Guide: Sådan kommer du i gang med den spritnye danske version af Google Assistant

Google Assistant er netop kommet i en dansk udgave. Sådan får du det bedste ud af Google stemmestyrede assistent

Du behøver ikke længere at skulle igennem en masse tastetryk, når en kontakt skal ringes op, en restaurant skal findes eller en påmindelse skal sættes op. Det vil Google Assistent gerne klare for dig.

Søgegigantens stemmestyrede ’Assistant’, som debuterede i 2016, forstår og taler nu dansk.

Opdateringen har været lovet siden starten af året, og er nu klar til både Android og iOS-baserede enheder. Eneste krav er, at din enhed kører med Android 6.0 Marshmallow eller nyere samt iOS 10 eller nyere.

Sådan finder opdateringen vej til din maskine.

Opdateringen bliver i disse stunder udrullet til samtlige understøttende Android-enheder i Danmark, det er dog ikke alle der kan regne med at få den øjeblikkeligt. Her oplyser Google Danmark til Computerworld, at der kan gå nogle dage før den når ud til alle.

Bruger du en iPhone, kræver den danske opdatering at du har iOS 10 ombord og at du har Assistant app’en installeret på din mobil.

Google Assistant tilgås ved et langt tryk på home-knappen på Android-telefoner, mens du på iPhones eller iPads skal åbne app’en ved et tryk på ikonet.

Læs også: Nu er den her: Google har i dag lanceret Google Assistent i en dansk udgave

Det kan Google Assistant
Google Assistant satser på at gøre stadigt flere af mobilens funktioner tilgængelige ved almindelig tale.

Du kan derfor bede den om alskens opgaver, hvorefter den vil forsøge at løse den så godt den kan.

Den skydes i gang med et langt tryk på home-knappen (Android) eller ved at trykke på app-ikonet på iOS. Bemærk, at vække-kommandoer som 'Hey Google' eller 'OK Google' ikke fungerer med den danske Assistant.

Visse ting klarer den på overbevisende vis, såsom oplæsning af dagens vejrudsigt eller kalenderaftaler, seneste sportsresultater samt hvor det nærmeste apotek eller sushirestaurant findes.

Andre tjanser udfordrer Assistant, som de indbyggede apps til indkøbslister såsom dem fra Netto, Coop og Matas. Disse kan springes over i første omgang.

Flere er dog på vej forsikrer Google, som samtidig understreger at flere features er på vej. Den danske version af Google Assistent er derfor heller ikke nær så funktionsrig som sin engelsktalende pendant.

Google forsøger samtidig på humoristik vis, at få Google Assistant til at være lidt mere menneskelig, ved at gøre den i stand til kommer med muntre indslag, når du eksempelvis beder den om at synge en sang eller fortælle en joke.

Skræddersy din assistent
Mange af Assistant funktioner kan konfigureres via det Google kalder ’Udforsk’-knappen oppe i øverste højre hjørne. Når du er inde i den funktion, finder du indstillinger oppe i det øvre hjørne.

Her kan du blandt andet indstille hvilken musik-app den skal benytte, når du beder den om at spille musik eller vælge en anden stemme til din assistent.

Flere steder skal du eksempelvis også selv knytte din eksisterende tjenester til Assistant, før den kan give anbefalinger på baggrund af dem. Eksempelvis skal Netflix eller aktieopdateringer slås til manuelt inde under indstillingerne.

Google Assistent vil på sigt også komme til hjemmet. Her lover Google, at dansk Assistent vil fungere med smarthøjtalere som Googles Home og Home mini en gang til efteråret.

Se også: IBM klar med stemmestyret assistent: ‘Watson Assistant’ skal udfordre Amazons Alexa og Google HomeComputerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.