Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd

Morgen-briefing: Nethandlen vokser kraftigt for Matas - mænd er en drivkraft / Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning / Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller / S vil slås for billigere bredbånd / En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter / Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling / Twitter landede sit første overskud

Godmorgen. Så nåede vi fredag og ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld:

Nethandlen vokser krafttigt for Matas - mænd er en drivkraft

Matas regnskab for tredje kvartal viser en vækst i nethandlen på 54 procent i forhold til året før, skriver Børsen.

Satsningen på netsalg til mænd med et dedikeret site var en at de store satsninger for Matas i kvartalet.

Samlet set øgede Matas omsætningen i kvartalet, men driftsresultatet blev 21 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.

Deleøkonomi-tjenesten Mover lægger an til delvis nedlukning

Transporttjenesten Mover, der efter nogens mening brugte et smuthul i lovgivningen om godstransport ved at udnytte muligheden for, at kunden gerne selv må køre med, når man får transporteret en vare, lægger an til at lukke en del af platformen ned, skriver Børsen.

Et flertal uden om regeringen har sørget for nye regler på området, som dels kræver et særligt kursus for at køre med gods, dels at man kan stille med en økonomisk sikkerhed.

"Det vil betyde, at det bliver sværere for folk at hjælpe hinanden. Og det bliver sværere for Danmark at få mere ud af de ressourcer, vi har på landevejene i forvejen," siger direktør Martin C. Hansen, Mover.

Tre danske kvindelige it-topchefer bliver officielle rollemodeller

Foreningen DigiPippi har udpeget tre prominente forbilleder - Anja Monrad (Dell), Sahra-Josephine Hjorth (CanopyLab) og Camilla Ley Valentin (Queue-IT) til ambassadører. Samtidigt rykker foreningen nu udenfor København med klubber i Aarhus og Svendborg, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

”Hvis piger skal fange interessen for teknologi, er det helt afgørende, at de har nogle kvindelige rollemodeller at se op til. Det er hele grundideen bag DigiPippi,” siger Eva Fog, der er forkvinde og som stiftede foreningen i 2015.

Eva Fog opdagede efter flere års arbejde med teknologi, at pigers tilsyneladende manglende interesse for teknologi forsvinder, når de blev præsenteret for teknologien i selskab med en kvindelig rollemodel, og i endnu højere grad, når der ingen drenge var.

Socialdemokraterne vil slås for billigere bredbånd

Socialdemokratiet hiver nu energi- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), i samråd i Folketinget, for partiet er stærkt utilfreds med konkurrencen på bredbåndsmarkedet og de seneste måneders prisstigninger, skriver Finans.

Partiet vil blandt andet have ministeren til at undersøge, hvordan man kan skubbe på eleselskabernes åbning af fibernettet.

En trediedel af indholdet på Bloomberg er skabt af robotter

Det anerkendte amerikanske erhvervsmedie Bloomberg bruger i udstrakt grad robotter og anden automatiseret teknologi til at generere indhold.

Ifølge Finans har Bloombergs et system kaldet Cyborg, som trawler igennem nye virksomhedsregnskaber og derefter hurtigt sender en nyhed på sitet. Omkring en trediedel af indholdet på Bloomberg er blevet til på den måde, fremgår det af New York Times.

Tyskland strammer skruen om Facebooks dataindsamling

De tyske konkurrencemyndigheder mener, at Facebook har misbrugt sin dominerende stilling ved at indsamle brugerdata fra flere af selskabets tjenester som Instagram og Whatsapp, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Fremover skal Facebook indhente brugernes specifikke tilladelse til at gøre det. Facebook anker afgørelsen.

Twitter landede sit første overskud

Præsident Trumps foretrukne sociale medie Twitter har for første gang i tjenestens historie genereret et overskud, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Omsætningen er vokset 25 procent til godt tre milliarder dollars i 2018 - primært ved annoncesalg. Til gengæld er antallet af brugere dalet ni procent til nu 321 millioner.

Resultatet på bundlinjen blev godt 1,2 milliarder dollars - en meget stor del er dog skatteteknik, skriver Ritzau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere