Nesa klar med superbredbånd til elkunderne

Elselskabet Nesa er klar med fiberforbindelser på kommercielle vilkår til de første 2.000 elkunder. Selskabet vil ikke selv stå for at levere tjenester, men har i stedet overladt den opgave til fem samarbejdspartnere, der blandt andet tilbyder 100 Mbit/s-internet for 149 kroner om måneden samt telefoni og video-on-demand.

Nesa er klar til tilbyde lynhurtige internetopkoblinger, tv-tjenester og telefoni til 2.000 danske husstande, og elselskabet sætter dermed første stød ind mod TDC's dominans på det danske telemarked.

Den kommercielle udrulning af Nesas store satsning mod at skabe et alternativt bærenet skal bane vejen for, at Nesa over de næste 10 år når ud til i alt 220.000 elkunder.

I første omgang gælder det dog 2.000 husstande i Herlev, Helsinge, Ledøje-Smørum og Gentofte.

Åben model

Her har Nesa valgt en åben model, hvor kunderne skal betale 395 kroner om måneden for en fiberforbindelse, men ellers har muligheden for frit at købe tjenester hos fem forskellige leverandører.

- Nesa vil give sine kunder frit valg. Derfor er Nesa Fibernet et uafhængigt kommunikationsnetværk. Vi lader andre om at udbyde internet, telefoni, tv og video-on-demand. På den måde leverer alle parter det, de er bedst til, skriver elselskabet på sin hjemmeside.

Det betyder, at de første 2.000 husstande kan bruge fiberforbindelsen til at shoppe mellem internethastigheder på 10 Mbit/s hos Cybercity og Dansk Bredbånd for 295 kroner om måneden, mens selskabet Jaynet tilbyder en forbindelse på 100 Mbit/s for 149 kroner om måneden.

Internet, tv og telefoni

Hos Jaynet er selvtilliden helt i top hos stifter Jakob Kjærgaard, efter at selskabet har lagt en såkaldt sort fiber ud til Nesa, hvilket gør selskabet i stand til at sende meget store datamængder.

- Vi er de billigste af udbyderne, så jeg forventer, at 80 procent af Nesas kunder vælger os. Hvis Nesa kan garantere det hen til os, så kan vi garantere 100 Mbit/s ud til kunden, selv om det egentligt er volapyk, for der er ingen i den anden ende af nettet, der kan levere den hastighed, siger han.

Ifølge ham forhandler selskabet i øjeblikket med flere andre elselskaber om at levere samme løsning.

Jaynets pris inkluderer kun en gigabyte data, mens brugerne derefter skal betale en krone per gigabyte dansk trafik og 10 kroner per gigabyte international trafik. Selskabet kommer derfor til at konkurrere med Cybercity og Dansk Bredbånd, der giver brugerne en båndbredde på 10 Mbit/s og ubegrænset forbrug for 295 kroner om måneden.

Hertil kommer de to selskaber FTH Bredbånd og V2tel, som er klar til at tilbyde tv, filmtjenester og telefoni.

Graver kabler ned

Nesas satsning på fiberløsninger kommer, fordi selskabet over de næste 10 år skal udskifte sine eksisterende lavspændingsluftledninger med kabler i jorden som resultat af efterårsstormen i 1999.

I den forbindelse lægger Nesa kabelrør i jorden, så der efterfølgende kan pustes fiberoptiske kabler igennem.

Nesas tekniske direktør, Lars Lorensen, har tidligere over for Computerworld Online anslået, at det vil koste mellem 2 milliarder og 2,8 milliarder kroner at etablere et fibernetværk for alle selskabets elkunder.

Det koster 3.495 kroner for elkunderne at oprette fiberforbindelsen, men Nesa vil til at begynde med køre et slagtilbud, hvor kunderne får installationen for 995 kroner.

Relevant link

Nesa Fibernet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere