Artikel top billede

Helt ny it-sikkerhedsuddannelse sender de første ombejlede talenter på jobmarkedet: Men du skal være hurtigt, hvis du vil negle dem

Københavns Erhvervakademi KEA kan nu lukke de første med en professionsbachelor i it-sikkerhed ud til erhvervslivet. Og jobsøgningen bliver kort for de nyuddannede, lyder det fra erhvervslivet.

For to år siden begyndte de første studerende på it-sikkerhedsuddannelse på erhvervsakademiet KEA i København.

Det betyder, at de første sikkerheds-dimittender nu kan træde ud i dansk erhvervsliv og hjælpe virksomheder med at holde DDoS- og Ransomware-angreb på afstand.

Men du skal være hurtig, hvis du vil have fat i en af de nyslåede sikkerhedsuddannede. De første har nemelig allerede fået job.

“Branchen skriger på nye ressourcer og nye kræfter, og dimittenderne fra KEA er et sundt og godt tilskud, så jeg forventer, at de får job med det samme. Med uddannelsens blanding af teori og praksis kan dimittenderne indgå i mange arbejdsmæssige sammenhænge og bidrage til IT-sikkerheds community’et i Danmark,” lyder det fra Jan Olaf Olsen, der er it-sikkerhedsansvarlig hos Rambøll i en pressmeddelelse.

Læs også: Han uddanner fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Der er jo et betydeligt rekrutteringsproblem i denne branche"

Et mere sikkert samfund

Også på KEA kan man mærke, at der er efterspørgsel efter de unge med den nye sikkerhedstitel.

“Hensigten med at skabe uddannelsen i IT-sikkerhed på KEA var at bidrage til, at fremtidens digitale samfund bliver mere sikkert, og at sikre virksomhederne hårdt tiltrængt arbejdskraft. Lidt populært kan man sige, at vi forsøger at sikre fremtiden – både for de, der vil have en uddannelse indenfor dette felt og for IT industrien” siger uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft, i meddelelsen.

Uddannelsen har ifølge KEA givet de studerende praktiske færdigheder, som skal hjælpe med at beskytte danske virksomheder mod it-kriminelle.

Læs også: Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk

Ifølge formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, så betyder den hurtige udviklingen i trusselsbilledet, at der vil være stort behov for de nyuddannede i alle kroge af samfundet.

“Disse nye dimittender kan hjælpe med at få sat fokus på behovene i samfundet, i driftsorganisationer og hos deres kommende arbejdsgivere og samtidig hjælpe med at løfte opgaven.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere