Artikel top billede

Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

I over seks måneder har politiet gemt data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) i dobbelt så lang tid, som loven foreskriver.

Politiet har haft rod mod en midlertidig backupløsning.

Data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANGP) - det vil sige de personoplysninger, der er knyttet til en nummerplade - er ulovligt blevet gemt hos Politiet i dobbelt så lang tid, som de må.

Personoplysningerne kan være blevet gemt i op til 60 dage, mens politiet ifølge loven kun har lov til at gemme dem i det halve, hvorefter data skal slettes.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Folketingets retsudvalg 24. september 2018, skriver Version2.

Der er specifikt tale om data, filmet af politiets ANGP-kameraer i en fokuseret indsats mellem 5. december 2017 og 17. juni 2018, hvor politiet havde en midlertidig backup-løsning i drift.

Læs også: Politiet erkender problemer med anmeldelsesportal: “Ellers må man jo printe det ud eller tage det med på en USB-stik og aflevere det fysisk til politiet”

21 millioner nummerplader på en måned

Alle nummerplader blev i perioden registreret, herunder såkaldte no-hits, som ikke figurerede i Politiets systemer.

Version2 skriver, at der på bare en måned i år blev indsamlet over 21 millioner nummerplader (gengangere er medtaget) via det automatiske system.

Rigspolitiet oplyser, at ingen fra politiet tilgik data, der var ældre end 30 dage.

Til efteråret vil partierne bag aftalen ifølge Justitsministeriet drøfte de nuværende regler om opbevaring af personoplysninger fra automatisk nummerpladegenkendelse.

Version2 ansøgte i oktober om en aktindsigt om den midlertidige backupløsning hos Politiet. Den har mediet dog fået afvist.

Læs også: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere