Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

It-virksomheder tørster efter folk, men DF og S afviser blankt Løkkes forslag om udenlandsk arbejdskraft

Både DF og Socialdemokratiet er imod statsministerens forslag, der skal gøre det lettere for virksomheder at hente arbejdskraft til Danmark fra udvalgte lande.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde i sin åbningstale i Folketinget op til at gøre det nemmere for blandt andet it-virksomheder at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark fra udvalgte lande.

Det skulle ske ved at lempe den såkaldte beløbsgrænse.

Det kan du læse mere om her: Snart kan det blive nemmere at skaffe it-arbejdskraft: Regeringen klar til at åbne for arbejdskraft fra bestemte lande.

Men den ide skydes nu ned af både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Det skriver Børsen.

"Der er så mange muligheder for at ansætte udenlandsk arbejdskraft i det danske samfund i dag, at jeg ikke synes, vi skal gå videre ad den vej med beløbsordningen," siger Kristian Thulesen Dahl (DF) til Børsen.

S: Det er kortsigtet
Socialdemokraterne formand Mette Frederik siger ligeledes til Børsen, at hun er imod lempe på beløbsgrænsen. Hun kalder det for ”uendeligt kortsigtet,” hvis regeringen gør det lettere for virksomheder at importere faglært arbejdskraft fra tredjelande.

I sin tale oplyste statsministeren, at udenlændinge bidrager med lige knap halvanden milliard kroner til statskassen hvert eneste år, og derfor ønsker han at gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft fra enkelte udvalgte lande udenfor EU, som USA, Canada, Singapore og Japan.

“Danske virksomheder skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler – uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for,” sagde han i åbningstalen.

It-branche skriger på arbejdskraft

Den danske it-branche har gennem de seneste år skreget på arbejskraft.

Senest advarede stifteren af den fynske robot-virksomhed Universal Robots mod, at virksomheden kunne blive tvunget til at forlade Danmark, hvis ikke de danske politikere gjorde det lettere for virksomheden at få adgang til den nødvendige arbejdskraft.

"Det er en kæmpe udfordring at få folk. Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," sagde Esben Østergaard, stifter af Unversal Robots for nylig til Computerworld.

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere