Artikel top billede

Mere end en million Asus-computere inficeret med malware via opdateringssystem

Hackere lykkedes sidste år med at overtage Asus' opdateringssystem og installere en bagdør i nye softwareopdateringer. Nu estimere Kaspersky Lab, at tusindevis af brugere kan være blevet ramt.

Tusindevis af Asus-computere fik sidste år skudt en dosis malware ind i systemerne.

Det vurderer Kaspersky Lab, efter at det russiske sikkerhedsfirma oplyser, at it-kriminelle har haft held til at sprede ondsindet kode ud via Asus' eget værktøj til automatisk opdatering af firmware - Asus Live Update Utility.

Det skriver Motherboard.

Kaspersky Lab oplyser, at angrebet fandt sted mellem juni og november 2018.

Her formåede hackerne at installere en bagdør i softwareopdateringerne, således at de efterfølgende kunne få adgang til de ramte maskiner.

"Vi kan ikke udregne det totale antal ramte brugere baseret på vores data; men vi estimerer, at problemets størrelse er langt større og muligvis har påvirket over en million brugere globalt," skriver Kaspersky på en blog.

Læs også: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu

Sikkerhedsfirmaet Symantic bekræfter ligeledes angrebet mod Asus-computerne.

Ifølge Kaspersky blev Asus informeret om angrebet i januar.

Asus har endnu ikke kommenteret sagen, men er ifølge Reuters på vej med en udtalelse.

Læs også: Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere