Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Brugerne sløser fortsat med sikkerheden: Her er de 12 mest udbredte password-brølere

Selvom sikre passwords har været på dagsordenen i årevis, så er det stadig de samme gamle tricks brugerne benytter sig af, når de skal finde på nye kodeord.

Opfindsomheden er fortsat skræmmende lav, når det kommer til nye passwords.

Det er stadigt de samme, gamle mønstre, som brugerne benytter sig af, når de skal finde på et nyt løsen til arbejdscomputeren.

En opgørelse fra Verizon viser, at 81 procent af alle hackerangreb skyldes dårlige eller stjålne kodeord.

Læs også: Mere end halvdelen af danskerene genbruger passwords: “Vi er ganske enkelt til fare for os selv, når vi sjusker med passwords”

Derfor har sikkerhedsfirmaet F-secure set på nogle af de typiske kombinationer vi bruger når vi skal oprette et nyt kodeord.

Øverst på listen er stort begyndelsesbogstav, som det de fleste griber til, når de skal finde på et orginalt kodeord. Det er de dog ikke alene med.

Længere nede på listen finder vi også et udråbstegn i slutningen og brugen af årstiden blandt forsøg på at finde på et unikt password.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Derudover er årstider, ugedage og bønensnavne også blandt favoriterne, når der skal vælges nyt løsen.

Mange ser også ud til at omgå sikkerhedsinstillingen om at skulle ændre sit kodeord flere gange om året, ved at bruge den aktuelle årstid til nemt at kunne huske, hvad koden til arbejdscomputeren nu er denne måned.

Gode råd til bedre passwords

I stedet kommer F-Secure med en række anbefalinger på bedre modeller man kan følge, hvis man vil have et sikkert kodeord.

Læs også: Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Den første anbefaling lyder, at jo længere kodeord jo bedre. Korte passwords kan nemlig hurtigt gættes med forskellige automatiserede værktøjer.

Derudover anbefales det naturligvis også, at brugere benytter sig af en password manager eller to faktor-godkendelse.

Læs også: Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere