Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd / En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter / Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling / Twitter landede sit første overskud

Godmorgen. Så nåede vi fredag og ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld:

Nethandlen vokser krafttigt for Matas - mænd er en drivkraft

Matas regnskab for tredje kvartal viser en vækst i nethandlen på 54 procent i forhold til året før, skriver Børsen.

Satsningen på netsalg til mænd med et dedikeret site var en at de store satsninger for Matas i kvartalet.

Samlet set øgede Matas omsætningen i kvartalet, men driftsresultatet blev 21 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.

Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning

Transporttjenesten Mover, der efter nogens mening brugte et smuthul i lovgivningen om godstransport ved at udnytte muligheden for, at kunden gerne selv må køre med, når man får transporteret en vare, lægger an til at lukke en del af platformen ned, skriver Børsen.

Et flertal uden om regeringen har sørget for nye regler på området, som dels kræver et særligt kursus for at køre med gods, dels at man kan stille med en økonomisk sikkerhed.

"Det vil betyde, at det bliver sværere for folk at hjælpe hinanden. Og det bliver sværere for Danmark at få mere ud af de ressourcer, vi har på landevejene i forvejen," siger direktør Martin C. Hansen, Mover.

Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller

Foreningen DigiPippi har udpeget tre prominente forbilleder - Anja Monrad (Dell), Sahra-Josephine Hjorth (CanopyLab) og Camilla Ley Valentin (Queue-IT) til ambassadører. Samtidigt rykker foreningen nu udenfor København med klubber i Aarhus og Svendborg, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

”Hvis piger skal fange interessen for teknologi, er det helt afgørende, at de har nogle kvindelige rollemodeller at se op til. Det er hele grundideen bag DigiPippi,” siger Eva Fog, der er forkvinde og som stiftede foreningen i 2015.

Eva Fog opdagede efter flere års arbejde med teknologi, at pigers tilsyneladende manglende interesse for teknologi forsvinder, når de blev præsenteret for teknologien i selskab med en kvindelig rollemodel, og i endnu højere grad, når der ingen drenge var.

Socialdemokraterne vil slås for billigere bredbånd

Socialdemokratiet hiver nu energi- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), i samråd i Folketinget, for partiet er stærkt utilfreds med konkurrencen på bredbåndsmarkedet og de seneste måneders prisstigninger, skriver Finans.

Partiet vil blandt andet have ministeren til at undersøge, hvordan man kan skubbe på eleselskabernes åbning af fibernettet.

En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter

Det anerkendte amerikanske erhvervsmedie Bloomberg bruger i udstrakt grad robotter og anden automatiseret teknologi til at generere indhold.

Ifølge Finans har Bloombergs et system kaldet Cyborg, som trawler igennem nye virksomhedsregnskaber og derefter hurtigt sender en nyhed på sitet. Omkring en trediedel af indholdet på Bloomberg er blevet til på den måde, fremgår det af New York Times.

Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling

De tyske konkurrencemyndigheder mener, at Facebook har misbrugt sin dominerende stilling ved at indsamle brugerdata fra flere af selskabets tjenester som Instagram og Whatsapp, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Fremover skal Facebook indhente brugernes specifikke tilladelse til at gøre det. Facebook anker afgørelsen.

Twitter landede sit første overskud

Præsident Trumps foretrukne sociale medie Twitter har for første gang i tjenestens historie genereret et overskud, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Omsætningen er vokset 25 procent til godt tre milliarder dollars i 2018 - primært ved annoncesalg. Til gengæld er antallet af brugere dalet ni procent til nu 321 millioner.

Resultatet på bundlinjen blev godt 1,2 milliarder dollars - en meget stor del er dog skatteteknik, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere