Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

It-virksomheder tørster efter folk, men DF og S afviser blankt Løkkes forslag om udenlandsk arbejdskraft

Både DF og Socialdemokratiet er imod statsministerens forslag, der skal gøre det lettere for virksomheder at hente arbejdskraft til Danmark fra udvalgte lande.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde i sin åbningstale i Folketinget op til at gøre det nemmere for blandt andet it-virksomheder at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark fra udvalgte lande.

Det skulle ske ved at lempe den såkaldte beløbsgrænse.

Det kan du læse mere om her: Snart kan det blive nemmere at skaffe it-arbejdskraft: Regeringen klar til at åbne for arbejdskraft fra bestemte lande.

Men den ide skydes nu ned af både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Det skriver Børsen.

"Der er så mange muligheder for at ansætte udenlandsk arbejdskraft i det danske samfund i dag, at jeg ikke synes, vi skal gå videre ad den vej med beløbsordningen," siger Kristian Thulesen Dahl (DF) til Børsen.

S: Det er kortsigtet
Socialdemokraterne formand Mette Frederik siger ligeledes til Børsen, at hun er imod lempe på beløbsgrænsen. Hun kalder det for ”uendeligt kortsigtet,” hvis regeringen gør det lettere for virksomheder at importere faglært arbejdskraft fra tredjelande.

I sin tale oplyste statsministeren, at udenlændinge bidrager med lige knap halvanden milliard kroner til statskassen hvert eneste år, og derfor ønsker han at gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft fra enkelte udvalgte lande udenfor EU, som USA, Canada, Singapore og Japan.

“Danske virksomheder skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler – uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for,” sagde han i åbningstalen.

It-branche skriger på arbejdskraft

Den danske it-branche har gennem de seneste år skreget på arbejskraft.

Senest advarede stifteren af den fynske robot-virksomhed Universal Robots mod, at virksomheden kunne blive tvunget til at forlade Danmark, hvis ikke de danske politikere gjorde det lettere for virksomheden at få adgang til den nødvendige arbejdskraft.

"Det er en kæmpe udfordring at få folk. Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," sagde Esben Østergaard, stifter af Unversal Robots for nylig til Computerworld.

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere