Artikel top billede

Dansk Netdesign-medarbejder afslører sårbarhedhed i Cisco-overvågningssoftware: Nu skal it-giganten betale kæmpebøde til den amerikanske stat

En whistleblower hos danske Netdesign afslørede i 2008 et kæmpe sikkerhedshul i Ciscos software. Cisco ignorerede advarslen og fortsatte i stedet med at sælge softwaren i flere år. Nu skal den amerikanske it-gigant betale erstatning til whistebloweren og 16 amerikanske stater.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i den opsigtsvækkende internationale sag som udspringer fra Danmark
  • Bliv klogere på den tidligere Netdesign-medarbejders karriere
  • Se hvilke Cisco-kunder der har købt den sårbare overvågningssoftware
  • Tjek Ciscos svar i sagen
  • Find ud af hvad den tidligere Netdesign-medarbejder, der boede 11 år i København, laver i dag
708
3:45 min
En tidligere medarbejder fra Netdesigns kontor i København spiller en nøglerolle i en stor sag i USA, hvor den amerikanske netværksmastodont Cisco netop har accepteret at betale en bøde på 8,6 millioner dollar - svarende til små 60 millioner kroner.

Cisco får bøden for at være fortsat med at sælge overvågningssoftware, selvom selskabet var blevet gjort opmærksom på, at softwaren var sårbar over for hackere af den københavnske Netdesign-medarbejder.

Cisco har blandt andet solgt softwaren til skoler, lufthavne, hospitaler, fængsler og andre offentlige institutioner, herunder politiet i New York, Pentagon og U.S. Secret Service.

De berørte lufthavne omfatter eksempelvis Los Angeles internationale lufthavn Chicago's Midway-lufthavn og den internationale lufthavn i New Zealands hovedstad, Auckland.

Det var whistlebloweren James Glenn, der på daværende arbejdede i Danmark for Cisco-partneren Netdesign, som i 2008 gjorde Cisco opmærksom på sårbarheden, men trods gentagne advarsler skete der ingenting.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den offentlige sektor plages af en forsigtighedskultur, mener Just-Eat-rigmand: "Vi skal tillade, at der tages flere risici i forbindelse med test af nye it-løsninger"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Berygtet botnet er lige nu den største cybertrussel: Tusindvis af danske virksomheder ramt i december

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Truende retssager, beskyldninger om sexchikane og en astronomisk topchef-løn: Sådan gik det til da Microsoft sendte chokbølger gennem spilverdenen med opkøbet af Blizzard

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kæmpe stigning i ransomware-angreb: Så mange millioner kroner koster et brud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Efter de første otte timer uden strøm besluttede politiet at aktivere Grønlands Beredskabsstab, hvor jeg sad sammen med politiet, Arktisk Kommando, sundhedsvæsenet og brandvæsenet”