Artikel top billede

Ugen i tech: Tesla på vej med ny Model S og Model X / B&W ude med kompromisløse multirumshøjttalere / Den næste iPhone tager form: iPhone XI får en kamera-trio

Tesla og Apple på vej med opdateringer til populære propukter. Bowers og Wilkins ude med ambitiøs multirumslyd.

Tesla på vej med ny Model S og Model X

Teslas to første biler under Elon Musks ledelse begynder at have mange år på bagen, med en Model S som kan tælle snart syv på markedet.

En mindre overhaling er nu på vej, for Tesla annoncerer denne uge at selskabet introducerer en ny type, mere strømeffektive motorer i både direktørbilen Model S og SUV’en Model X.

Med de nye motorer følger ikke nye batterier, men de forbedrede motorer skulle give 10 procents længere rækkevidde. En topmodel som Model S P100 vil derfor kunne opnå en rækkevidde på 600 kilometer. Samtidig vil de nye modeller understøtte op til 50 procent hurtigere kvikopladning med Tesla tredje generations ’Superchargers’.

Udefra set, vil de nye modeller ligne deres forgængere, lyder det fra mediet Cleantechnica, mens der indvendigt i højere grad vil skelles til det interiør som i dag findes i Model 3. Blandt andet skulle den centrale konsol fremover bestå af en stor vandret skærm.

Rent dynamisk skulle en ny aktiv støddæmpning give mere engagerende køreegenskaber.

Tesla er ifølge mediet i øjeblikket ved at omstille produktionen til de nye modeller.

Se også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

B&W ude med kompromisløse multirumshøjttalere

De anerkendte hi-fi specialister fra Bowers & Wilkins præsenterer denne uge deres bud på et komplet multirumslydanlæg til kræsne øregange.

Serien går under navnet ’Formation’ og byder på et modulært system som kan udbygges ud fra den central boks og lydfordeler ’Formation Audio. Denne kendetegnes ved at sprede 24-bits lyd trådløst til seriens højttalere og ved at understøtte Apples AirPlay 2, Spotify Connect, Roon ready samt AptX Bluetooth.

Lyden leveres af aktive højtalere i form af soundbaren ’Formation Bar, den enkeltstående ’Formation Wedge’ eller et sæt ’Formation Duo’ standerhøjttalere. Ønskes mere bund i lyden kan denne sikres ved hjælp af ’Formation Bass’ som subwoofer.

Prismæssigt vil B&W Formation serien befinde sig i de mere kompromisløse lag, ligesom meget af hi-fi-specialisterne øvrige sortiment.

De danske priser er ikke offentliggjort endnu, men den amerikanske debutpris på selve Audio-centralen lyder på 700 dollar (knap 4.700 kroner), mens Formation Bar, Wedge, Duo og Bass får respektive listepriser på 1000, 900, 4.000 og 1.200 amerikanske dollar.

B&W Formation får salgsdebut i løbet af juni måned 2019.

Den næste iPhone tager form: iPhone XI får en kamera-trio

Med under et halvt år til den forventede præsentation af næste generation af iPhones, begynder rygtemøllen at komme med interessante oplysninger om, hvad Apple har på færde.

Her viser den velorienterede twitter-lækker OnLeaks og mediet CashKaro, de første renderinger af hvordan en formodet iPhone XI vil se ud, baseret på oplysninger fra kilder tæt på Apple og Apple-analytikeren Ming Chi Kuo.

Den næste iPhone vil fortsat byde på den famøse ’notch’ på skærmen samt en glaskonstruktion, men der vil være trimmet på bagsidens kameraanordning, så den ikke rager så meget ud og samtidig får plads til et trippelkamera.

Den afbilledet rendering er dog ikke baseret på færdige komponenter, hvorfor resultatet skal tages med et gran salt.