Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Digitalisering brager frem hos klassiske konsulenthuse / Fynsk robotvirksomhed vil være verdensførende / Dansk datacenterleverandør får ny direktør

Digitalisering brager frem hos klassiske konsulenthuse. Fynsk robotvirksomhed vil være verdens førende. Kommune byder velkommen til ambitiøs digital medarbejder. Danskere mellem 64 og 75 år indtager digital førsteplads. Dansk datacenterleverandør får ny direktør.

Godmorgen.

Her kommer torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi begynder med historien om, at digitalisering og it i dag rimer bedre og bedre med jakkesæt, slips og laksko hos traditionelle konsulenthuse.

Digitalisering brager frem hos klassiske konsulenthuse

Managementkonsulenthuse fokuserer i stigende grad på det digitale område i deres forretning.

Det har sat sine spor hos to de to tunge konsulenthuse Boston Consulting Group (BCG) og McKinsey, skriver Børsen i morgenens avis.

Efterspørgslen efter konsulentydelser og rådgivning inden for det digitale har medført, at BCG i Danmark er vokset med 75 procent, lyder det fra selskabets danske direktør Anders Fæste.

Han fortæller til Børsen, at næsten halvdelen af forretning i dag er inden for ny teknologi, digital og avanceret data-science.

Også hos konkurrenten McKinsey har det digitale ben fået en fremtrædende plads.

Den danske McKinsey-direktør Kim Barody peger på, at McKinsey i dag på verdensplan har 5.000 konsulenter med speciale i digital strategi og analytics.

Fynsk robotvirksomhed vil være verdensførende

Den fynske robot-succes Mobile Industrial Robots (MIR) har fart på.

Omsætningen landede på 200 millioner kroner i 2018 mod 75 millioner i 2017.

Men det er langt fra nok for den fire år gamle robotvirksomhed, som har ambitioner om at blive verdens førende inden for mobile robotter.

Det skriver Finans.

Ambitionen er, at toplinjen femdobles i løbet af to-tre år.

"Hvis ikke vi omsætter for en milliard kroner om to-tre år, bliver jeg skuffet. Jeg ved godt, at det er en vild vækstrate, men det skal vi simpelthen kunne nå. Ellers er det bare ikke godt nok," lyder det fra administrerende direktør hos MIR, Thomas Visti.

Kommune byder velkommen til ambitiøs digital medarbejder

Ansatte hos Roskilde Kommune kan i denne uge sige velkommen til den nye digitale medarbejder, Kommune Kiri.

Kommune Kiri er den første kommunale chatrobot i Danmark, der skal kunne svare bredt på en lang række spørgsmål inden for hele borgerserviceområdet.

I startfasen skal Kommune Kiri, som har hentet inspiration fra en norsk digital kollega ved navn Kommune Karl, tage sig af områderne: Flytning, pas, kørekort, vuggestue, børnehave, skole, kultur og fritid, sundhedskort og lægeskift, politik, valg og generelle spørgsmål om kommunen.

Kommune Kiri, er baseret på kunstig intelligens, machine learning og naturlig sprogbehandling.

Ud over ansættelsen hos Roskilde skal chatrobotten også i startfasen slå sin folde hos Frederiksberg, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal og Lyngby Taarbæk.

Danskere mellem 64 og 75 år indtager digital førsteplads

Danskere mellem 65 og 74 år er de mest digitale i EU, hvis man ser på internetbrugen.

Det viser en opgørelse for Danmarks Statistik.

Fra 2009 til 2018 er andelen af danske ældre, som aldrig har brugt internettet, faldet fra 44 til seks procent, mens andelen, der har brugt internettet inden for de seneste tre måneder, er steget fra 52 til 92 procent.

Dermed kommer Danmark ind på en førsteplads i EU, når det kommer til ældres brug af internettet.

I gennemsnit er det kun 56 procent af de ældre i EU, der har brugt internettet inden for de seneste tre måneder.

Grækenland indtager sidstepladsen, hvor hele 75 procent af de ældre aldrig har brugt internettet.

I den danske befolkning var der i 2018 fire procent, som aldrig havde prøvet internettet.

Dansk datacenterleverandør får ny direktør

Søren Schønnemann, der kommer fra en stilling som CCO i LanguageWire, tiltræder 2. maj som ny administrerende direktør hos Coromatic, der har mere end 500 medarbejdere.

Samtidig træder den nuværende direktør, Michael Petersen, tilbage fra sin stilling for at søge nye udfordringer:

"Jeg vil gerne sige tusind tak til vores kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere for et fantastisk godt og værdiskabende samarbejde. Det har været en spændende rejse og dermed ikke nogen nem beslutning at forlade Coromatic, men tiden er moden til at søge efter nye udfordringer."

Computerworld senere i dag

Følg med på Computerworld senere i dag, hvor du blandt andet kan læse om Københavns Kommunes overvejelser og udfordringer i forbindelse med kommunens store Office 365-indkøb.