Artikel top billede

For to år siden satsede Danske Bank stort på ny investeringsrobot - nu tiltrækker den tusindvis af små-investorer

Investeringsrobotten June har fået tusindvis af danskere til at investere millioner via deres smartphone.

Danske Bank lukkede for nylig sin innovationsafdeling MobileLife, der blandt andet stod bag investeringsrobot-appen June.

Men på trods af lukningen går det strygende for June-appen, fortæller Danske Bank til Berlingske.

Ifølge Jakob Beck Thomsen, der er chef for June, forvalter June i dag 750 millioner kroner for 25.000 danskere.

”Vi er ganske tilfredse med, at vi har fået 25.000 kunder ombord, og at det er en helt ny type kunder, vi får i tale. Den gode oplevelse smitter forhåbentlig af. Vi kan også se i tallene, at en del June-kunderefterfølgende begynder at engagere sig i andre investeringsløsninger i banken,” siger han til Berlingske.

Læs også: Danske Bank har lagt sin innovationssucces MobileLife i graven: Her er de vigtigste erfaringer fra flere års målrettet arbejde med innovation

Opgør med traditionelle løsninger

Ifølge Jakob Beck Thomsen viser erfaringerne efter de første to år, at June har haft held til at tiltrække en ny kundegruppe bestående af små-investorer, og i dag er to tredjedele af brugerne førstegangsinvestorer.

Det var også en del af ambitionen, da June for to år siden lanceret.

Dengang var budskabet, at den nye app skulle være et opgør med mange af de eksisterende investeringsløsninger, som ifølge Danske Bank af mange danskere blev opfattet som komplekse og risikofyldte.

"Jeg har siddet med til en lang række interviews med helt almindelige danskere, der fortæller, at de har 100.000 eller 200.000 stående på en opsparingskonto. De ved godt, at deres penge ville blive mere værd, hvis de investerer dem. Men de fortalte, at det var for komplekst og tidskrævende samtidig med, at de frygtede at binde deres opsparing i tilfælde af, at der skete noget uforudset," sagde den daværende chef for June, Simon Haldrup, til Computerworld, da løsningen blev lanceret.

Læs også: Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere