Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Få hele overblikket her: Derfor kan den offentlige sektor benytte Microsoft Azure – men vær opmærksom på databehandleraftalen

Interview: Offentlige kunder må gerne benytte internationale cloud-services, men hvordan skal man forholde sig til dataoverførsler uden for EU, de fysiske tilsyn og forstå it-giganternes komplicerede databehandleraftaler? Få hele gennemgangen her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Forstå hvordan offentlige myndigheder kan bruge internationale cloud-løsninger
  • Find ud af hvad man skal være opmærksom på
  • Få en gennemgang af problematikken med fysiske tilsyn
  • Bliv klogere på, hvordan man løser udfordringerne med 24 timers support uden for EU
  • Læs om udsigterne til at Microsoft får 24 timers support i EU
3.458
17:30 min
Landets kommuner og regioner har droppet Amazon Web Services (AWS) som underleverandør på det store landsdækkende telemedicinudbud.

Baggrunden for fravalget af AWS er, at kommunerne og regionerne ikke føler, at de har fået tilstrækkelig sikkerhed for, hvordan AWS' løsning overholder reglerne.

Omvendt har Kombit via Netcompany indgået en aftale med AWS, og her gør Kombit det klart, at selvom det i sidste ende er Netcompany, der står for kontrakten med AWS, så har Kombit fået de nødvendige forsikringer for, hvordan løsningen overholder reglerne.

Forvirret?

Det forstår vi godt.

Derfor har Computerworld sat sig for at afklare, hvorfor det er lovligt for offentlige myndigheder at benytte cloud-leverandører som eksempelvis verdens største cloud-leverandører AWS og Microsoft Azure, der er den største cloud-leverandør i Danmark.

Der er dog en række ting, man skal tage stilling til og være opmærksom på.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter