Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Brugerne sløser fortsat med sikkerheden: Her er de 12 mest udbredte password-brølere

Selvom sikre passwords har været på dagsordenen i årevis, så er det stadig de samme gamle tricks brugerne benytter sig af, når de skal finde på nye kodeord.

Opfindsomheden er fortsat skræmmende lav, når det kommer til nye passwords.

Det er stadigt de samme, gamle mønstre, som brugerne benytter sig af, når de skal finde på et nyt løsen til arbejdscomputeren.

En opgørelse fra Verizon viser, at 81 procent af alle hackerangreb skyldes dårlige eller stjålne kodeord.

Læs også: Mere end halvdelen af danskerene genbruger passwords: “Vi er ganske enkelt til fare for os selv, når vi sjusker med passwords”

Derfor har sikkerhedsfirmaet F-secure set på nogle af de typiske kombinationer vi bruger når vi skal oprette et nyt kodeord.

Øverst på listen er stort begyndelsesbogstav, som det de fleste griber til, når de skal finde på et orginalt kodeord. Det er de dog ikke alene med.

Længere nede på listen finder vi også et udråbstegn i slutningen og brugen af årstiden blandt forsøg på at finde på et unikt password.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Derudover er årstider, ugedage og bønensnavne også blandt favoriterne, når der skal vælges nyt løsen.

Mange ser også ud til at omgå sikkerhedsinstillingen om at skulle ændre sit kodeord flere gange om året, ved at bruge den aktuelle årstid til nemt at kunne huske, hvad koden til arbejdscomputeren nu er denne måned.

Gode råd til bedre passwords

I stedet kommer F-Secure med en række anbefalinger på bedre modeller man kan følge, hvis man vil have et sikkert kodeord.

Læs også: Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Den første anbefaling lyder, at jo længere kodeord jo bedre. Korte passwords kan nemlig hurtigt gættes med forskellige automatiserede værktøjer.

Derudover anbefales det naturligvis også, at brugere benytter sig af en password manager eller to faktor-godkendelse.

Læs også: Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere