Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook risikerer GDPR-bøde på flere milliarder kroner efter kæmpe-hack

De irske myndigheder fortæller nu, at Facebook-lækket, der ramte mere end 29 millioner brugere, inkluderer tre millioner EU borgere. Det kan betyde en astronomisk stor bøde for brud på EU's persondataforordning.

Facebook kunne tidligere på ugen fortælle, at hackere havde stjålet oplysninger på 29 millioner Facebook-brugere ved at udnytte flere sårbarheder hos det sociale medie.

Nu kan de irske mydigheder så fortælle, at omkring tre millioner EU-borgere er blandt de ramte.

Det skriver CNBC.

Facebooks europæiske hovedkvarter ligger i netop Irland, og derfor skal det irske svar på Datatilsynet nu undersøge, om Facebook har underrettet de ramte borgere i EU inden for 72 timer.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Hvis ikke Facebook har underrettet brugerne i EU inden for tre dage, så kan selskabet risikere en bøde på flere milliarder kroner.

Potentiel bøde på over 10 milliarder kroner

GDPR-lovgivningen betyder nemlig, at virksomheder, der bryder loven, kan få en bøde på op til fire procent af virksomhedens globale omsætning.

Ifølge CNBC havde Facebook sidste år en omsætning på 40,6 milliarder dollar, og det vil altså betyde en potentiel bøde på 1,6 millarder dollar - eller 10,3 milliarder kroner.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Tidligere har Facebook ikke selv ville oplyse noget om i hvilke lande, de 29 millioner brugere bor.

“Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger, som de behøver,” lød det fra Facebooks vice-produktchef, Guy Rosen, på et telefonisk pressemøde.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Ud af de 29 millioner fik omkring halvdelen af brugerne stjålet personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger.

De irske myndigheder fortæller dog ikke noget om, hvilke data de tre millioner EU borgere har fået stjålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere