TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Huawei P30 Pro er Kinas nyeste mobilstjerne: Byder på unikke kameraevner

Huawei slipper to stjernetelefoner med unikke kameraevner løs: Huawei P30 og P30 Pro.

Mens forårets mobillanceringer fra Huawei plejer at kendetegne sig med særlige designdrevne produkter med efterårets platform ombord, går den kinesiske mobilproducent i år efter igen at satse hårdt på kameraet.

P’et i P-serien står nu for 'photography’.

Forrige år markerede selskabet sig ved at klemme hele 40 megapixels ombord på en mobil. Det var en bedrift, som selskabet nu vil overgå ved at klemme hele otte gange optisk zoom ned i en smartphone.

Den bedrift er at finde i forårets flagskib fra selskabet Huawei P30 Pro.

Mørkets hersker
Det er igen de tyske kameraspecialister fra Leica, der har signeret kameraet i et setup på tre kameramoduler der sammenlagt giver 10 gange hybrid zoom.

Hovedkameraet er på 40 megapixel og byder på en særlig RYB-sensor, som selskabet lover giver op til højere 40 procent højere lysfølsomhed end klassiske RGB-sensorer.

Samtidig er optikken 25 procent mere lysstærk end i sidste års i forvejen ekstremt lysstærke setup.

Landvindingerne gør, at Huawei er sikre på, at P30-telefonerne vil kunne tage billeder af selv ting, som øjet ikke kan opfatte i mørke. En maksimal lysfølsomhed på 409.600 ISO er hidtil uhørt i en mobil.

Læs også: Ugen i tech: OnePlus 7 læk – ligner en lovende mobil med snedigt kamera / Amerikansk outsider arbejder på foldbar mobil til lavpris / Sonos går tilbage til kablerne i deres nyeste højttalerserie

Zoomer som ingen anden
Dertil kommer en særlig foldeoptik, som tillader Huawei at klemme hele fem gange optisk zoom og otte megapixels ned i telefonen.

Sammen med en ultravidvinklet optik på 20 megapixels giver det sammenlagt otte gange optizk zoom og 10 gange optisk zoom ved at udnytte samtlige objektiver.

Sammenlagt kan der opnås op til 50 gange digital zoom, lover Huawei.

En relativ lyssvag f/3.4 optik vil dog gøre, at der skal være lys nok omkring, når der skal zoomes helt ind.

Læs også: Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30

Både den almindelige og telezoom-optikken er udstyret med optisk stabilisering til at holde tingene i ro, når der filmes eller fotograferes.

I P30 deler telefonen teleoptik med selskabets stjerne fra efteråret, Huawei Mate 20 Pro, og må derfor nøjes med tre gange optisk zoom.

To topmobiler
Udover deres flotte kameraevner er begge telefoner også toptelefoner værdige.

Her bydes på 6,1 tommer og 6,47 Full HD+ skærm i henholdsvis P30 og P30 Pro, som begge gemmer på en skjult fingeraftrykslæser.

Begge telefoner er skåret ud af glas og metal, mens pro-modellen vil være mere modstandsdygtig mod støv og vand med sin IP68-certificering.

Under overfladen banker en Kirin 680 octa-core processor, den samme som hersker i motorrummet i Huawei Mate 20 Pro. Batteriet bliver på 3.650 MAh og 4.200 mAh i henholdsvis Huawei P30 og P30 Pro.

Begge telefoner får stærke kvikopladere med i salgsæsken. Her vil P30 Pro kunne lade op fra 0 til 70 procent på en halv time.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung

Snarlig dansk debut
Begge telefoner får debut straks efter offentliggørelsen i dag 26. marts med priser fra 5.299 kroner for P30 med 128GB lagerplads.

P30 Pro vil debutere til 6.699 kroner med 128GB lagerplads, mens en opgradering til 256GB lagerplads løber op i 7.499 kroner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.