Artikel top billede

Så meget betaler vi i gennemsnit for vores bredbånds-forbindelser

Ukraine er verdens billigste bredbåndsland, mens Mauritanien er verdens dyreste. Se her, hvor meget vi i Danmark i snit betaler for bredbånd per måned.

Lever og ånder man for billigt bredbånd, bør man omgående flytte til Ukraine.

Her finder man nemlig det billigste, kablede bredbånd i verden, viser en ny opgørelse over bredbåndspriserne i 195 lande, som britiske Cable.co.uk har udarbejdet.

Ifølge undersøgelsen betaler ukrainerne i gennemsnit nemlig blot fem dollar om måneden for deres bredbånd. Det svarer til 33 kroner.

Omkring halvdelen af ukrainerne har for tiden adgang til bredbånd.

Fire af de seks billigste bredbåndslande findes i den tidligere østblok.

Afrika er dyr

Helt i den anden ende finder vi afrikanske Mauritanien, der er verdens ubetinget dyreste bredbånds-land.

Her kan man virkelig snakke om en investering, da mauritanierne i gennemsnit skal betale 5.100 kroner om måneden for deres kablede bredbånds-forbindelser.

Pudsigt nok hænger stabilitet og pris nøje sammen.

“Typisk er bredbåndsforbindelser langsomme og upålidelige i lande, hvor priserne er høje,” hedder det.

De dyreste bredbåndspakker i verden finder vi i Papua Ny Guinea, hv med en pris på helle 1.849 dollar om måneden. Det svarer til 12.400 kroner.

“Prisen skyldes en kombination af meget lav take-up samt det forhold, at pengene skal investeres i at opsætte en fysisk linie,” hedder det.

Det hører dog med til historien, at antallet af forbindelser, som Cable.co.uk har undersøgt, varierer en del fra land til land. I nogle lande er kun en håndfuld forbindelser således blevet medtaget.

Her er gennemsnitsprisen i Danmark

I Danmark er resultatet baseret på målinger af 18 forbindelser. Med en snitpris på 328 kroner om måneden, placerer vi os i i den billigste halvdel på en 80. plads over de billigste bredbåndslande i verden.

På pladserne lige før finder vi Østrig, Singapore og Brasilien. På pladserne lige efter Danmark finder vi Irak, Finland, Marokko og Australien.

De fem billigste bredbåndslande i Vesteuropa er Italien, Frankrig, Tyskland, Monaco og Storbritannien.

De dyreste er Luxembourg, Norge, Island, Færøerne og Schweiz.

Det betyder også, at bredbånd er langt billigere end i Danmark i lande som Albanien, Mexico, Algeriet, Sudan, Bangladesh og El Salvador.

Her er de 10 lande, hvor bredbånd er billigst

1: Ukraine.

2: Sri Lanka.

3: Iran.

4: Rusland.

5: Hviderusland.

6: Moldavien.

7: Syrien.

8: Israel.

9: Egypten.

10: Rumænien.

Og de 10 dyreste

1: Mauritanien.

2: Papua Ny Guinea.

3: Namibia.

4: Laos.

5: Paraguay.

6: Haiti.

7: Burkina Faso.

8: Tanzania.

9: Antigua og Barbuda.

10: Cook Islands.

Du kan selv gå på opdagelse i undersøgelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere