Få hele overblikket her: Derfor kan den offentlige sektor benytte Microsoft Azure – men vær opmærksom på databehandleraftalen

Interview: Offentlige kunder må gerne benytte internationale cloud-services, men hvordan skal man forholde sig til dataoverførsler uden for EU, de fysiske tilsyn og forstå it-giganternes komplicerede databehandleraftaler? Få hele gennemgangen her.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Forstå hvordan offentlige myndigheder kan bruge internationale cloud-løsninger
  • Find ud af hvad man skal være opmærksom på
  • Få en gennemgang af problematikken med fysiske tilsyn
  • Bliv klogere på, hvordan man løser udfordringerne med 24 timers support uden for EU
  • Læs om udsigterne til at Microsoft får 24 timers support i EU
3.458
17:30 min
Landets kommuner og regioner har droppet Amazon Web Services (AWS) som underleverandør på det store landsdækkende telemedicinudbud.

Baggrunden for fravalget af AWS er, at kommunerne og regionerne ikke føler, at de har fået tilstrækkelig sikkerhed for, hvordan AWS' løsning overholder reglerne.

Omvendt har Kombit via Netcompany indgået en aftale med AWS, og her gør Kombit det klart, at selvom det i sidste ende er Netcompany, der står for kontrakten med AWS, så har Kombit fået de nødvendige forsikringer for, hvordan løsningen overholder reglerne.

Forvirret?

Det forstår vi godt.

Derfor har Computerworld sat sig for at afklare, hvorfor det er lovligt for offentlige myndigheder at benytte cloud-leverandører som eksempelvis verdens største cloud-leverandører AWS og Microsoft Azure, der er den største cloud-leverandør i Danmark.

Der er dog en række ting, man skal tage stilling til og være opmærksom på.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Her kunne laptop-producenterne altså bare i den grad tage ved lære af mobil-producenterne

0 Premium-indhold

Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"

0 Premium-indhold

Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år

0 Premium-indhold

Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"

0 Premium-indhold

Kåring som Danmarks bedste Microsoft-partner tog fusen på Delegate: "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet og enormt sjovt"


Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.