Artikel top billede

Dansk Netdesign-medarbejder afslører sårbarhedhed i Cisco-overvågningssoftware: Nu skal it-giganten betale kæmpebøde til den amerikanske stat

En whistleblower hos danske Netdesign afslørede i 2008 et kæmpe sikkerhedshul i Ciscos software. Cisco ignorerede advarslen og fortsatte i stedet med at sælge softwaren i flere år. Nu skal den amerikanske it-gigant betale erstatning til whistebloweren og 16 amerikanske stater.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i den opsigtsvækkende internationale sag som udspringer fra Danmark
  • Bliv klogere på den tidligere Netdesign-medarbejders karriere
  • Se hvilke Cisco-kunder der har købt den sårbare overvågningssoftware
  • Tjek Ciscos svar i sagen
  • Find ud af hvad den tidligere Netdesign-medarbejder, der boede 11 år i København, laver i dag
708
3:45 min
En tidligere medarbejder fra Netdesigns kontor i København spiller en nøglerolle i en stor sag i USA, hvor den amerikanske netværksmastodont Cisco netop har accepteret at betale en bøde på 8,6 millioner dollar - svarende til små 60 millioner kroner.

Cisco får bøden for at være fortsat med at sælge overvågningssoftware, selvom selskabet var blevet gjort opmærksom på, at softwaren var sårbar over for hackere af den københavnske Netdesign-medarbejder.

Cisco har blandt andet solgt softwaren til skoler, lufthavne, hospitaler, fængsler og andre offentlige institutioner, herunder politiet i New York, Pentagon og U.S. Secret Service.

De berørte lufthavne omfatter eksempelvis Los Angeles internationale lufthavn Chicago's Midway-lufthavn og den internationale lufthavn i New Zealands hovedstad, Auckland.

Det var whistlebloweren James Glenn, der på daværende arbejdede i Danmark for Cisco-partneren Netdesign, som i 2008 gjorde Cisco opmærksom på sårbarheden, men trods gentagne advarsler skete der ingenting.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Gigabit dropper navnet - nu skal selskabet hedde Wizer: Og det er der særlige grunde til, fortæller direktør Claus Østergaard Olesen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor gik det galt: Her er grunden til at det nye coronapas har været ramt af tre nedbrud på en uge

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Peter Kyhn stopper som CIO hos Nemlig.com

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Jeg har aldrig set en person have så stor indflydelse på et aktivs værdi, som Elon Musk har med et enkelt tweet”


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.