Se listen: Det googlede danskerne mest i 2018

Afdøde Kim Larsen er den mest googlede dansker i 2018, men Facebook er det mest googlede ord overhovedet blandt danskerne. En dansk minister er den person, der er steget mest i de danske Google-søgninger, mens en anden dansk sanger har oplevet et fald i søgemaskinens danske resultater på næsten 76 procent. Det viser en ny opgørelse.

Hvilke personer, virksomheder og spørgsmål google danskernes oftest?

Det er ikke unormalt, at de spørgsmål diskuteres hen over en øl i en sen nattetime eller sågar ved middagsbordet i de danske hjem, men nu kan de diskussioner, der tager udgangspunkt i år 2018, kvalificeres.

Hjemmesiden Seo.dk har for tredje år i træk på baggrund af søgeordsværktøjet Storybase lavet en af analyse af, hvilke ord danskerne søgte mest på på verdens førende online søgemaskine i det forgangne år.

Og sjovt nok toppes listen suverænt af en række hjemmesider, som man skulle tro, danskerne godt kunne finde frem til uden Googles hjælp.

Førstepladsen går til det Facebook, der rundede fem millioner søgninger fra danskere i 2018.

Det sociale medie topper listen på trods af en tilbagegang i de danske Google-søgninger på hele 27 procent i forhold til 2017.

På andenpladsen finder man Googles streamingtjeneste Youtube med over millioner søgninger.

Herefter følger tabloidmedierne BT og Ekstra Bladet, inden Google bemærkelsesværdigt selv er at finde på femtepladsen.

Mere end 2,7 millioner gange har danskerne i det forgangene år brugt Google til at finde frem til Google.

"Danskernes søgninger i Google afslører, hvem vi er og ikke mindst, hvad der optager os som nation. Et dyk ned i data afslører blandt andet, hvilke medier vi får vores nyheder fra og ikke mindst, hvilke tjenester og services der hjælper os i vores hverdag," lyder det i en pressemeddelelse fra Torbjørn Flensted, direktør for Seo.dk

Læs også: Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Her er de mest googlede personer
Den mest googlede person blandt danskerne er sangeren Kim Larsen, der gik bort 30. september 2018.

Han efterfølges på andenpladsen af Peter Madsen, der blev dømt for mordet på den svenske journalist Kim Wall under stor mediebevågenhed.

På tredjepladsen finder vi den amerikanske præsident Donald Trump.

Læs også: Trump-modstandere har manipuleret med Google: Skriv "idiot" i søgefeltet, og skærmen bliver fyldt med billeder af USA's præsidentDansk minister har oplevet størst vækst i Google-søgninger
Da den danske tech-iværksætter Tommy Ahlers blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister, har det givetvis vækket stor nysgerrighed blandt danskerne.

Tommy Ahlers var som følge af ministerudnævnelsen nødt til at fratræde stillingen som bestyrelsesformand for den danske it-virksomhed Peakon.

Læs mere her: Uddannelsesminister Tommy Ahlers har investeret millioner af kroner i danske it-virksomheder: Se hans investeringer her

Med en stigning på mere end 1.400 procent er han den dansker, der har oplevet den største stigning i Google-søgningerne foran Prins Nikolai og Kim Larsen.

Listen over danskerne, der er faldet mest i søgningerne, toppes af sangeren Gulddreng med et fald på næsten 76 procent i forhold til 2017.

Se alle listerne her.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.