Se listen: Det googlede danskerne mest i 2018

Afdøde Kim Larsen er den mest googlede dansker i 2018, men Facebook er det mest googlede ord overhovedet blandt danskerne. En dansk minister er den person, der er steget mest i de danske Google-søgninger, mens en anden dansk sanger har oplevet et fald i søgemaskinens danske resultater på næsten 76 procent. Det viser en ny opgørelse.

Hvilke personer, virksomheder og spørgsmål google danskernes oftest?

Det er ikke unormalt, at de spørgsmål diskuteres hen over en øl i en sen nattetime eller sågar ved middagsbordet i de danske hjem, men nu kan de diskussioner, der tager udgangspunkt i år 2018, kvalificeres.

Hjemmesiden Seo.dk har for tredje år i træk på baggrund af søgeordsværktøjet Storybase lavet en af analyse af, hvilke ord danskerne søgte mest på på verdens førende online søgemaskine i det forgangne år.

Og sjovt nok toppes listen suverænt af en række hjemmesider, som man skulle tro, danskerne godt kunne finde frem til uden Googles hjælp.

Førstepladsen går til det Facebook, der rundede fem millioner søgninger fra danskere i 2018.

Det sociale medie topper listen på trods af en tilbagegang i de danske Google-søgninger på hele 27 procent i forhold til 2017.

På andenpladsen finder man Googles streamingtjeneste Youtube med over millioner søgninger.

Herefter følger tabloidmedierne BT og Ekstra Bladet, inden Google bemærkelsesværdigt selv er at finde på femtepladsen.

Mere end 2,7 millioner gange har danskerne i det forgangene år brugt Google til at finde frem til Google.

"Danskernes søgninger i Google afslører, hvem vi er og ikke mindst, hvad der optager os som nation. Et dyk ned i data afslører blandt andet, hvilke medier vi får vores nyheder fra og ikke mindst, hvilke tjenester og services der hjælper os i vores hverdag," lyder det i en pressemeddelelse fra Torbjørn Flensted, direktør for Seo.dk

Læs også: Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Her er de mest googlede personer
Den mest googlede person blandt danskerne er sangeren Kim Larsen, der gik bort 30. september 2018.

Han efterfølges på andenpladsen af Peter Madsen, der blev dømt for mordet på den svenske journalist Kim Wall under stor mediebevågenhed.

På tredjepladsen finder vi den amerikanske præsident Donald Trump.

Læs også: Trump-modstandere har manipuleret med Google: Skriv "idiot" i søgefeltet, og skærmen bliver fyldt med billeder af USA's præsidentDansk minister har oplevet størst vækst i Google-søgninger
Da den danske tech-iværksætter Tommy Ahlers blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister, har det givetvis vækket stor nysgerrighed blandt danskerne.

Tommy Ahlers var som følge af ministerudnævnelsen nødt til at fratræde stillingen som bestyrelsesformand for den danske it-virksomhed Peakon.

Læs mere her: Uddannelsesminister Tommy Ahlers har investeret millioner af kroner i danske it-virksomheder: Se hans investeringer her

Med en stigning på mere end 1.400 procent er han den dansker, der har oplevet den største stigning i Google-søgningerne foran Prins Nikolai og Kim Larsen.

Listen over danskerne, der er faldet mest i søgningerne, toppes af sangeren Gulddreng med et fald på næsten 76 procent i forhold til 2017.

Se alle listerne her.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

"Det er skide sjovt, at vi nu også kan følge med i en masse data under kampene. Men det betyder også, at dårlige tabere kan henvise til vores bordfodbold-data"

Alle de indsamlede data bliver bearbejdet via machine-learning, der giver os en masse statistik på vores bordfodboldkampe. Vi kan eksempelvis se hvilket hold, der har haft bolden mest, og hvem der har flest skud på mål. Vi har også installeret en optisk sensor i målet, der registrerer, når der bliver scoret og holder styr på stillingen.

Erik Kaae stopper som topchef i EG efter salg til DXC Technology - forlader nu helt it-branchen
Morgen-briefing: Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed / Amazon investerer milliarder i Tesla-rival / Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber / Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning
Ugen i tech: Stort Samsung læk: Her er selskabets forårskollektion af wearables / Canon-prisbombe – halverer nærmest prisen på spritnyt fullframe kamera / Salg på prisstærkt Nvidia GTX1660 er tyvstartet.
2 Test af Microsoft Surface Laptop 2: En genial laptop - hvor Microsoft begår nogle sløje svipsere
Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til
Netcompanys bestyrelsesformand trækker sig: Fravælger selskabet til fordel for andre bestyrelsesposter
11 Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"


Premium
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort – men nu får vi indblik i de reelle resultater
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort, da skuespilleren Helle Joof gjorde sig klog på indianerstammer og disruption. Men nu kan vi efter knap to år gøre status over rådets arbejde.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.