Artikel top billede

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd / En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter / Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling / Twitter landede sit første overskud

Godmorgen. Så nåede vi fredag og ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld:

Nethandlen vokser krafttigt for Matas - mænd er en drivkraft

Matas regnskab for tredje kvartal viser en vækst i nethandlen på 54 procent i forhold til året før, skriver Børsen.

Satsningen på netsalg til mænd med et dedikeret site var en at de store satsninger for Matas i kvartalet.

Samlet set øgede Matas omsætningen i kvartalet, men driftsresultatet blev 21 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.

Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning

Transporttjenesten Mover, der efter nogens mening brugte et smuthul i lovgivningen om godstransport ved at udnytte muligheden for, at kunden gerne selv må køre med, når man får transporteret en vare, lægger an til at lukke en del af platformen ned, skriver Børsen.

Et flertal uden om regeringen har sørget for nye regler på området, som dels kræver et særligt kursus for at køre med gods, dels at man kan stille med en økonomisk sikkerhed.

"Det vil betyde, at det bliver sværere for folk at hjælpe hinanden. Og det bliver sværere for Danmark at få mere ud af de ressourcer, vi har på landevejene i forvejen," siger direktør Martin C. Hansen, Mover.

Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller

Foreningen DigiPippi har udpeget tre prominente forbilleder - Anja Monrad (Dell), Sahra-Josephine Hjorth (CanopyLab) og Camilla Ley Valentin (Queue-IT) til ambassadører. Samtidigt rykker foreningen nu udenfor København med klubber i Aarhus og Svendborg, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

”Hvis piger skal fange interessen for teknologi, er det helt afgørende, at de har nogle kvindelige rollemodeller at se op til. Det er hele grundideen bag DigiPippi,” siger Eva Fog, der er forkvinde og som stiftede foreningen i 2015.

Eva Fog opdagede efter flere års arbejde med teknologi, at pigers tilsyneladende manglende interesse for teknologi forsvinder, når de blev præsenteret for teknologien i selskab med en kvindelig rollemodel, og i endnu højere grad, når der ingen drenge var.

Socialdemokraterne vil slås for billigere bredbånd

Socialdemokratiet hiver nu energi- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), i samråd i Folketinget, for partiet er stærkt utilfreds med konkurrencen på bredbåndsmarkedet og de seneste måneders prisstigninger, skriver Finans.

Partiet vil blandt andet have ministeren til at undersøge, hvordan man kan skubbe på eleselskabernes åbning af fibernettet.

En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter

Det anerkendte amerikanske erhvervsmedie Bloomberg bruger i udstrakt grad robotter og anden automatiseret teknologi til at generere indhold.

Ifølge Finans har Bloombergs et system kaldet Cyborg, som trawler igennem nye virksomhedsregnskaber og derefter hurtigt sender en nyhed på sitet. Omkring en trediedel af indholdet på Bloomberg er blevet til på den måde, fremgår det af New York Times.

Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling

De tyske konkurrencemyndigheder mener, at Facebook har misbrugt sin dominerende stilling ved at indsamle brugerdata fra flere af selskabets tjenester som Instagram og Whatsapp, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Fremover skal Facebook indhente brugernes specifikke tilladelse til at gøre det. Facebook anker afgørelsen.

Twitter landede sit første overskud

Præsident Trumps foretrukne sociale medie Twitter har for første gang i tjenestens historie genereret et overskud, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Omsætningen er vokset 25 procent til godt tre milliarder dollars i 2018 - primært ved annoncesalg. Til gengæld er antallet af brugere dalet ni procent til nu 321 millioner.

Resultatet på bundlinjen blev godt 1,2 milliarder dollars - en meget stor del er dog skatteteknik, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.