Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Microsoft indgår milliardaftale med telegigant

Et partnerskab mellem Microsoft og AT&T er netop blevet annonceret. Aftalen kan give en større milliardomsætning hos Microsoft.

Telegiganten AT&T Communications og Microsoft har netop annonceret en flerårig partneraftale.

Aftalen kan være over 13 milliarder kroner værd for Microsoft, vurderer en kilde over for CNBC.

Partnerskabet mellem AT&T og Microsoft betyder, at AT&T vil skifte til Microsoft Azure i forbindelse med, at de to selskaber vil arbejde tæt sammen omkring teknologi som cloud, AI og 5G.

"AT&T er helt fremme, når det komme til at definere, hvordan fremskridt inden for teknologi, herunder 5G og edge computing, vil transformere alle aspekter af arbejde og liv," lyder det fra Satya Nadella, CEO hos Microsoft i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Verdens førende virksomheder kører på vores cloud, og vi er begejstrede for, at AT&T valgte Microsoft til at accelerere dets innovation. Samme vil vi anvende styrken i Azure og Microsoft 365 til at transformere den måde, AT&T's arbejdsstyrke samarbejder og forme fremtiden for medier og kommunikation for mennesker overalt."

Læs også: Få hele overblikket her: Derfor kan den offentlige sektor benytte Microsoft Azure – men vær opmærksom på databehandleraftalen

Som en del af aftalen vil en stor del af AT&T's 250.000 store medarbejderstab også blive flyttet over på Microsoft Office 365.

Ifølge AT&T er aftalen en del af en større transformation mod at blive en 'cloud-first'-virksomhed inden 2024.

Skiftet betyder, at AT&T vil migrere de fleste af de områder, der ikke har at gøre med netværk, i skyen hos Microsoft Azure.

Aftalen er en partneraftale, hvor det også står AT&T frit for at vælge andre cloud-leverandører sammen med AT&T.

Læs også: AWS, Azure eller Google: Hvilken cloud-platform bør du vælge?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere