Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Mere end en million Asus-computere inficeret med malware via opdateringssystem

Hackere lykkedes sidste år med at overtage Asus' opdateringssystem og installere en bagdør i nye softwareopdateringer. Nu estimere Kaspersky Lab, at tusindevis af brugere kan være blevet ramt.

Tusindevis af Asus-computere fik sidste år skudt en dosis malware ind i systemerne.

Det vurderer Kaspersky Lab, efter at det russiske sikkerhedsfirma oplyser, at it-kriminelle har haft held til at sprede ondsindet kode ud via Asus' eget værktøj til automatisk opdatering af firmware - Asus Live Update Utility.

Det skriver Motherboard.

Kaspersky Lab oplyser, at angrebet fandt sted mellem juni og november 2018.

Her formåede hackerne at installere en bagdør i softwareopdateringerne, således at de efterfølgende kunne få adgang til de ramte maskiner.

"Vi kan ikke udregne det totale antal ramte brugere baseret på vores data; men vi estimerer, at problemets størrelse er langt større og muligvis har påvirket over en million brugere globalt," skriver Kaspersky på en blog.

Læs også: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu

Sikkerhedsfirmaet Symantic bekræfter ligeledes angrebet mod Asus-computerne.

Ifølge Kaspersky blev Asus informeret om angrebet i januar.

Asus har endnu ikke kommenteret sagen, men er ifølge Reuters på vej med en udtalelse.

Læs også: Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere