Ugen i tech: Firedobbelt kameramobil fra Samsung, ny Windows 10’s svære fødsel, hardware-nyt fra Google og robot-parkour

Samsung byder ind med en kameramobil, som har hele fire kameraer bagpå. Den nye Windows 10's svære start, Google-nyt og Boston Dynamics stadigt mere skræmmende robotter.

Firedobbelt op kameraerne hos Samsung
Dobbeltkameraer er vist allerede ved at være passé. Tidligere på året kunne Huawei løfte sløret for sin P20 Pro og dennes tredobbelte kameraanordning bagpå.

Denne uge overbyder Samsung nu konkurrenterne med mellemklassetelefonen Galaxy A9, der bogstaveligt talt får sig en stribe kameraer bagpå.

Hver enkel modul får sin egen dedikerede funktion. Et ultravidvinklet 8MP-kamera får på GoPro-lignende vis det hele med, en 2x telemodul med 10 MP zoomer ind, et dybde-modul bidrager med portrætfunktioner mens et ’almindeligt’ kamera på 24 MP sørger for at få maksimalt med detaljer med.

Resten af telefonen går efter det designsprog, der kendetegner Samsungs A- og S-serie: Vand og støvtæt design i glas og metal.

Inde i mobilen hersker en octa-core processor med 6 til 8GB RAM og 128GB lager der sammen skal driver Android 8.0 Oreo frem.

Samsung Galaxy A9 får dansk debut i november.

Windows 10’s svære fødsel
Det har været en vanskelig uge for Microsoft, efter det forrige weekend kom frem, at oktober måneds store Windows 10-opdatering rummede en graverende fejl. Op til 1 ud 10.000 brugere kunne få kritiske filer slettet under installationen af system-opdateringen.

Microsoft har siden trukket opdateringen tilbage, fejlrettet softwaren og er nu i færd med at teste den reviderede Windows 10.

Herunder kan du læse om forløbet for den kuldsejlede Windows 10 opdatering:

Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer

Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen

Masser af Google-nyt
I mellemtiden har Google afholdt efterårets store Pixel-event, hvor en bunke hardware blev præsenteret med nye Pixel-smartphones og tablets som hovednyhederne.

Her fik selskabet løftet sløret for Pixel 3- samt Pixel 3XL-telefonerne, som ud over at byde på opdateret hardware får vist alt det, som Google kan af maskinlærende tricks og AI-understøttede funktioner. Eksempelvis i form af en telefonsvarer, der transkriberer samtalerne for en.

Læs også: Google lancerer nye Pixel 3 smartphones – den fedeste feature her er, at den giver telefonsælgere det glatte lag

Dertil fik de Android-baserede smartphones selskab af Googles første Chrome OS-baserede tablet: Pixel Slate. Her får selskabet klemt laptop-komponenter i et slank metalydre sammen med dedikeret pen og tastatur-cover.

Læs om den her: Googles Pixel Slate får æren af at være den første tablet uden jack-stik

Ud over Pixel-enhederne fik Google også løftet sløret for en ny Chromecast, et syv tommer ’Home View’-smartdisplay, ny Pixel Buds-headset, trådløs oplader til Pixel-serien, mens danskerne fra denne uge kan få Googles Home-smarthøjtaler til hjemmet.

Se også: Her er den eneste Google-nyhed, der finder vej til Danmark: Den nye Chromecast

Skræmmende robot i parkour-løb
Japansk-ejede Boston Dynamics har igennem de seneste år rutinemæssigt både forbløffet – og skræmt – med sine videoer af fungerende robot-prototyper på størrelse med hunde, mennesker og bøfler.

Seneste filmklip fra selskabet er den nyeste udvikling af Atlas-robotten, som i denne ombæring viser, at den autonome tobenede robot kan både løbe, hoppe over forhindringer, springe op af store trappetrin. Alt sammen på overbevisende vis.

Tidligere versioner af robottenvar lidt mere tøvende både indendørs og udendørs, dengang den humanoide robot første gang blev præsenteret for offentligheden i begyndelsen af 2016.

Klik på videoen nedenunder for at se robotten folde sig i det korte parkoutforløb.

Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.