Artikel top billede

Oracle retter mere end 300 sårbarheder: Se de systemer, som du skal patche her

Der er god grund til at komme i gang med at patche, hvis du er kunde hos Oracle. Database-giganten har netop udsendt 301 sikkerhedsrettelser til selskabets produkter.

Database-giganten Oracle er netop kommet med intet mindre end 301 sikkerhedsretteslser til potentielle sårbarheder i selskabets systemer.

Opdateringer omfatter flere produkter som Oracle Database Server, Oracle Big Data Graph, Oracle Communications Applications, Oracle Construction and Engineering Suite og Oracle E-Business Suite.

Sikkerhedsretteslerne kommer i forbindelse med Oracles kvartalsopdateringer.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Svaghederne i systemerne spænder bredt fra mindre rettelser til kritiske sårbarheder, der kan have alvorlige konsekvenser, hvis ikke de bliver rettet.

Ifølge DKCERT, der overvåger it-sikkerheden på forskningsnettet, er den mest i øjnefaldende sårbarhed i Oracle GoldenGate.

Sårbarheden vurderes nemlig til at ligge på det absolut højeste nivau på den såkaldte Common Vulnerability Scoring System (CVSS).

Læs også: “Det er ikke interessant, at man har klikket på en phishing-mail. Det handler om, hvordan man håndterer det”

Det er en skala, der spænder fra 0-10 og viser, hvor alvorlig en sårbarhed er.

Her scorer sårbaheden i Oracle GoldenGate altså den højeste karakter.

Høj risiko

Ifølge Center for Internet Security (CIS), udgør de mere end 300 sårbarheder en høj risiko for både offentlige myndigheder samt små, mellemstore og store virksomheder.

Risikoen for private brugere vurderes tilgengæld som lav.

Læs også: Husk altid at kontrollere sikkerhedsniveauet hos dine leverandører: Her har du mine gode råd til hvordan du gør

Anbefalingerne lyder derfor ikke overraskende på at få patchet de berørte systemer hurtigst muligt.

Du kan finde en liste over alle sårbarhederne hos DKCERT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere