Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Facebook mister sin femte nøgleprofil på et år: Selskabet kan slet ikke holde fast i personerne bag de største satsninger

Grundlæggeren af Facebook milliardsatsning ’Oculus VR’ træder af. Det er den femte nøgleprofil, der forlader det sociale medie på under et år.

Facebook må denne uge tage afsked med endnu en af grundlæggerne til selskabets milliard-satsninger.

Brendan Iribe, stifteren af virtual reality selskabet Oculus, meddelte mandag, at han nu forlader Facebook.

Han grundlagde sin VR-virksomhed i 2012, som siden blev opkøbt af det sociale medie for 3 milliarder dollar i 2014. Det skriver CNN Business.

”Der er sket så meget, siden vi grundlagde Oculus i 2012. Jeg kunne ikke engang have drømt om det, som vi har udrettet, og hvor langt vi ville nå dengang. Men nu, efter seks mageløse år, er det tid til at komme videre”, skriver han på sin Facebook-side.

Brendan Iribe trådte allerede af som Oculus’ CEO i 2016 for at fokusere på sit PC VR-projekt.

Iribes er den femte grundlægger af et milliard-opkøb, der forlader det skandaleramte sociale medie.

Læs også: Sikkerhedshul hos Facebook kan koste selskabet 10,5 milliarder kroner

Stiftere forlader Facebook i protest

Blandt Facebooks tre største – og historisk store – opkøb er ingen af grundlæggerne tilbage.

Årets første bemærkelsesværdige fratrædelse debuterede i maj 2018, hvor manden bag Facebooks største satsning nogensinde, stifteren af Whatsapp, Jan Koum, trådte af.

Besked-app’en Whatsapp og dens hundredevis af millioner af brugere blev opkøbt af Facebook i 2014 for svimlende 19 milliarder dollar.

Hans exit kom umiddelbart i kølvandet på Facebooks omsiggribende Cambridge Analytica skandale og skyldtes, ifølge Forbes, uoverensstemmelser i synet på tilgangen til annoncering, brugernes data og datakryptering.

Se også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Jan Koums medstifter, Brian Acton, tog af samme hensyn endnu mere drastiske skridt imod Facebooks Mark Zuckerbergs ledelse.

I september 2017 valgte han at forlade selskabet, et år før hans fulde aktieudbytte ville slå igennem. Et træk som Forbes beskriver som ’en af verdenshistoriens dyreste moralske frasigelser’.

Han vinkede dengang farvel til en bonus på 850 millioner dollar i Facebook-aktier, svarende til over fem milliarder kroner.

Tvist med Instagram-stiftere

Stifterne bag Facebooks tredje kæmpesatsning, den sociale fototjeneste Instagram, har også forladt selskabet for nyligt.

Kevin Systrom og Mike Krieger, der sammen grundlagde Instagram i 2010 trak sig samtidigt tilbage fra Facebook efter meldinger om uenigheder med Facebooks CEO Mark Zuckerberg.

Tvistens kerne skulle ifølge CNN ligge i graden af integration mellem de to sociale platforme.

Her ønskede Systrom og Krieger at holde de to platforme mere adskilte.

Facebook opkøbte Instagram i 2012 for en milliard amerikanske dollar.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Vækstakser udenom Facebook

At Facebook støder nøglepersoner fra sig, kan være kritisk for selskabet i en tid hvor denne oplever tæsk på børsmarkederne.

Netop selskabets aktiviteter udenom det skandaleramte Facebook er blevet udpeget som mulige vækstakser, mens Facebook møder en svær tid med større brugerfrafald, pres fra myndigheder og sikkerhedsproblemer.

Se også: Facebook risikerer GDPR-bøde på flere milliarder kroner efter kæmpe-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere