Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook risikerer GDPR-bøde på flere milliarder kroner efter kæmpe-hack

De irske myndigheder fortæller nu, at Facebook-lækket, der ramte mere end 29 millioner brugere, inkluderer tre millioner EU borgere. Det kan betyde en astronomisk stor bøde for brud på EU's persondataforordning.

Facebook kunne tidligere på ugen fortælle, at hackere havde stjålet oplysninger på 29 millioner Facebook-brugere ved at udnytte flere sårbarheder hos det sociale medie.

Nu kan de irske mydigheder så fortælle, at omkring tre millioner EU-borgere er blandt de ramte.

Det skriver CNBC.

Facebooks europæiske hovedkvarter ligger i netop Irland, og derfor skal det irske svar på Datatilsynet nu undersøge, om Facebook har underrettet de ramte borgere i EU inden for 72 timer.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Hvis ikke Facebook har underrettet brugerne i EU inden for tre dage, så kan selskabet risikere en bøde på flere milliarder kroner.

Potentiel bøde på over 10 milliarder kroner

GDPR-lovgivningen betyder nemlig, at virksomheder, der bryder loven, kan få en bøde på op til fire procent af virksomhedens globale omsætning.

Ifølge CNBC havde Facebook sidste år en omsætning på 40,6 milliarder dollar, og det vil altså betyde en potentiel bøde på 1,6 millarder dollar - eller 10,3 milliarder kroner.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Tidligere har Facebook ikke selv ville oplyse noget om i hvilke lande, de 29 millioner brugere bor.

“Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger, som de behøver,” lød det fra Facebooks vice-produktchef, Guy Rosen, på et telefonisk pressemøde.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Ud af de 29 millioner fik omkring halvdelen af brugerne stjålet personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger.

De irske myndigheder fortæller dog ikke noget om, hvilke data de tre millioner EU borgere har fået stjålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere