Artikel top billede

Eksperter finder sårbarhed i fejl-konfigurerede SAP-systemer: 50.000 virksomheder kan være i farezonen

Sikkerhedsforskere har fundet en sårbarhed, der gør det muligt at hacke fejlkonfigurerede SAP-systemer. ’Venner, det her er kritisk, I bliver nødt til at fikse det,” lyder det fra en af forskerne.

Op mod 50.000 virksomheder kan være ramt af en sårbarhed i software fra den tyske ERP-gigant SAP.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter, at sikkerhedsforskere har fundet nye metoder, der gør det muligt at udnytte sårbarheder i fejl-konfigurerede SAP-systemer.

Sårbarheden, der har fået navnet 10KBlaze, indebærer ifølge Reuters at en hacker kan manipulere en applikation til at tro, at den kommunikerer med en anden SAP-applikation. Dermed kan hackerne få fuld adgang til systemerne uden brug af login-oplysninger.

Læs også: Skal du flytte dit ERP i clouden? Mange bekymrer sig over compliance og håndtering af følsomme data

Udsendte vejledninger for 10 år siden

Det er dog kun SAP-software, der ikke er konfigureret korrekt, som er i farezonen.

SAP oplyser til Reuters, at selskabet allerede tilbage i 2009 og 2013 udsendte vejledninger, der instruerer kunderne i at konfigurere systemerne korrekt og dermed beskytte sig selv mod sårbarheden.

Selvom SAP allerede udsendte de første vejledninger for 10 år siden, så er det dog langt fra sikkert, at alle SAP-kunder har installeret alle opdateringer til systemerne eller konfigureret dem korrekt, vurderer Mathieu Geli, der er sikkerhedsanalytiker hos it-selskabet Sogeti og som er en af de forskere, som var med til at identificere sårbarheden.

”Vi pointerer noget, som SAP allerede har rettet op på, men nogle klienter kan være sent på den. Vi prøver derfor at skubbe på og sige: ’Venner, det her er kritisk, I bliver nødt til at fikse det,” siger Mathieu Geli fra Sogeti til Reuters.

Kan få katastrofale følger

Software fra SAP bliver brugt i 90 procent af verdens 2.000 største selskaber.

Sikkerhedseksperter oplyser til Reuters, at det kan få katastrofale følger for både den enkelte virksomhed og hele virksomhedens supply-chain, hvis et selskabet får kompromitteret denne type forretningskritiske it-systemer.

”Med disse sårbarheder kan en hacker stjæle alt, der er lagret i et selskabs SAP-system, og hackerne kan også ændre oplysninger i systemerne på en måde, der gør muligt at foretage finansiel svindel, trække penge ud eller blot sabotere systemerne,” siger Mariano Nunez, chef for sikkerhedsselskabet Onapsis til Reuters.

SAP har efter publiceringen af artiklen oplyst til Computerworld, at selskabets sikkerhedsanbefalinger kan findes i dette whitepaper.

Læs også: “Hackerne hacker ikke – de logger ind”: Her er de tre største it-sikkerhedstrusler, du skal være opmærksom på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.