Artikel top billede

For to år siden satsede Danske Bank stort på ny investeringsrobot - nu tiltrækker den tusindvis af små-investorer

Investeringsrobotten June har fået tusindvis af danskere til at investere millioner via deres smartphone.

Danske Bank lukkede for nylig sin innovationsafdeling MobileLife, der blandt andet stod bag investeringsrobot-appen June.

Men på trods af lukningen går det strygende for June-appen, fortæller Danske Bank til Berlingske.

Ifølge Jakob Beck Thomsen, der er chef for June, forvalter June i dag 750 millioner kroner for 25.000 danskere.

”Vi er ganske tilfredse med, at vi har fået 25.000 kunder ombord, og at det er en helt ny type kunder, vi får i tale. Den gode oplevelse smitter forhåbentlig af. Vi kan også se i tallene, at en del June-kunderefterfølgende begynder at engagere sig i andre investeringsløsninger i banken,” siger han til Berlingske.

Læs også: Danske Bank har lagt sin innovationssucces MobileLife i graven: Her er de vigtigste erfaringer fra flere års målrettet arbejde med innovation

Opgør med traditionelle løsninger

Ifølge Jakob Beck Thomsen viser erfaringerne efter de første to år, at June har haft held til at tiltrække en ny kundegruppe bestående af små-investorer, og i dag er to tredjedele af brugerne førstegangsinvestorer.

Det var også en del af ambitionen, da June for to år siden lanceret.

Dengang var budskabet, at den nye app skulle være et opgør med mange af de eksisterende investeringsløsninger, som ifølge Danske Bank af mange danskere blev opfattet som komplekse og risikofyldte.

"Jeg har siddet med til en lang række interviews med helt almindelige danskere, der fortæller, at de har 100.000 eller 200.000 stående på en opsparingskonto. De ved godt, at deres penge ville blive mere værd, hvis de investerer dem. Men de fortalte, at det var for komplekst og tidskrævende samtidig med, at de frygtede at binde deres opsparing i tilfælde af, at der skete noget uforudset," sagde den daværende chef for June, Simon Haldrup, til Computerworld, da løsningen blev lanceret.

Læs også: Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere