Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Huawei P30 Pro er Kinas nyeste mobilstjerne: Byder på unikke kameraevner

Huawei slipper to stjernetelefoner med unikke kameraevner løs: Huawei P30 og P30 Pro.

Mens forårets mobillanceringer fra Huawei plejer at kendetegne sig med særlige designdrevne produkter med efterårets platform ombord, går den kinesiske mobilproducent i år efter igen at satse hårdt på kameraet.

P’et i P-serien står nu for 'photography’.

Forrige år markerede selskabet sig ved at klemme hele 40 megapixels ombord på en mobil. Det var en bedrift, som selskabet nu vil overgå ved at klemme hele otte gange optisk zoom ned i en smartphone.

Den bedrift er at finde i forårets flagskib fra selskabet Huawei P30 Pro.

Mørkets hersker

Det er igen de tyske kameraspecialister fra Leica, der har signeret kameraet i et setup på tre kameramoduler der sammenlagt giver 10 gange hybrid zoom.

Hovedkameraet er på 40 megapixel og byder på en særlig RYB-sensor, som selskabet lover giver op til højere 40 procent højere lysfølsomhed end klassiske RGB-sensorer.

Samtidig er optikken 25 procent mere lysstærk end i sidste års i forvejen ekstremt lysstærke setup.

Landvindingerne gør, at Huawei er sikre på, at P30-telefonerne vil kunne tage billeder af selv ting, som øjet ikke kan opfatte i mørke. En maksimal lysfølsomhed på 409.600 ISO er hidtil uhørt i en mobil.

Læs også: Ugen i tech: OnePlus 7 læk – ligner en lovende mobil med snedigt kamera / Amerikansk outsider arbejder på foldbar mobil til lavpris / Sonos går tilbage til kablerne i deres nyeste højttalerserie

Zoomer som ingen anden

Dertil kommer en særlig foldeoptik, som tillader Huawei at klemme hele fem gange optisk zoom og otte megapixels ned i telefonen.

Sammen med en ultravidvinklet optik på 20 megapixels giver det sammenlagt otte gange optizk zoom og 10 gange optisk zoom ved at udnytte samtlige objektiver.

Sammenlagt kan der opnås op til 50 gange digital zoom, lover Huawei.

En relativ lyssvag f/3.4 optik vil dog gøre, at der skal være lys nok omkring, når der skal zoomes helt ind.

Læs også: Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30

Både den almindelige og telezoom-optikken er udstyret med optisk stabilisering til at holde tingene i ro, når der filmes eller fotograferes.

I P30 deler telefonen teleoptik med selskabets stjerne fra efteråret, Huawei Mate 20 Pro, og må derfor nøjes med tre gange optisk zoom.

To topmobiler

Udover deres flotte kameraevner er begge telefoner også toptelefoner værdige.

Her bydes på 6,1 tommer og 6,47 Full HD+ skærm i henholdsvis P30 og P30 Pro, som begge gemmer på en skjult fingeraftrykslæser.

Begge telefoner er skåret ud af glas og metal, mens pro-modellen vil være mere modstandsdygtig mod støv og vand med sin IP68-certificering.

Under overfladen banker en Kirin 680 octa-core processor, den samme som hersker i motorrummet i Huawei Mate 20 Pro. Batteriet bliver på 3.650 MAh og 4.200 mAh i henholdsvis Huawei P30 og P30 Pro.

Begge telefoner får stærke kvikopladere med i salgsæsken. Her vil P30 Pro kunne lade op fra 0 til 70 procent på en halv time.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung

Snarlig dansk debut

Begge telefoner får debut straks efter offentliggørelsen i dag 26. marts med priser fra 5.299 kroner for P30 med 128GB lagerplads.

P30 Pro vil debutere til 6.699 kroner med 128GB lagerplads, mens en opgradering til 256GB lagerplads løber op i 7.499 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere