Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia / Yousee lancerer nye streamingtjenester / Google og Amazon truer Adforms børsnotering / Fredensborg Kommune og Comcare vil udvikle kontraktstyringsværktøj

Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia. Yousee lancerer nye streamingtjeneste. techgiganter truer Adforms børsnotering og så vil Fredensborg Kommune og Comcare vil udvikle kontraktstyringsværktøj.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia

Amerikanske Google er parat til at investere 4,5 milliarder kroner i et nyt kæmpe datacenter mellem Fredericia og Taulov.

Det bekræfter den danske direktør for selskabet, Malou Aamund overfor Fredericia Dagblad.

Den amerikanske mastodont købte de flere end 70 hektar jysk muld for flere år siden, men virksomheden har været tavs om, hvad jorden skulle bruges til. Det er dog ikke tilfældigt, at det nye datacenter skal ligge ved Fredericia, forklarer Malou Aamund.

"Det er ikke nogen tilfældighed, at vi lige netop har valgt Fredericia. Vi oplever Fredericia som en attraktiv erhvervskommune med en dygtig ledelse og adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor ser vi frem til et langt samarbejde med kommunen og de øvrige lokale institutioner," siger Malou Aamund til Fredericia Dagblad.

Det nye datacenter kommer til at blive en lokal jobgenerator både under selve byggeriet men også efterfølgende, lyder det.

Læs mere om det her: Google bygger datacenter for 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej

Yousee lancerer nye streamingtjenester

Danskerne har mange muligheder for at streame forskelligt indhold, men nu får HBO, Viaplay, Netflix og TV2 Play nye konkurrenter.

Yousee lancerer nemlig to nye streamingtjenester. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

De to nye tjenester, der skal friste de streaminglystne danskere har hvert sit fokus og hvert sit ophav. Den ene tjeneste hedder Nordisk Film+ og har fokus på danske og nordiske film, mens Fox+ byder på et stort bagkatalog af amerikanske serier.

"Vi er begejstrede for, at vi i samarbejde med Nordisk Film kan tilbyde vores kunder en streamingtjeneste med kvalitetsfilm, der tager afsæt i Danmark og vores skandinaviske naboer,” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og tilføjer: ”Samtidig kan vi også føje Fox+ til valgmulighederne, og det tror jeg mange danske seriefans vil sætte pris på.”

Begge tjenester bliver en del af Yousee's Bland Selv-pakker.

Læs mere her: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Google og Amazon truer Adforms børsnotering

Danske Adforms kommende børsnotering bliver en spændende omgang.

Virksomhedens direkte konkurrenter er nemlig i den absolut tungeste vægtklasse i tech-universet. Det kan tage toppen af investorernes begejstring for den danske børsdebutant.

Det skriver Finans.

Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalysechef hos Alm. Brand mener, at det faktum, at de direkte konkurrenter er Google og Amazon kan skræmme kommende investorer.

"Det lader ikke til, at investorerne er helt overbeviste om forretningsmodellen. Det er sikkert skræmmende for dem at kigge ind i et marked med den slags mastodonter," siger Michael Friis Jørgensen til erhvervsmediet.

Når virksomheden ringer med klokken den 30. november og aktierne sættes til salg forventes det, at man opnår en pris på mellem 19 og 24 kroner pr. aktie. Det giver en samlet værdiansættelse, der svarer til det halve af det, man først antog, skriver Finans.

Læs mere her: Danske Adform børsnoteres: Første handelsdag på børsen bliver 30. november - forventer værdifastsættelse på en milliard kroner

Fredensborg Kommune og Comcare vil udvikle kontraktstyringsværktøj

I Fredensborg Kommune har man tænkt sig at gøre noget ved et område, hvor der typisk bliver spildt mange ressourcer. Det drejer sig om kontraktstyring og i den forbindelse har kommunen indgået et partnerskab med Comcare der arbejder på at udvikle et nyt værktøj, der skal hjælpe med at gøre det nemmere løbende at styre kontrakterne.

Det er nemlig en generel opfattelse, at der bruges meget tid på at sørge for at selve indgåelsen af kontrakter er lovlig, men herefter ryger kontrakterne ofte i arkivskabet og dukker først op igen, når de skal fornyes.

Det nye værktøj benytter en række nye teknologier såsom machine learning og robotteknologi, og systemet vil blive et værdifuldt aktiv for kommunen, vurderer Mette Vinther, der er contract manager.

”Det bliver et stort aktiv for Fredensborg Kommune, at vi får et system, som understøtter contract management strategisk i organisationen, samtidigt med at systemet kan benyttes til den konkrete kontraktstyring.”

Læs mere her: Opsang til kommunerne: “I bruger uforholdsmæssigt meget tid på udbuddet og alt for lidt på kontrakten”

Kampen om at blive årets danske legal tech-virksomhed spidser til

Det spidser til i kampen om at blive årets danske legal tech-virksomhed.

Efter at have modtaget 16 nomineringer har en jury besluttet at blot tre virksomheder fortsætter i kampen om at blive årets virksomhed på området. Det oplyses i en meddelelse.

De tre virksomheder, der er gået videre er: LegalHero, Contractbook
GAN Integrity.

"Der var mange særdeles stærke kandidater at vælge imellem. Vurderet ud fra udvælgelseskriterierne skilte de tre shortlistede firmaer sig markant ud i positiv retning, og juryen vurderer derfor, at alle tre firmaer er værdige og stærke kandidater til årets pris," står der således i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere