en dansk udgave

Det kan Google Assistant
Google Assistant satser på at gøre stadigt flere af mobilens funktioner tilgængelige ved almindelig tale.

Du kan derfor bede den om alskens opgaver, hvorefter den vil forsøge at løse den så godt den kan.

Den skydes i gang med et langt tryk på home-knappen (Android) eller ved at trykke på app-ikonet på iOS. Bemærk, at vække-kommandoer som 'Hey Google' eller 'OK Google' ikke fungerer med den danske Assistant.

Visse ting klarer den på overbevisende vis, såsom oplæsning af dagens vejrudsigt eller kalenderaftaler, seneste sportsresultater samt hvor det nærmeste apotek eller sushirestaurant findes.

Andre tjanser udfordrer Assistant, som de indbyggede apps til indkøbslister såsom dem fra Netto, Coop og Matas. Disse kan springes over i første omgang.

Flere er dog på vej forsikrer Google, som samtidig understreger at flere features er på vej. Den danske version af Google Assistent er derfor heller ikke nær så funktionsrig som sin engelsktalende pendant.

Google forsøger samtidig på humoristik vis, at få Google Assistant til at være lidt mere menneskelig, ved at gøre den i stand til kommer med muntre indslag, når du eksempelvis beder den om at synge en sang eller fortælle en joke.

Skræddersy din assistent
Mange af Assistant funktioner kan konfigureres via det Google kalder ’Udforsk’-knappen oppe i øverste højre hjørne. Når du er inde i den funktion, finder du indstillinger oppe i det øvre hjørne.

Her kan du blandt andet indstille hvilken musik-app den skal benytte, når du beder den om at spille musik eller vælge en anden stemme til din assistent.

Flere steder skal du eksempelvis også selv knytte din eksisterende tjenester til Assistant, før den kan give anbefalinger på baggrund af dem. Eksempelvis skal Netflix eller aktieopdateringer slås til manuelt inde under indstillingerne.

Google Assistent vil på sigt også komme til hjemmet. Her lover Google, at dansk Assistent vil fungere med smarthøjtalere som Googles Home og Home mini en gang til efteråret.

Se også: IBM klar med stemmestyret assistent: ‘Watson Assistant’ skal udfordre Amazons Alexa og Google Home
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Banker investerer massivt i AI: Her er de løsninger, der bliver brugt flest penge på
På verdensplan er banksektoren en af de industrier, der investerer mest i AI-teknologi. Det mærker også Bankdata, der melder om stor efterspørgsel efter særlige typer af løsninger.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Syv nemme trin: Sådan leverer du fremtidens digitale kundeservice
Når kunder besøger jer via digitale touchpoints, kan deres rejse godt virke tilfældig og med flere omveje undervejs, men det er vigtigt at slå fast, at for kunden er det én samlet oplevelse. Når den kundeoplevelse byder på udfordringer, så stiger frustrationen hos kunden, og det er et stort problem for jeres forretning. I dette whitepaper gennemgår vi syv simple trin, kan give dig en indsigt i hvordan I tilpasser jer fremtidens kundeservice .