Artikel top billede

Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

I over seks måneder har politiet gemt data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) i dobbelt så lang tid, som loven foreskriver.

Politiet har haft rod mod en midlertidig backupløsning.

Data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) - det vil sige de personoplysninger, der er knyttet til en nummerplade - er ulovligt blevet gemt hos Politiet i dobbelt så lang tid, som de må.

Personoplysningerne kan være blevet gemt i op til 60 dage, mens politiet ifølge loven kun har lov til at gemme dem i det halve, hvorefter data skal slettes.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Folketingets retsudvalg 24. september 2018, skriver Version2.

Der er specifikt tale om data, filmet af politiets ANGP-kameraer i en fokuseret indsats mellem 5. december 2017 og 17. juni 2018, hvor politiet havde en midlertidig backup-løsning i drift.

Læs også: Politiet erkender problemer med anmeldelsesportal: “Ellers må man jo printe det ud eller tage det med på en USB-stik og aflevere det fysisk til politiet”

21 millioner nummerplader på en måned

Alle nummerplader blev i perioden registreret, herunder såkaldte no-hits, som ikke figurerede i Politiets systemer.

Version2 skriver, at der på bare en måned i år blev indsamlet over 21 millioner nummerplader (gengangere er medtaget) via det automatiske system.

Rigspolitiet oplyser, at ingen fra politiet tilgik data, der var ældre end 30 dage.

Til efteråret vil partierne bag aftalen ifølge Justitsministeriet drøfte de nuværende regler om opbevaring af personoplysninger fra automatisk nummerpladegenkendelse.

Version2 ansøgte i oktober om en aktindsigt om den midlertidige backupløsning hos Politiet. Den har mediet dog fået afvist.

Læs også: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere