Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder stanger millionbøde ud til Facebook: Anklages for at underdrive antallet af klager

Facebook har underrapporteret antallet af klager over ulovligt indhold på selskabets platform, og derfor skal den amerikanske gigant nu betaler en millionbøde, lyder det fra det tyske justitsministerium.

De tyske myndigheder har udstedt en bøde til Facebook på to millioner euro, hvilket svarer til cirka 15 millioner danske kroner, fordi selskabet har underrapporteret klager over ulovligt indhold.

Dermed har Facebook ifølge nyhedsbureauet Reuters overtrådt den tyske lovgivning om transparens på internettet, der også er kendt under navnet NetzDG.

Skal oplyse antallet af klager

Den tyske lovgivning pålægger sociale medier at rapportere antallet af klager over ulovligt indhold, som de har modtaget fra brugerne

Men det tyske justitsministerium har ifølge Reuters udtalt, at Facebook har skabt et skævvredet billede af problemerne på selskabets platform ved kun at rapportere udvalgte type overtrædelser.

“Det står ret klart, at Facebooks community-regler ikke følger de standarder, der er foreskrevet i loven,” lyder det ifølge den tyske justitsminister Christine Lambrecht.

Hun påpeger blandt andet, at det for Facebook-brugerne er svært at finde frem til muligheden for at indberette en klage under den tyske lovgivning om internet-transparens.

Til gengæld er det betydeligt lettere for brugerne at indberette indhold, der overtræder Facebooks egne community-regler.

Facebook fastholder ifølge Reuters, at selskabet har overholdt lovgivningen, men ifølge selskabet er visse dele af den tyske lovgivningen uklare.

Det er langt fra første gang, at de tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook.

Tidligere på året kom det eksempelvis frem, at den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt ønsker at sætte en stopper for Facebooks indsamling af visse brugerdata.

Læs også: Tyske myndigheder kan tvinge Facebook til store ændringer: Skal stoppe den omfattende dataindsamling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere