Tidligere Dan Net-direktør bag milliardkøb

Dan Nets øverste direktør gennem 12 år, Agner Mark, har som nuværende bestyrelsesformand for konkurrenten Mach spillet en stor rolle i købet af Dan Net for 1,2 milliarder kroner. Danskeren stoppede til alles overraskelse i Dan Net i 2002, men har nu igen fået TDC-selskabet under sine vinger.

Danskeren Agner Mark stod med et ben i begge lejr, da TDC i dag solgte guldægget Dan Net for 1,2 milliarder kroner plus udbytte til konkurrenten Mach.

Agner Mark har det seneste halvandet år været bestyrelsesformand i Mach, som han i november 2002 var med til at købe sammen med kapitalfonden Advent for 700 millioner kroner.

Inden da havde han i 12 år stået i spidsen for Dan Net, indtil han i marts 2002 stoppede i selskabet. Det skete angiveligt i protest over, at TDC udsultede selskabet for i stedet at benytte det til at løfte indtjeningen i TDC Internet.

Verdens største

Hvis det var tilfældet, har Agner Mark nu fået sin vilje, for med dagens milliardsalg af Dan Net til Mach har han været med til at skabe verdens største servicevirksomhed for clearing af trafik mellem mobil- og fastnetselskaber.

- Selv om både Dan Net og Mach er store virksomheder, så syner det ikke af meget på det globale marked. Mobilmarkedet er et marked i stor vækst og stor forandring, og det kræver en kritisk masse af kunder, siger Agner Mark fra sin bopæl i Danmark.

Selv mener han ikke, at hans fortid i Dan Net har spillet nogen stor rolle for handelen.

- Jeg tror ikke, det har haft praktisk betydning for det her. Når man har konkurreret gennem 10 år, så kender man hinanden særdeles godt. Jeg kendte allerede Mach særdeles godt, da jeg arbejdede i Dan Net, fortæller Agner Mark.

Medejer

Han ejer sammen med den øvrige ledelse en mindre del af Mach, der er baseret i Luxemburg. Som bestyrelsesformand er hans rolle at stå for den strategiske forretningsudvikling, og Dan Net-købet ser han som en stor gevinst.

- Det betyder, at vi får flere ressourcer til produktudvikling og til at følge med i den udvikling, der er på markedet. Det bliver en mere og mere kompleks verden, og som clearing-hus skal man være i stand til at udvikle nye tjenester, siger han.

Både Dan Net og Mach har stået for at sende regningerne det rigtige sted hen, når telekunder har brugt deres mobiltelefon på andre teleselskabers netværk - også kendt som roaming.

Flere opkøb

Hvor det tidligere hovedsageligt drejede sig om tale, er der i dag et hav af tjenester som SMS, MMS og GPRS, de forskellige teleselskaber skal afregne internt.

Derfor vil Agner Mark heller ikke afvise, at der sker flere opkøb i branchen.

- Vi er på udkig efter andre opkøbsemner og andre former for strategisk samarbejde, siger han.

Både Dan Net og Mach har hidtil været yderst profitable virksomheder. Dan Net fik således et overskud på 109 millioner kroner efter skat sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere