Artikel top billede

Oracle retter mere end 300 sårbarheder: Se de systemer, som du skal patche her

Der er god grund til at komme i gang med at patche, hvis du er kunde hos Oracle. Database-giganten har netop udsendt 301 sikkerhedsrettelser til selskabets produkter.

Database-giganten Oracle er netop kommet med intet mindre end 301 sikkerhedsretteslser til potentielle sårbarheder i selskabets systemer.

Opdateringer omfatter flere produkter som Oracle Database Server, Oracle Big Data Graph, Oracle Communications Applications, Oracle Construction and Engineering Suite og Oracle E-Business Suite.

Sikkerhedsretteslerne kommer i forbindelse med Oracles kvartalsopdateringer.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Svaghederne i systemerne spænder bredt fra mindre rettelser til kritiske sårbarheder, der kan have alvorlige konsekvenser, hvis ikke de bliver rettet.

Ifølge DKCERT, der overvåger it-sikkerheden på forskningsnettet, er den mest i øjnefaldende sårbarhed i Oracle GoldenGate.

Sårbarheden vurderes nemlig til at ligge på det absolut højeste nivau på den såkaldte Common Vulnerability Scoring System (CVSS).

Læs også: “Det er ikke interessant, at man har klikket på en phishing-mail. Det handler om, hvordan man håndterer det”

Det er en skala, der spænder fra 0-10 og viser, hvor alvorlig en sårbarhed er.

Her scorer sårbaheden i Oracle GoldenGate altså den højeste karakter.

Høj risiko

Ifølge Center for Internet Security (CIS), udgør de mere end 300 sårbarheder en høj risiko for både offentlige myndigheder samt små, mellemstore og store virksomheder.

Risikoen for private brugere vurderes tilgengæld som lav.

Læs også: Husk altid at kontrollere sikkerhedsniveauet hos dine leverandører: Her har du mine gode råd til hvordan du gør

Anbefalingerne lyder derfor ikke overraskende på at få patchet de berørte systemer hurtigst muligt.

Du kan finde en liste over alle sårbarhederne hos DKCERT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere