Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Skal du flytte dit ERP i clouden? Mange bekymrer sig over compliance og håndtering af følsomme data

Skalerbarhed og sikkerhed er blandt de store fordele ved at flytte sit ERP-system i clouden. Men mange it-chefer er fortsat bekymrede over især to ting: Compliance-krav og håndteringen af følsomme data.

Cloud buldrer frem som aldrig før på stort set alle områder inden for professionel it-brug.

Det gælder også for de for virksomhederne helt afgørende ERP-systemer, hvoraf næsten to tredjedele enten har planer om eller allerede er i gang med at migrere deres systemer til clouden.

Det viser en ny undersøgelse fra CSA - ‘Cloud Security Alliance’ - med deltagelse af 200 it-chefer.

De udgør naturligvis kun en lille del af det boomende marked for i clouden, hvor ikke mindst AWS og Microsofts Azure er de to store fulgt af SAP, IBM og Oracle.

Når det gælder ERP-området er billedet anderledes, lyder fra CSA.

Her anvender 52 procent af de adspurgte virksomheder SAP (70 procent af alle virksomheder med mere end 50.000 medarbejdere) fulgt af Oracle (36 procent) og Microsoft Dynamics (24 procent).

Dynamics anvendes dog af 50 procent af virksomhederne med under 50.000 medarbejdere, hedder det.

Vokser eksplosivt

Alle undersøgelser viser, at markedet - både cloudmarkedet generelt og ERP-cloudmarkedet - vokser eksplosivt i disse år.

Det kan du blandt andet læse mere om her:

I undersøgelsen nævner hele 65 procent af it-cheferne muligheden for at skalere op og ned uden at skulle sætte himmel og jord i bevægelse som en fordel ved clouden.

Mange peger som fordele også på lavere TCO - total cost of ownership - samt det faktum, at cloud-udbyderen varetager håndteringen af sikkerheds-patches og opdateringer af løsningerne.

Der er dog også udprægede bekymringer.

Mere end to tredjedele af de adspurgte er bekymrede over, at de ved at sende ERP-systemet i clouden skal overlade følsomme data til en ekstern leverandør.

Og skal man sikre sig ved hjælp af migreringsværktøjer og krypterings-løsninger og lignende, kræver det ofte, at systemernes arkitetur bygges om, så den passer til clouden, hedder det.

“Det udelukker den hurtigste måde at sende et workload i clouden på, nemlig ‘lift and shift,’ da det vil forlænge eventuelt eksisterende problemer med patching og adgangskontrol,” lyder det i rapporten fra CSA.

Det betyder desuden, at virksomheder, som gerne vil flytte deres ERP i clouden, er nødt til at investere i omskrivning af systemerne. De kan ikke nøjes med blot at pege på de ønskede server-instances og storage-tilbud, hedder det.

Sikkerhed bekymrer

Sikkerheds-bekymringerne vejer også hos hele 59 procent af de adspurgte.

Det gælder ikke så meget sikkerheds-niveauerne i selve cloud-løsningerne, som de adspurgte har stor tiltro til.

De ser til gengæld udfordringer i deres egne politikker, konfigurationer og teknologier, hedder det.

Mere end halvdelen er også bekymrede over compliance-udfordringer, mens næsten hver anden peger på, at det er en udfordring, at det kan tage (for) lang tid at migrere data.

Læs også:

Multi-cloud bliver det helt store tema i cloud-verdenen i den kommende tid: Hvordan skal du tackle det?

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Cloud er kort og godt uundgåelig for alle virksomheder: Her er bekymringerne og de gode råd

På 18 måneder skal Mads Madsbjerg udrulle omfattende cloud-system over hele verden for FLSmidth: "Mit mål er at komme af med vores egne datacentre i løbet af de næste par år"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere