Artikel top billede

Intel-processorer igen ramt af alvorlig sårbarhed: Hackere kan få adgang til tusindvis af windows-maskiner

For anden gang på to måneder er der blevet opdaget en alvorlig sårbarhed i processorer fra det amerikanske selskab Intel.

Processorer fra den amerikanske virksomhed Intel er ramt af en alvorlig sårbarhed, der kan give hackere adgang til computere, der har denne CPU og kører Windows.

Det er det rumænske it-sikkerhedsselskab Bitdefender, der har fundet sårbarheden, som man betegner som alvorlig.

"Kriminelle med indsigt i disse angrebsmetoder har magten til at skaffe adgang til de mest vitale og bedst beskyttede oplysninger fra både virksomheder og privatpersoner i hele verden," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Kæmpefejl opdaget i Intel-processorer: Sårbarhed kan give adgang til passwords

For mindre end tre måneder siden fandt Bitdefender en lignende sårbarhed hos den amerikanske chipproducent.

Den kunne blandt andet udnyttes til at opsnappe forretnings-hemmeligheder fra virksomheder, der brugte Intels processor i sine maskiner.

Side channel-angreb

Den nyopdagede sårbarhed giver hackere mulighed for at udføre et såkaldt 'side channel'-angreb.

Læs også: Ny sårbarhed fundet i Intel-processor vækker bekymring - den minder om Spectre og Meltdown

Det betyder, at man udnytter den funktion i CPU’en, som kaldes for 'spekulativ udførelse,' der får processoren til at arbejde hurtigere ved at få den til at udføre kvalificerede gæt på, hvilke instruktioner som kommer næste gang.

Sammen med en funktion i Windows' operativsystem kan it-kriminelle dermed få adgang til vitale oplysninger på computeren.

Bitdefender har samarbejdet med Intel i mere end et år for at forsøge at rette fejlen. Ligesom Microsoft allerede har udsendt rettelser, der skal forhindre nogen i at udnytte sårbarheden.

Ifølge Bitdefender kan det ikke udelukkes, at der er hackergrupper, der har kendt til sårbarheden og brugt den til at stjæle fortrolige oplysninger.

Læs også:

Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.