Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Se listen: Det googlede danskerne mest i 2018

Afdøde Kim Larsen er den mest googlede dansker i 2018, men Facebook er det mest googlede ord overhovedet blandt danskerne. En dansk minister er den person, der er steget mest i de danske Google-søgninger, mens en anden dansk sanger har oplevet et fald i søgemaskinens danske resultater på næsten 76 procent. Det viser en ny opgørelse.

Hvilke personer, virksomheder og spørgsmål google danskernes oftest?

Det er ikke unormalt, at de spørgsmål diskuteres hen over en øl i en sen nattetime eller sågar ved middagsbordet i de danske hjem, men nu kan de diskussioner, der tager udgangspunkt i år 2018, kvalificeres.

Hjemmesiden Seo.dk har for tredje år i træk på baggrund af søgeordsværktøjet Storybase lavet en af analyse af, hvilke ord danskerne søgte mest på på verdens førende online søgemaskine i det forgangne år.

Og sjovt nok toppes listen suverænt af en række hjemmesider, som man skulle tro, danskerne godt kunne finde frem til uden Googles hjælp.

Førstepladsen går til det Facebook, der rundede fem millioner søgninger fra danskere i 2018.

Det sociale medie topper listen på trods af en tilbagegang i de danske Google-søgninger på hele 27 procent i forhold til 2017.

På andenpladsen finder man Googles streamingtjeneste Youtube med over millioner søgninger.

Herefter følger tabloidmedierne BT og Ekstra Bladet, inden Google bemærkelsesværdigt selv er at finde på femtepladsen.

Mere end 2,7 millioner gange har danskerne i det forgangene år brugt Google til at finde frem til Google.

"Danskernes søgninger i Google afslører, hvem vi er og ikke mindst, hvad der optager os som nation. Et dyk ned i data afslører blandt andet, hvilke medier vi får vores nyheder fra og ikke mindst, hvilke tjenester og services der hjælper os i vores hverdag," lyder det i en pressemeddelelse fra Torbjørn Flensted, direktør for Seo.dk

Læs også: Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Her er de mest googlede personer

Den mest googlede person blandt danskerne er sangeren Kim Larsen, der gik bort 30. september 2018.

Han efterfølges på andenpladsen af Peter Madsen, der blev dømt for mordet på den svenske journalist Kim Wall under stor mediebevågenhed.

På tredjepladsen finder vi den amerikanske præsident Donald Trump.

Læs også: Trump-modstandere har manipuleret med Google: Skriv "idiot" i søgefeltet, og skærmen bliver fyldt med billeder af USA's præsident

Dansk minister har oplevet størst vækst i Google-søgninger

Da den danske tech-iværksætter Tommy Ahlers blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister, har det givetvis vækket stor nysgerrighed blandt danskerne.

Tommy Ahlers var som følge af ministerudnævnelsen nødt til at fratræde stillingen som bestyrelsesformand for den danske it-virksomhed Peakon.

Læs mere her: Uddannelsesminister Tommy Ahlers har investeret millioner af kroner i danske it-virksomheder: Se hans investeringer her

Med en stigning på mere end 1.400 procent er han den dansker, der har oplevet den største stigning i Google-søgningerne foran Prins Nikolai og Kim Larsen.

Listen over danskerne, der er faldet mest i søgningerne, toppes af sangeren Gulddreng med et fald på næsten 76 procent i forhold til 2017.

Se alle listerne her.