Artikel top billede

Brugerne sløser fortsat med sikkerheden: Her er de 12 mest udbredte password-brølere

Selvom sikre passwords har været på dagsordenen i årevis, så er det stadig de samme gamle tricks brugerne benytter sig af, når de skal finde på nye kodeord.

Opfindsomheden er fortsat skræmmende lav, når det kommer til nye passwords.

Det er stadigt de samme, gamle mønstre, som brugerne benytter sig af, når de skal finde på et nyt løsen til arbejdscomputeren.

En opgørelse fra Verizon viser, at 81 procent af alle hackerangreb skyldes dårlige eller stjålne kodeord.

Læs også: Mere end halvdelen af danskerene genbruger passwords: “Vi er ganske enkelt til fare for os selv, når vi sjusker med passwords”

Derfor har sikkerhedsfirmaet F-secure set på nogle af de typiske kombinationer vi bruger når vi skal oprette et nyt kodeord.

Øverst på listen er stort begyndelsesbogstav, som det de fleste griber til, når de skal finde på et orginalt kodeord. Det er de dog ikke alene med.

Længere nede på listen finder vi også et udråbstegn i slutningen og brugen af årstiden blandt forsøg på at finde på et unikt password.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Derudover er årstider, ugedage og bønensnavne også blandt favoriterne, når der skal vælges nyt løsen.

Mange ser også ud til at omgå sikkerhedsinstillingen om at skulle ændre sit kodeord flere gange om året, ved at bruge den aktuelle årstid til nemt at kunne huske, hvad koden til arbejdscomputeren nu er denne måned.

Gode råd til bedre passwords

I stedet kommer F-Secure med en række anbefalinger på bedre modeller man kan følge, hvis man vil have et sikkert kodeord.

Læs også: Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Den første anbefaling lyder, at jo længere kodeord jo bedre. Korte passwords kan nemlig hurtigt gættes med forskellige automatiserede værktøjer.

Derudover anbefales det naturligvis også, at brugere benytter sig af en password manager eller to faktor-godkendelse.

Læs også: Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere