Artikel top billede

Seagate bygger kæmpe blockchain-løsning til tracking af harddiske

Harddisk-kæmpen Seagate er sammen med IBM godt i gang med at bygge en blockchain-lsøning, der skal anvendes til at tracke millioner af harddiske.

En af verdens største producenter af harddiske, amerikanske Seagate, er godt i gang med at opbygge en blockchain-ledger sammen med IBM.

Blockchainen skal anvendes til at tracke millioner af harddiske hele vejen gennem produktionen til slutbrugeren.

Det er ideen at både Seagate, IBM, hele rækken af teknologi-integratorer og slutbrugere via blockchainen skal kunne følge produktionen fra supply chain, produktionslinien, transport over installation til terminering i det, som hedder ‘end of life’ for den enkelte harddisk.

IBM leverer blockchain-platformen til projektet, som er af Hyperledger-typen.

Ifølge Seagate skal blockchainen anvendes til at følge et to-cifret million-antal harddiske hvert år - primært harddisk, der leveres til datacentre og lignende.

“Vi ophører typisk med at tracke en harddisk, når den først er sendt afsted til en kunde, som enten integrerer den ind i egne systemer eller vi sender den til en tredje-parts integrator,” siger Manuel Offenberg, teknologidirektør i Seagate, til vores amerikanske nyhedsbureau.

Det sker også, at Seagates harddiske i de store datacentre udskiftes med harddiske fra andre leverandører uden, at Seagate får noget at vide om det.

Det kan ifølge selskabet føre til både diskussioner om garanti-forpligtelser og lignende - men også ballade om generelle it-sikkerhedsmæssige spørgsmål.

Alt disse spørgsmål kan fjernes som dug for solen med blockchainen, der gør det muligt for alle involverede parter at følge en harddisks livscyklus fra fødsel til terminering med data, som ikke kan ændres eller forfalskes.

Helt teknisk anvender Seagate en modificeret udgang af IBM’s Blockchain Platform baseret på Seagates egen Secure Electronic ID-system, der tildeler en særlig nøgle til hver harddisk, når harddisken samles.

Læs også:

Blockchain i praksis: Her er seks lovende pilotprojekter

Blockchain-as-a-service bliver et kæmpe milliardmarked - og it-firmaerne er i gang

Efterspørgslen efter blockchain-folk eksploderer i USA - så meget kan en blockchain-udvikler forvente at få i løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere