Artikel top billede

Det tog tre et halvt år: Nu overhaler Windows 10 sin forgænger i udbredelse

Microsoft Windows 10 er nu at finde på flere maskiner end Windows 7.

Små tre et halvt år efter sin udgivelse, er Windows 10 nu mere udbredt end sin forgænger, Windows 7.

Ifølge seneste opgørelse fra Net Applications er udbredelsen af Windows 10 vokset med 1,1 procentpoint i december 2018. Tallene er baserede på indhentede browserdata.

Styresystemet er nu at finde på 39,2 procent af laptop- og desktop-maskinerne derude.

I samme periode er Windows 7’s udbredelse krympet med 2 procentpoint ned til 36,9 procent. Windows styresystemet er nu at finde på 86 procent af maskinerne på markedet.

Se også: Microsoft klar med ’Sandbox’: En Windows inde i din Windows hvor malware kan slå sig løs

I forhold til tidligere lanceringer af nye Windows-udgaver er Windows 10 længe om at gøre sin indtog i markedet. Windows 7 overhalede Windows XP i markedsandele 20 måneder før Windows XP’s udfasning, mens der nu er knap 13 måneder til Windows 7 står til sin officielle pension den 14. januar 2020.

Ifølge fremskrivninger fra amerikanske Computerworld vil Windows 7 fortsat være at finde på 36 procent af Windows-maskinerne når Microsoft agter at pensionere det.

Virksomhedskunder kan dog regne med at tilbyde en midlertidig supportperiode efter Windows 7’s officielle pension.

Kun Windows 7 Pro og Enterprise licenser vil dog kunne nyde at den udvidede support frem til september 2021.

Læs også: Næste Windows 10 er ved at tage form: Her er de features, du kan se frem til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere