Artikel top billede

Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

I over seks måneder har politiet gemt data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) i dobbelt så lang tid, som loven foreskriver.

Politiet har haft rod mod en midlertidig backupløsning.

Data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) - det vil sige de personoplysninger, der er knyttet til en nummerplade - er ulovligt blevet gemt hos Politiet i dobbelt så lang tid, som de må.

Personoplysningerne kan være blevet gemt i op til 60 dage, mens politiet ifølge loven kun har lov til at gemme dem i det halve, hvorefter data skal slettes.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Folketingets retsudvalg 24. september 2018, skriver Version2.

Der er specifikt tale om data, filmet af politiets ANGP-kameraer i en fokuseret indsats mellem 5. december 2017 og 17. juni 2018, hvor politiet havde en midlertidig backup-løsning i drift.

Læs også: Politiet erkender problemer med anmeldelsesportal: “Ellers må man jo printe det ud eller tage det med på en USB-stik og aflevere det fysisk til politiet”

21 millioner nummerplader på en måned

Alle nummerplader blev i perioden registreret, herunder såkaldte no-hits, som ikke figurerede i Politiets systemer.

Version2 skriver, at der på bare en måned i år blev indsamlet over 21 millioner nummerplader (gengangere er medtaget) via det automatiske system.

Rigspolitiet oplyser, at ingen fra politiet tilgik data, der var ældre end 30 dage.

Til efteråret vil partierne bag aftalen ifølge Justitsministeriet drøfte de nuværende regler om opbevaring af personoplysninger fra automatisk nummerpladegenkendelse.

Version2 ansøgte i oktober om en aktindsigt om den midlertidige backupløsning hos Politiet. Den har mediet dog fået afvist.

Læs også: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere