Artikel top billede

Brugerne sløser fortsat med sikkerheden: Her er de 12 mest udbredte password-brølere

Selvom sikre passwords har været på dagsordenen i årevis, så er det stadig de samme gamle tricks brugerne benytter sig af, når de skal finde på nye kodeord.

Opfindsomheden er fortsat skræmmende lav, når det kommer til nye passwords.

Det er stadigt de samme, gamle mønstre, som brugerne benytter sig af, når de skal finde på et nyt løsen til arbejdscomputeren.

En opgørelse fra Verizon viser, at 81 procent af alle hackerangreb skyldes dårlige eller stjålne kodeord.

Læs også: Mere end halvdelen af danskerene genbruger passwords: “Vi er ganske enkelt til fare for os selv, når vi sjusker med passwords”

Derfor har sikkerhedsfirmaet F-secure set på nogle af de typiske kombinationer vi bruger når vi skal oprette et nyt kodeord.

Øverst på listen er stort begyndelsesbogstav, som det de fleste griber til, når de skal finde på et orginalt kodeord. Det er de dog ikke alene med.

Længere nede på listen finder vi også et udråbstegn i slutningen og brugen af årstiden blandt forsøg på at finde på et unikt password.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Derudover er årstider, ugedage og bønensnavne også blandt favoriterne, når der skal vælges nyt løsen.

Mange ser også ud til at omgå sikkerhedsinstillingen om at skulle ændre sit kodeord flere gange om året, ved at bruge den aktuelle årstid til nemt at kunne huske, hvad koden til arbejdscomputeren nu er denne måned.

Gode råd til bedre passwords

I stedet kommer F-Secure med en række anbefalinger på bedre modeller man kan følge, hvis man vil have et sikkert kodeord.

Læs også: Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Den første anbefaling lyder, at jo længere kodeord jo bedre. Korte passwords kan nemlig hurtigt gættes med forskellige automatiserede værktøjer.

Derudover anbefales det naturligvis også, at brugere benytter sig af en password manager eller to faktor-godkendelse.

Læs også: Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere