The Digital EdgeClaus H. Andersen skal gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker

Guide: Sådan kommer du i gang med den spritnye danske version af Google Assistant

Google Assistant er netop kommet i en dansk udgave. Sådan får du det bedste ud af Google stemmestyrede assistent

Du behøver ikke længere at skulle igennem en masse tastetryk, når en kontakt skal ringes op, en restaurant skal findes eller en påmindelse skal sættes op. Det vil Google Assistent gerne klare for dig.

Søgegigantens stemmestyrede ’Assistant’, som debuterede i 2016, forstår og taler nu dansk.

Opdateringen har været lovet siden starten af året, og er nu klar til både Android og iOS-baserede enheder. Eneste krav er, at din enhed kører med Android 6.0 Marshmallow eller nyere samt iOS 10 eller nyere.

Sådan finder opdateringen vej til din maskine.

Opdateringen bliver i disse stunder udrullet til samtlige understøttende Android-enheder i Danmark, det er dog ikke alle der kan regne med at få den øjeblikkeligt. Her oplyser Google Danmark til Computerworld, at der kan gå nogle dage før den når ud til alle.

Bruger du en iPhone, kræver den danske opdatering at du har iOS 10 ombord og at du har Assistant app’en installeret på din mobil.

Google Assistant tilgås ved et langt tryk på home-knappen på Android-telefoner, mens du på iPhones eller iPads skal åbne app’en ved et tryk på ikonet.

Læs også: Nu er den her: Google har i dag lanceret Google Assistent i en dansk udgave

Det kan Google Assistant
Google Assistant satser på at gøre stadigt flere af mobilens funktioner tilgængelige ved almindelig tale.

Du kan derfor bede den om alskens opgaver, hvorefter den vil forsøge at løse den så godt den kan.

Den skydes i gang med et langt tryk på home-knappen (Android) eller ved at trykke på app-ikonet på iOS. Bemærk, at vække-kommandoer som 'Hey Google' eller 'OK Google' ikke fungerer med den danske Assistant.

Visse ting klarer den på overbevisende vis, såsom oplæsning af dagens vejrudsigt eller kalenderaftaler, seneste sportsresultater samt hvor det nærmeste apotek eller sushirestaurant findes.

Andre tjanser udfordrer Assistant, som de indbyggede apps til indkøbslister såsom dem fra Netto, Coop og Matas. Disse kan springes over i første omgang.

Flere er dog på vej forsikrer Google, som samtidig understreger at flere features er på vej. Den danske version af Google Assistent er derfor heller ikke nær så funktionsrig som sin engelsktalende pendant.

Google forsøger samtidig på humoristik vis, at få Google Assistant til at være lidt mere menneskelig, ved at gøre den i stand til kommer med muntre indslag, når du eksempelvis beder den om at synge en sang eller fortælle en joke.

Skræddersy din assistent
Mange af Assistant funktioner kan konfigureres via det Google kalder ’Udforsk’-knappen oppe i øverste højre hjørne. Når du er inde i den funktion, finder du indstillinger oppe i det øvre hjørne.

Her kan du blandt andet indstille hvilken musik-app den skal benytte, når du beder den om at spille musik eller vælge en anden stemme til din assistent.

Flere steder skal du eksempelvis også selv knytte din eksisterende tjenester til Assistant, før den kan give anbefalinger på baggrund af dem. Eksempelvis skal Netflix eller aktieopdateringer slås til manuelt inde under indstillingerne.

Google Assistent vil på sigt også komme til hjemmet. Her lover Google, at dansk Assistent vil fungere med smarthøjtalere som Googles Home og Home mini en gang til efteråret.

Se også: IBM klar med stemmestyret assistent: ‘Watson Assistant’ skal udfordre Amazons Alexa og Google HomeYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab efter frasalg: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
The Digital Edge: Claus H. Andersen står i spidsen for at gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker
Podcast: Salling Groups digitale chef, Claus H. Andersen, er på en digital mission: Det skal være nemmere at handle, nemmere at være kunde og nemmere være forbruger - i alle kædens 1.500 butikker. Hør hvordan den digitale chef arbejder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.