Artikel top billede

(Foto: Thomas Nielsen)

Årets sidste måneder har stadig et par spil-sværvægtere i vente

Det er slet ikke slut med spilåret 2018 og vi har kigget nærmere på tre af de spil som meget vel kan komme til at stå som nogen af årets bedste.

Med den snarlige lancering af stortitler som Forza Horizon 2, Assassin’s Creed Odyssey og FIFA 19 kunne man frygte at 2018 havde budt på de sidste af dets store udgivelser, men sådan forholder det sig heldigvis ikke.

Trods at det igangværende år således har budt på en kavalkade af fabelagtige udgivelser, står vi her klar med et bud på tre titler som hver især meget vel kan ende med titlen som årets bedste når vi rykker ind i 2019.

Se også: Disse tre spil har netop imponeret på den store E3-spilmesse

Fallout 76

Uanset hvad man synes om at Bethesda Softworks har valgt at lave et Fallout-kapitel der sender den afsindigt populære serie i nye retninger, må man erkende at det kræver et enormt mod og tro på at det vil være det hele værd.

Væk er således de dybe historier og solo-spiller tilgangen, og velkommen er i stedet et nyt fokus på holdspil (trods at de mest insisterende også vil kunne begå sig alene) og overlevelse. Baser vil skulle bygges, ressourcer indsamles og roller fordeles, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at overleve den fjendske verden.

Skulle man i stedet ønske at konkurrere mod andre mennesker vil Fallout 76 også tillade det, og det vil formodentligt være her den største underholdning skal findes, hvis altså den amerikanske udvikler formår at finpudse det hele sådan, at det ikke blot ender i et langt forsøg på online-drillerier af den slags som har ramt så mange andre spil, der har bygget på nogle af de samme ideer.

Trods at Bethesda stadig holder på de fleste af spillets hemmeligheder, lyder det som om vi kan forvente os en Fallout-version af nogle af de mange populære ”overlevelses-simulatorer” som særligt har gjort sig godt på PC’en. Derfor kan man blot håbe at udvikleren formår at lære fra titler som Subnautica og Rust, samtidigt med at den klassiske Fallout-stemning bevares.

Se også: Tre af de store fra E3 2018

Hitman 2

De sidste par år må siges at være kaotiske for den talentfulde, danske spiludvikler IO Interactive. Men rodet med forhenværende ejere, licenser, nedskaleringer og planer for fremtiden, synes nu at være fortid og vendt til noget langt mere positivt, interessant og lovende.

Hitman 2 ser således ud til meget vel at kunne blive det stærkeste kapitel i serien om lejemorderen Agent 47, der på ny skal finde kreative måder at gøre det af med skurkagtige personligheder og det der er værre.

Trods at have gjort det på glimrende vis, er ideen med episodiske udgivelser lagt i graven indtil videre, og Hitman 2 vil i stedet blive udgivet som samlet pakke, hvor alt standardindholdet altså er tilgængelig fra starten. Således skulle man kunne forvente sig seks omfattende lokationer, med hver deres væld af forskellige missioner.

Det mest lokkende aspekt af Hitman 2 synes dog igen at blive kreativiteten hvormed man kan løse de mange missioner. De klip som indtil videre er blevet frigivet fra den kommende efterfølger, viser en udvikler der ser ud til at være fuld af selvtillid, og som for alvor har forfinet koceptet bag deres mest populære serie.

Med andre ord ser digitale lejemordere ud til at blive givet langt større frihed til at udfolde deres mest gemene planer, mens andre vil kunne finde timevis af underholdning ved at forsage kaos indenfor spillets løse rammer.

Succesen som Rockstar Games har oplevet med Grand Theft Auto V har været så enorm, at den ekstremt succesfulde udvikler trods at være gået fra styrke til styrke gennem en lang årrække, alligevel må være en lille smule nervøs hver gang de fremover kommer til at stå klar med en ny udgivelse.

Det til trods er der en god chance for at Red Dead Redemption 2 kommer til at kunne give GTA-serien kamp til stregen, for mere end nogen anden udgivelse fra den aldeles kompromisløse udvikler, ser dette ud til at blive spillet der de næste mange år vil definere dem og deres evner.

Som forventet bydes der igen på en enorm, åben verden hvor friheden til at gøre hvad man vil er stor, så længe man husker på at her er tale om en levende verden hvor både menneskelige personligheder, såvel som dyrelivet også har sin plads og indflydelse. Simuleringen af det hele ser ud til at være skarpere og mere livagtig end tidligere i genren, hvilket skulle gavne indlevelsen.

Som Arthur Morgan, et lovløst bandemedlem med en konstant strøm af dusørjægeren i hælene, kan man se frem til en historie i den sidste periode af det vilde vesten, hvor egne valg vil være med til at forme hvilken retning hovedpersonens historie tager.

Uanset om Red Dead Redemption-serien tematisk falder i ens smag eller ej, er her tale om en udgivelse så enorm og potentielt imponerende, at dette meget vel kan blive et af de spil der kommer til at være lokkende alene ud fra den grund at det rent produktionsmæssigt sætter nye grænser for mediet.

Rockstar Games har færre restriktioner end nogensinde før, og Red Dead Redemption 2 kan derfor meget vel ende med at blive deres mest imponerende udgivelse til dato.

Se også: Anmeldelse: Tre af de største episoder fra E3-messens historik