Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Avis: Huawei hjalp regering med at spionere på politisk modstander

Den kinesiske smartphone-producent Huawei har angiveligt hjulpet regeringen i Uganda med at spionere på politiske modstandere.

Det kinesiske selskab Huawei har længe været anklaget af amerikanerne for at spionere på vestlige lande for den kinesiske stat.

Ifølge flere anonyme kilder, der arbejder for Huawei har det kinesiske selskab tidligere hjulpet regeringen i Uganda med at spionere på politiske modstandere.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den amerikanske avis er i besidelse af dokumenter, og har talt med kilder, der viser, at den kinesiske smartphone-producent har brugt sin positition til spionage.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Selskabet har ifølge avisen hjulpet regeringen med at opsnappe krypterede beskeder og finde frem til politiske modstanderes placering ved hjælp af data.

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen har flere gange advaret sine allierede mod at bruge Huawei til at udbygge det kommende 5G-netværk.

Begrundelsen har været, at man mente den kinesiske stat ville udnytte Huaweis position til spionage.

Derfor har den amerikanske præsident også udstedt et handelsforbud med selskab, der forbyder amerikanske selskabet at handle med Huawei.

Læs også: USA bandlyser brug af Huawei-produkter hos amerikanske myndigheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere