Artikel top billede

Oracle-topchef: Nærmest alle forsøger at hacke os - 'problemet er grænseløst'

I de seneste år er håndtering af it-sikkerheden blevet meget vanskelig og kompleks, lyder det fra Oracle-topchef. “Næsten alle typer forsøger at hacke os.”

I de seneste år er håndtering af it-sikkerheden blevet meget vanskelig - blandt andet fordi ‘alle’ kan agere hackere.

Sådan lyder det fra Oracles topchef, Mark Hurd, der til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau illustrerer problemet ved at fortælle, at alle lige fra ‘bedroom hackers’ til nationer og lande forsøger at hacke selskabet.

“Det drejer sig om stort set alle typer - lige fra nogen, der forsøger at hacke os fra deres kælder, hvor de sidder i deres pyjamas og til lande,” siger han,

I de senere år er det blevet meget sværere i det hele taget at identificere, hvor angrebene kommer fra - blandt andet fordi grænserne mellem ‘the good guys’ og ‘the bad guys’ er blevet udvikset, lyder det fra direktøren.

Ifølge Mark Hurd kunne Oracle for blot få år siden kigge på metadata-signaturen og her få en ret klar ide om, hvem der stod bag et angreb.

“Men i dag kan en hacker være hyret af en hacker, der arbejder for et land. Så selv om de anvender en bestemt signatur, arbejder de faktisk for nogle andre,” siger Mark Hurd.

It-sikkerhedslandskabet har ifølge ham forandret sig markant i de seneste år - ikke mindst når det gælder antallet og profilerne på hackerne.

I dag udgør hackerne en større trussel end nogensinde før.

Som eksempel peger Mark Hurd på den amerikanske luftfarts-industri, som hvert år omsætter for milliarder af dollar i bygningen af nye fly - herunder kampfly.

“Det koster 2,5 milliarder dollar at bygge et [kamp-fly. Men 15 gutter i en cybersquad kan være farligere end sådan et fly,” siger han.
Oracle er kendt for med jævne mellemrum at udsende patches til et meget stort antal sårbarheder, hvilket underbygger, at selskabets løsninger nyder meget stor bevågenhed i hacker-miljøerne.

I oktober udsendte selskabet således patches til mere end 300 sårbarheder.

Det kan du læse mere om her: Oracle retter mere end 300 sårbarheder: Se de systemer, som du skal patche her.

Sikkerheden er da også afgørende. En af de største bekymringer for Oracle er, at hackere skal få adgang til virksomheders data og systemer via Oracle-løsninger som eksempelvis Oracles ERP-system.

Vores amerikanske nyhedsbureau skriver, at antallet af sårbarheder i Oracles ERP-systemer er steget støt over de seneste 10 års tid.

Ifølge denne analyse fra Onapsis ‘efterlades systemer ofte upatchede i årevis i operationalitetens navn.’

Oracle har nu lanceret en ny automatisk løsning, der via machine learning skal kunne opgradere, patche og tune systemer, mens de er i drift.

Ifølge Mark Hurd er netop tidsmanglen meget udbredt i it-afdelingerne, som ikke kan finde tid til at implementere patches.

“Problemet er grænseløst, fordi det ikke kræver meget at udse sig et website og finde ud af, hvor patchene er, hvad der er blevet patchet og hvor indgangene er henne. Det kræver bare en computer og lidt tekniske kompetencer,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.