Artikel top billede

Facebook risikerer GDPR-bøde på flere milliarder kroner efter kæmpe-hack

De irske myndigheder fortæller nu, at Facebook-lækket, der ramte mere end 29 millioner brugere, inkluderer tre millioner EU borgere. Det kan betyde en astronomisk stor bøde for brud på EU's persondataforordning.

Facebook kunne tidligere på ugen fortælle, at hackere havde stjålet oplysninger på 29 millioner Facebook-brugere ved at udnytte flere sårbarheder hos det sociale medie.

Nu kan de irske mydigheder så fortælle, at omkring tre millioner EU-borgere er blandt de ramte.

Det skriver CNBC.

Facebooks europæiske hovedkvarter ligger i netop Irland, og derfor skal det irske svar på Datatilsynet nu undersøge, om Facebook har underrettet de ramte borgere i EU inden for 72 timer.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Hvis ikke Facebook har underrettet brugerne i EU inden for tre dage, så kan selskabet risikere en bøde på flere milliarder kroner.

Potentiel bøde på over 10 milliarder kroner

GDPR-lovgivningen betyder nemlig, at virksomheder, der bryder loven, kan få en bøde på op til fire procent af virksomhedens globale omsætning.

Ifølge CNBC havde Facebook sidste år en omsætning på 40,6 milliarder dollar, og det vil altså betyde en potentiel bøde på 1,6 millarder dollar - eller 10,3 milliarder kroner.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Tidligere har Facebook ikke selv ville oplyse noget om i hvilke lande, de 29 millioner brugere bor.

“Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger, som de behøver,” lød det fra Facebooks vice-produktchef, Guy Rosen, på et telefonisk pressemøde.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Ud af de 29 millioner fik omkring halvdelen af brugerne stjålet personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger.

De irske myndigheder fortæller dog ikke noget om, hvilke data de tre millioner EU borgere har fået stjålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere