Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Rusland sender advarsel til Google / DXC Technology får tæsk på børsen / FBI vil systematisk overvåge sociale medier for terror-opslag

Rusland sender advarsel til Google / DXC Technology får tæsk på børsen / FBI vil systematisk overvåge sociale medier for terror-opslag / Huawei vil bruge fem milliarder på ny fabrik i Brasilien / Hackere kan sende skadelige lyde ud gennem din højtaler

Godmorgen.

Så er det blevet mandag, folkeskolerne åbner igen og sommerferien er så småt ved at være bag os.

Vi indleder dagens it-nyhedsoverblik ved at kigge mod Rusland, hvor flere demonstrationer har præget hovedstaden den senere tid.

Rigtig god læselyst.

Rusland sender advarsel til Google

Der har været flere masseprotester i Moskva, og det har fået et russisk datatilsyn til at advare Google om, at det amerikanske tech-selskab skal gribe ind over for oplysninger om "illegale begivenheder", når det omfatter mange mennesker.

Advarslen ligger i, at Rusland betragter det som indblanding i russiske anliggender, hvis ikke Google reagerer på de russiske klager.

Det skriver Ritzau.

Den russiske klage er kommet fra det russieks tilsyn Roskomnadzor, der vil have Google til at stoppe med at promovere demonstrationer via Youtube.

Klagen kommer dagen efter, at op mod 50.000 tilhængere af den russiske opposition deltog i en demonstration mod regeringen.

Demonstrationen var en reaktion på, at en række lokalpolitikere fra Moskva ikke har fået muligheden for at stille op ved det lokale valg i hovedstaden næste måned.

DXC Technology får tæsk på børsen

Det amerikanske it-selskab, DXC Technology, blev straffet på børsen efter at have fremvist et skuffende kvartalsregnskab.

Fredag 9. august kom it-kæmpen med regnskab, der bød på en nedjustering for hele året. Det fik aktionærerne til at flygte, hvorefter aktien var faldet med 33 procent, da aktiemarkedet lukkede fredag.

Det skriver Finans.

Omsætningen for kvartalet lød på 32,6 milliarder, hvilket er ni procent lavere end samme periode sidste år. Ligeledes faldt nettoresultatet, der gik fra 1,8 til 1,1 milliarder kroner.

DXC Technology driver flere kritiske it-systemer for det offentlige Danmark - blandt andet for Rigshospitalet og Forsvaret.

Selskabets aktiekurs har været præget af en nedagående spiral det sidste år, hvor hele 42 procent af vædien er barberet af.

FBI vil systematisk overvåge sociale medier for terror-opslag

Amerikanske FBI vil etablere en realtime-overvågning af sociale medier.

Det skal ske med henblik på at opdage eventuelle trusler, der kan fanges på eksempelvis Twitter, Facebook eller Instagram.

Det fremgår af et udbud, som politimyndigheden har udsendt 8. juli.

Det skriver Version2.

Målet for overvågningen er, ifølge udbudsmaterialet, af finde opslag fra bl.a. terror-grupper, organiserede kriminelle og udenlandske efterretningstjenester.

Denne type aktivitet har medført et behov for en systematisk overvågning for at kunne sikre en tilstrækkelig reaktion, lyder det af materialet ifølge mediet.

Huawei vil bruge 5 milliarder på ny fabrik i Brasilien

Kinesiske Huawei har planer om at bygge en ny fabrik i Brasilien.

Investeringen lyder på hele 800 millioner dollar, hvilket svarer til omkring 5,3 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Den massive investering skal øge Huaweis tilstedeværelse i Sydamerika. Fabrikken skal opføres over de næste tre år.

Det er selskabets ambitioner at gøre sig gældende, når 5G-auktionerne i landet begynder i marts 2020.

Det kinesiske selskab har allerede en fabrik i São Paulo, som beskæftiger 2000 medarbejdere.

Hackere kan sende skadelige lyde ud gennem din højttaler

Hackere kan "overtage" dine bluetooth-højtalere og andre gadgets og sende farlige lyde ud, viser ny forskning.

Det skriver BBC.

Sikkerhedsforskeren Matt Wixley har ifølge det engelske medie testet flere teknologiske gadgets, hvor flere af dem viste sig at have mangelfuld beskyttelse, når det gælder potentielle hackerangreb.

På den måde kan en hacker altså bruge diverse gadgets til at skade folk med, når de først er blevet overtaget. Undersøgelsen viste, at flere enheder kunne udsende lyde, der er døvende eller disorienterende.

I projektet blev både laptops, smartphones, høretelfoner og højtalere testet for at se, om en software kunne udgøre en fysisk trussel, hvilket det i flere tilfælde viste sig, at det godt kunne lade sig gøre.