Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus’ licensforretning er under afvikling: Sidste licens vil være solgt om tre år

Columbus-direktør Thomas Honoré forventer, at Columbus har solgt sin sidste softwarelicens om tre år.

Inden for tre år vil danske Columbus have solgt sin sidste software-licens, fortæller topchef Thomas Honoré til ITWatch.

Det sker efter, at Columbus tidligere på dagen offentliggjorde kvartalsregnskab, som blandt andet indeholdte det klare signal, at licens-forretningen styrtdykker.

Det kan du læse mere om her: Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Thomas Honoré peger på, at tilbagegangen både er større og hurtigere, end han havde ventet. Og endepunktet er tydeligt.

“Det er både licenser på egen software samt eksterne leverandørers software. Hele vores forretning vil skifte til cloud-salg. Alle de nye salg, vi foretager i dag, er cloud, men vi har stadig gamle kunder, der ønsker at købe på licens, og det skal de have lov til, men indenfor tre år, måske for nogles vedkommende lidt længere, så vil al forretning været flyttet til cloud,” siger Thomas Honoré til mediet.

Læs også:

Sådan vil Columbus undgå at blive overhalet af konkurrenterne: "Hvis ikke vi havde investeret meget hurtigt i at komme på med på cloud-bølgen, så kunne vi godt være blevet disruptet"

Tjek de vigtigste tal fra Columbus: Selskabet øger omsætning med over 50 procent efter opkøbsbølge - men rammer under forventningerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere