Huawei P30 Pro er Kinas nyeste mobilstjerne: Byder på unikke kameraevner

Huawei slipper to stjernetelefoner med unikke kameraevner løs: Huawei P30 og P30 Pro.

Mens forårets mobillanceringer fra Huawei plejer at kendetegne sig med særlige designdrevne produkter med efterårets platform ombord, går den kinesiske mobilproducent i år efter igen at satse hårdt på kameraet.

P’et i P-serien står nu for 'photography’.

Forrige år markerede selskabet sig ved at klemme hele 40 megapixels ombord på en mobil. Det var en bedrift, som selskabet nu vil overgå ved at klemme hele otte gange optisk zoom ned i en smartphone.

Den bedrift er at finde i forårets flagskib fra selskabet Huawei P30 Pro.

Mørkets hersker
Det er igen de tyske kameraspecialister fra Leica, der har signeret kameraet i et setup på tre kameramoduler der sammenlagt giver 10 gange hybrid zoom.

Hovedkameraet er på 40 megapixel og byder på en særlig RYB-sensor, som selskabet lover giver op til højere 40 procent højere lysfølsomhed end klassiske RGB-sensorer.

Samtidig er optikken 25 procent mere lysstærk end i sidste års i forvejen ekstremt lysstærke setup.

Landvindingerne gør, at Huawei er sikre på, at P30-telefonerne vil kunne tage billeder af selv ting, som øjet ikke kan opfatte i mørke. En maksimal lysfølsomhed på 409.600 ISO er hidtil uhørt i en mobil.

Læs også: Ugen i tech: OnePlus 7 læk – ligner en lovende mobil med snedigt kamera / Amerikansk outsider arbejder på foldbar mobil til lavpris / Sonos går tilbage til kablerne i deres nyeste højttalerserie

Zoomer som ingen anden
Dertil kommer en særlig foldeoptik, som tillader Huawei at klemme hele fem gange optisk zoom og otte megapixels ned i telefonen.

Sammen med en ultravidvinklet optik på 20 megapixels giver det sammenlagt otte gange optizk zoom og 10 gange optisk zoom ved at udnytte samtlige objektiver.

Sammenlagt kan der opnås op til 50 gange digital zoom, lover Huawei.

En relativ lyssvag f/3.4 optik vil dog gøre, at der skal være lys nok omkring, når der skal zoomes helt ind.

Læs også: Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30

Både den almindelige og telezoom-optikken er udstyret med optisk stabilisering til at holde tingene i ro, når der filmes eller fotograferes.

I P30 deler telefonen teleoptik med selskabets stjerne fra efteråret, Huawei Mate 20 Pro, og må derfor nøjes med tre gange optisk zoom.

To topmobiler
Udover deres flotte kameraevner er begge telefoner også toptelefoner værdige.

Her bydes på 6,1 tommer og 6,47 Full HD+ skærm i henholdsvis P30 og P30 Pro, som begge gemmer på en skjult fingeraftrykslæser.

Begge telefoner er skåret ud af glas og metal, mens pro-modellen vil være mere modstandsdygtig mod støv og vand med sin IP68-certificering.

Under overfladen banker en Kirin 680 octa-core processor, den samme som hersker i motorrummet i Huawei Mate 20 Pro. Batteriet bliver på 3.650 MAh og 4.200 mAh i henholdsvis Huawei P30 og P30 Pro.

Begge telefoner får stærke kvikopladere med i salgsæsken. Her vil P30 Pro kunne lade op fra 0 til 70 procent på en halv time.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung

Snarlig dansk debut
Begge telefoner får debut straks efter offentliggørelsen i dag 26. marts med priser fra 5.299 kroner for P30 med 128GB lagerplads.

P30 Pro vil debutere til 6.699 kroner med 128GB lagerplads, mens en opgradering til 256GB lagerplads løber op i 7.499 kroner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
It-sikkerheden afhænger af dig!
Du kender det sikkert. En kollega vil dele en fil med navne, mailadresser og andre personlige data fra jeres Salesforce database, med en partner i EU. Vedkommende beslutter at smide en Excel-fil i DropBox og sender et link til partneren til download. En anden kollega skal bruge en kundes bankoplysninger for at kunne lave en overførsel, så kunden sender selvfølgelig en e-mail med alle bankoplysninger. Ovenstående er blot to eksempler på det, der sker flere gange dagligt. Nemlig tilfælde hvor der skal deles følsomme oplysninger, hvor der er meget dårlig datasikkerhed. Det er en konstant stressfaktor for de sikkerhedsansvarlige i it. Derfor er det en absolut nødvendighed, at have de rigtige værktøjer og teknologier, for at gøre samarbejdet med andre virksomheder, så smertefrit som muligt. Det kan du læse mere om, hvordan du opnår i dette white paper.