Artikel top billede

Tyske myndigheder stanger millionbøde ud til Facebook: Anklages for at underdrive antallet af klager

Facebook har underrapporteret antallet af klager over ulovligt indhold på selskabets platform, og derfor skal den amerikanske gigant nu betaler en millionbøde, lyder det fra det tyske justitsministerium.

De tyske myndigheder har udstedt en bøde til Facebook på to millioner euro, hvilket svarer til cirka 15 millioner danske kroner, fordi selskabet har underrapporteret klager over ulovligt indhold.

Dermed har Facebook ifølge nyhedsbureauet Reuters overtrådt den tyske lovgivning om transparens på internettet, der også er kendt under navnet NetzDG.

Skal oplyse antallet af klager

Den tyske lovgivning pålægger sociale medier at rapportere antallet af klager over ulovligt indhold, som de har modtaget fra brugerne

Men det tyske justitsministerium har ifølge Reuters udtalt, at Facebook har skabt et skævvredet billede af problemerne på selskabets platform ved kun at rapportere udvalgte type overtrædelser.

“Det står ret klart, at Facebooks community-regler ikke følger de standarder, der er foreskrevet i loven,” lyder det ifølge den tyske justitsminister Christine Lambrecht.

Hun påpeger blandt andet, at det for Facebook-brugerne er svært at finde frem til muligheden for at indberette en klage under den tyske lovgivning om internet-transparens.

Til gengæld er det betydeligt lettere for brugerne at indberette indhold, der overtræder Facebooks egne community-regler.

Facebook fastholder ifølge Reuters, at selskabet har overholdt lovgivningen, men ifølge selskabet er visse dele af den tyske lovgivningen uklare.

Det er langt fra første gang, at de tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook.

Tidligere på året kom det eksempelvis frem, at den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt ønsker at sætte en stopper for Facebooks indsamling af visse brugerdata.

Læs også: Tyske myndigheder kan tvinge Facebook til store ændringer: Skal stoppe den omfattende dataindsamling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.