Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google klar med ny funktion: Nu kan Android-brugere droppe passwordet

I disse dage udruller Google en ny Android-funktion, der gør, at du kan logge ind på flere Google-tjenester med et fingeraftryk.

Snart kan du som Android-bruger logge ind på en række udvalgte Google-tjenester uden et password.

I stedet bliver det nu muligt at logge ind med et fingeraftryk, hvis du ellers bruger Googles Chrome-browser på en Android-telefon.

Det oplyser Google i et indlæg på selskabets Security Blog.

Ifølge mediet er funktionen allerede nu tilgænglig for Android-brugere, der anvender Googles egne Pixel-telefoner, men i løbet af de kommende dage bliver funktionen udrullet til alle telefoner med Android 7 eller nyere.

Android-brugere har allerede i dag mulighed for at bruge deres fingeraftryk til at logge ind i apps og til betaling med Googles betalingsløsning Google Pay.

Læs også: Medie: Danske politikeres passwords flyder på nettet

Biver ikke lagret på Googles servere

Google understeger på sin blog, at brugernes passwords altid bliver lagret lokalt på enheden og ikke på Google servere.

Søgegiganten oplyser desuden, at den nye funktionalitet gør brug af den såkaldte FIDO2-standard samt af W3C WebAuthn og FIDO CTAP.

FIDO-standarden varetages af organisationen FIDO Alliance, der er en sammenslutning af selskaber, der arbejder for at reducere verdens afhængighed af password.

Udover Google er virksomheder som Amazon, Intel, Lenovo, Mastercard, Microsoft og Samsung også at finde blandt medlemmerne.

Læs også: Sikkerhedsformand langer ud efter brug af passwords: “To faktor authentication er et forsøg på at reparere noget, der allerede er gået i stykker”

Kritik af passwords

Den omfangsrige brug af passwords i dag har blandt andet vist sig at være et problem i forbindelse med phising-angreb, hvor it-kriminelle rutinemæssigt har held til at franarre folk deres passwords.

Blandt andet derfor kritiserede formanden for den danske brancheforening IT Branchens it-sikkerhedsudvalg, Bjarke Alling, for nylig brugen af passwords i et interview med Computerworld.

“Problemet med adgangskoden er, at den ikke er unik. Den er ganske vist hemmelig, men den er langt fra unik for hver enkelt af os. Og den er relativ nem at lokke ud af folk,” sagde han til Computerworld.

Læs også

Her er tre gode råd: Sådan husker du alle de møg-komplicerede passwords




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere