Artikel top billede

Oracle retter mere end 300 sårbarheder: Se de systemer, som du skal patche her

Der er god grund til at komme i gang med at patche, hvis du er kunde hos Oracle. Database-giganten har netop udsendt 301 sikkerhedsrettelser til selskabets produkter.

Database-giganten Oracle er netop kommet med intet mindre end 301 sikkerhedsretteslser til potentielle sårbarheder i selskabets systemer.

Opdateringer omfatter flere produkter som Oracle Database Server, Oracle Big Data Graph, Oracle Communications Applications, Oracle Construction and Engineering Suite og Oracle E-Business Suite.

Sikkerhedsretteslerne kommer i forbindelse med Oracles kvartalsopdateringer.

Læs også: Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Svaghederne i systemerne spænder bredt fra mindre rettelser til kritiske sårbarheder, der kan have alvorlige konsekvenser, hvis ikke de bliver rettet.

Ifølge DKCERT, der overvåger it-sikkerheden på forskningsnettet, er den mest i øjnefaldende sårbarhed i Oracle GoldenGate.

Sårbarheden vurderes nemlig til at ligge på det absolut højeste nivau på den såkaldte Common Vulnerability Scoring System (CVSS).

Læs også: “Det er ikke interessant, at man har klikket på en phishing-mail. Det handler om, hvordan man håndterer det”

Det er en skala, der spænder fra 0-10 og viser, hvor alvorlig en sårbarhed er.

Her scorer sårbaheden i Oracle GoldenGate altså den højeste karakter.

Høj risiko

Ifølge Center for Internet Security (CIS), udgør de mere end 300 sårbarheder en høj risiko for både offentlige myndigheder samt små, mellemstore og store virksomheder.

Risikoen for private brugere vurderes tilgengæld som lav.

Læs også: Husk altid at kontrollere sikkerhedsniveauet hos dine leverandører: Her har du mine gode råd til hvordan du gør

Anbefalingerne lyder derfor ikke overraskende på at få patchet de berørte systemer hurtigst muligt.

Du kan finde en liste over alle sårbarhederne hos DKCERT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere