Artikel top billede

Helt ny it-sikkerhedsuddannelse sender de første ombejlede talenter på jobmarkedet: Men du skal være hurtigt, hvis du vil negle dem

Københavns Erhvervakademi KEA kan nu lukke de første med en professionsbachelor i it-sikkerhed ud til erhvervslivet. Og jobsøgningen bliver kort for de nyuddannede, lyder det fra erhvervslivet.

For to år siden begyndte de første studerende på it-sikkerhedsuddannelse på erhvervsakademiet KEA i København.

Det betyder, at de første sikkerheds-dimittender nu kan træde ud i dansk erhvervsliv og hjælpe virksomheder med at holde DDoS- og Ransomware-angreb på afstand.

Men du skal være hurtig, hvis du vil have fat i en af de nyslåede sikkerhedsuddannede. De første har nemelig allerede fået job.

“Branchen skriger på nye ressourcer og nye kræfter, og dimittenderne fra KEA er et sundt og godt tilskud, så jeg forventer, at de får job med det samme. Med uddannelsens blanding af teori og praksis kan dimittenderne indgå i mange arbejdsmæssige sammenhænge og bidrage til IT-sikkerheds community’et i Danmark,” lyder det fra Jan Olaf Olsen, der er it-sikkerhedsansvarlig hos Rambøll i en pressmeddelelse.

Læs også: Han uddanner fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Der er jo et betydeligt rekrutteringsproblem i denne branche"

Et mere sikkert samfund

Også på KEA kan man mærke, at der er efterspørgsel efter de unge med den nye sikkerhedstitel.

“Hensigten med at skabe uddannelsen i IT-sikkerhed på KEA var at bidrage til, at fremtidens digitale samfund bliver mere sikkert, og at sikre virksomhederne hårdt tiltrængt arbejdskraft. Lidt populært kan man sige, at vi forsøger at sikre fremtiden – både for de, der vil have en uddannelse indenfor dette felt og for IT industrien” siger uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft, i meddelelsen.

Uddannelsen har ifølge KEA givet de studerende praktiske færdigheder, som skal hjælpe med at beskytte danske virksomheder mod it-kriminelle.

Læs også: Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk

Ifølge formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, så betyder den hurtige udviklingen i trusselsbilledet, at der vil være stort behov for de nyuddannede i alle kroge af samfundet.

“Disse nye dimittender kan hjælpe med at få sat fokus på behovene i samfundet, i driftsorganisationer og hos deres kommende arbejdsgivere og samtidig hjælpe med at løfte opgaven.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.