Artikel top billede

Fortalt til: Alexander Haslund

Mennesker i IT
Udgivet 11. februar 2019 kl. 10.00

Vores intentioner med GDPR var fantastisk gode, men når jeg hører, hvordan virksomheder og foreninger kæmper med at få det omsat, tænker jeg: Hold da op. Jeg havde ikke lige set for mig, at det skulle blive sådan et bureaukratisk monster.

Det bør selvfølgelig ikke komme som en overraskelse for mig, for når vi laver lovgivning i EU, bliver det mange gange bureaukratisk.

Intentionerne er helt rigtige med øget kontrol af borgernes data, men meningen var ikke, at det skulle være i det omfang og så bureaukratisk, komplekst og vanskeligt.

Jeg kan se det i min egen hverdag, hvor jeg for eksempel lige har skrevet under på en vælgererklæring, fordi jeg stiller op til Europa Parlamentet.

Det er en helt almindelig erklæring, der siger, at man er kandidat og vil stå på stemmesedlen.

Lidt tid efter får jeg så også en persondataerklæring, der giver ret til at bruge de samme data i fem år, og som jeg til en hver tid kan trække tilbage. Så ja, vi har fået meget bureaukrati.

Jeg tror, at vi kommer af med noget af det hen ad vejen, når de nationale datatilsyn kommer til at finde den rigtige balance.

De har været lang tid om at komme med nogle af de afgørelser, der kan nuancere GDPR i forhold til, hvad der er meget vigtigt og hvad der er mindre vigtigt.

Jeg siger ikke, at det er nemt, for det er en omfattende lovgivning, men de har haltet meget bagefter.

Det er kedeligt at høre, at mange foreninger, som jo ikke ønsker at gøre noget forkert, har haft så svært med for eksempel at opretholde maillister og så videre.

Jeg synes ikke, Datatilsynet har været hurtig og god nok til at komme på banen. Det er jo ikke fordi, det er kommet bag på dem. Det burde det i hvert fald ikke, for vi vedtog det i den tidligere valgperiode.

Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.